Санитарка и жители на "Факултета" взеха имоти на лекарка

Медикът умира, а апартаментите й вече се препродават
11 юни 2020 10:30, Петя Славова
54
Санитарка и жители на "Факултета" взеха имоти на лекарка
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полиция и прокуратура разследват дали умишлено е била умъртвена пенсионерка, за да бъдат взети имотите й. Сред заподозрените са санитарка от столична болница, както и хора от "Факултета" и мъж, сочен за един от тарторите на имотната мафия, съобщава Нова тв.

Четири апартамента в София и два в Плевен. отделно земи, гори и солидни спестявания - това е притежавала лекарката Нанка Калчева. 89-годишната жена е имала един племенник, с когото не поддържала връзка. Живеела сама в един от апартаментите си в "Овча Купел". Смятала да остави имотите на държавата до месец март тази година, когато се озовала в "Пирогов". По думите на неин наемател, тя му обяснила, че някой я е бутнал и тя паднала по стълбите. Така се намира на 9-ия етаж в болничното заведение в "Травматология". При изписването си е взета от непознат мъж и е закарана в апартамент в "Обеля".

"Интелигентни роми, които я взели и казали, че ще я гледат. Санитарката работи в "Пирогов", която я свързва с тези хора. Пенсионерката започва все по-рядко да си вдига телефона и да се държи неадекватно. Споменава, че й дават хапчета. Наемателят се усъмнява и се обажда в полицията в "Обеля". Откриват я в общинското жилище на санитарката Мария Илиева. Пенсионерката умира неясно при какви обстоятелства, а преди да почине се оказва, че апартаментите й вече не се водят на нейно име.

Полицията и прокуратурата установяват, че имотите на жената са прехвърлени в един и същи ден при един и същ нотариус срещу договор за гледане. Новите собственици Гинка Иванова и Димитър Ташев са жители на столичния квартал "Факултета". Новите собственици не се сещат да познават възрастната жена.

"Към този момент ние сме предприели законовите процедури по отношение на обезпечително производство. Част от имотите вече са възбранени. За останалите имаме забавяне при издаването на възбранителната заповед", обясни адвокат Светла Костенска, която представлява един от наследниците на Нанка Калчева, предявил отношение към имотите й.

Относно пълномощното с пръстов отпечатък, Костенска обясни, че за да има такъв, лицето трябва да е неграмотно или с увреждания. "При случая с г-жа Калчева това не е на лице. Тя е била грамотен и много интелигентен човек", казва Костенска.

"Видно от пълномощното, никъде не е описано каква е причината за този отпечатък. Ако това се е случило извън адвокатска кантора, е нужно да бъде посочено и мястото, където той е бил взет. В конкретния случай всички тези детайли липсват", казва още адвокатът.

Тя добавя, че има предявена претенция, за да се разбере дали този пръстов отпечатък е на г-жа Калчева. "Във всички морги на територията на София г-жа Калчева липсва от регистрите", завършва Костенска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Невен преди 3 години
Жалко за бабата.
6
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяко болнично заведение има санитарки от този тип - щом надушат, че е постъпил човек, който няма близки, започват да се умилкват около него. питат има ли кой да му помага, предлагат подобна почасова услуга. После преминават към по-сериозни предложения - "Доглеждане срещу преписване на имот" и т.н.Питам се, толкова ли е трудно МВР да ги държи под око? И да ги попритисне, когато се самозабравят.
5
0
 
62
 
! Отговори
нотариуса и той ли преди 3 години
в случая мангановите частици са малкият проблемнотариуса е изповядал сделка която е миришела яко.защо в България при толкова техни зулуми още няма осъден нотариус?
4
1
 
52
 
! Отговори
Gipsys lives matter преди 3 години
Как така казвате, че са роми? Ром може ли да извърши нещо лошо? Намирисва ми на расизъм нещо.
3
1
 
89
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
На Нотариуса спрени ли са правата до живот?В затвора ли е за 20 години?Конфискувани ли са всичките му имоти?Какво ми спите?
2
0
 
39
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
имотната мафия в действие а тялото може и да и унищожено
1
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега намерете нотариуса, дето се е правил на хитър и му проверете всички други дела... що ли си мисля, че не му е за първи път?