Борис Бекер: В Германия замитаме расизма под килима

Легендарният тенисист участва в протест в Лондон
9 юни 2020 16:52, Елка Василева
19
Борис Бекер: В Германия замитаме расизма под килима
Борис Бекер със сина си Ноа Бекер. Снимка: архив, БГНЕС

Легендарният германски тенисист Борис Бекер призова темата за расизма да се обсъжда по-свободно и открито в родината му, а не "да се замита под килима".

Бекер стана обект на критики в социалните мрежи заради участието си в протест против расизма в Лондон през уикенда, предаде БНР.

Носителят на шест титли от Големия шлем е получил гневни коментари в Тwitter и "много обиди само от Германия", които са го "шокирали, разтърсили и ужасили".

Още по темата

"Защо, защо, защо? Да не би да сме се превърнали в страна на расисти?", попита Бекер в социалната мрежа.

52-годишният бивш тенисист е женен за дъщеря на суринамка, а първата му съпруга Барбара също е от афроамерикански произход. "Явно някой се е засегнал от туита ми за моята семейна история. В нашата страна обичаме да замитаме расизма под килима и това е жалко. Трябва да говорим за това много по-открито. Всичко сме едно семейство", каза той.

Протестите против расизма след убийството на чернокожия Джордж Флойд от полицай в Минеаполис на 25 май стигнаха и до Германия, като според местната полиция в събота около 10 000 души са се събрали на протест в Берлин, а демонстрациите в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург са събрали приблизително същия брой протестиращи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Напротив,отглеждате го,и даже на забелязвате че го правите.Нещастна Германия.
12
2
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Дъщеря му е от руска черна емигрантка работила в хотел в Лондон като камериерка и красавеца да вземе да я вкара в един килер и да се"облекчи" с нея....след което се пръква незаконната му щерка....Тоя е егаси специалния случай....
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се е разплакал Бекер ? Та в Германия гостите и разните по дункел етноси имат повече права от нас светлите. На тях им се дават социални помощи без проблем, жилища безплатни, плаща им се ток, парно всичко и те не им се работи а нас ни стрижат с данъци за да има за тях. Нямате си напредстава какво е в големите градове в Германия.
10
6
 
2
 
! Отговори
Да пишат ... преди 3 години
..... тук само хора, които са били в Германия само за над месец.Мерси.:))))
9
2
 
17
 
! Отговори
Какво е това расизъм преди 3 години
в Германия?Поканени (повечето без покана)разни цветове,без образование,без професия,без немски език,без желание за учене и немците вместогостоприемно да им предложат пари,жени,условия да си живеят по техни"традиции",но с всичко осигурено наготово,ги карат да учат езика,професия...75% от мигрантите категорично не желаят,а останалите са с нисък капацитет.Расизъм според мигрантите означава,че не си привилегирован сред белите,които искат да си като тях-работлив,кротък,възпитан,това което не си
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Гемания замитате под килима престъпленията на мигрантите.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозното лице на расизма го гледаме по новините вече втора седмица. Палежи, грабежи и насилие.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните немци нямат вина за делата на прадедите си все едно даден човек да го вкарат в затвора понеже дядо му е бил убиец.
5
2
 
5
 
! Отговори
К преди 3 години
Той беше прав
4
5
 
9
 
! Отговори
Бум бум преди 3 години
Не ве Боре, не сте страна на расисти. Е ся, че извършихте най-голямата диващина в историята, подпалените от Вас войни затриха над 70 млн , правехте геноциди, гета и тн много важно :)))
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някъде няма ли за защита на белите, всеки защитава ***, роми, араби и т.н. Накрая ще трябва да се защитаваме , като малцинство
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой е ходил в Южна Африка например, много добре знае как кафевите от женски пол много им се иска с някой бял, че да просветлеят - повече няма какво да коментирам.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би да сме се превърнали в страна на расисти?Тоя на ощипан ли се прави?