Санитарка и жители на "Факултета" взеха имоти на лекарка

Медикът умира, а апартаментите й вече се препродават
11 юни 2020 10:30, Петя Славова
54
Санитарка и жители на "Факултета" взеха имоти на лекарка
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полиция и прокуратура разследват дали умишлено е била умъртвена пенсионерка, за да бъдат взети имотите й. Сред заподозрените са санитарка от столична болница, както и хора от "Факултета" и мъж, сочен за един от тарторите на имотната мафия, съобщава Нова тв.

Четири апартамента в София и два в Плевен. отделно земи, гори и солидни спестявания - това е притежавала лекарката Нанка Калчева. 89-годишната жена е имала един племенник, с когото не поддържала връзка. Живеела сама в един от апартаментите си в "Овча Купел". Смятала да остави имотите на държавата до месец март тази година, когато се озовала в "Пирогов". По думите на неин наемател, тя му обяснила, че някой я е бутнал и тя паднала по стълбите. Така се намира на 9-ия етаж в болничното заведение в "Травматология". При изписването си е взета от непознат мъж и е закарана в апартамент в "Обеля".

"Интелигентни роми, които я взели и казали, че ще я гледат. Санитарката работи в "Пирогов", която я свързва с тези хора. Пенсионерката започва все по-рядко да си вдига телефона и да се държи неадекватно. Споменава, че й дават хапчета. Наемателят се усъмнява и се обажда в полицията в "Обеля". Откриват я в общинското жилище на санитарката Мария Илиева. Пенсионерката умира неясно при какви обстоятелства, а преди да почине се оказва, че апартаментите й вече не се водят на нейно име.

Полицията и прокуратурата установяват, че имотите на жената са прехвърлени в един и същи ден при един и същ нотариус срещу договор за гледане. Новите собственици Гинка Иванова и Димитър Ташев са жители на столичния квартал "Факултета". Новите собственици не се сещат да познават възрастната жена.

"Към този момент ние сме предприели законовите процедури по отношение на обезпечително производство. Част от имотите вече са възбранени. За останалите имаме забавяне при издаването на възбранителната заповед", обясни адвокат Светла Костенска, която представлява един от наследниците на Нанка Калчева, предявил отношение към имотите й.

Относно пълномощното с пръстов отпечатък, Костенска обясни, че за да има такъв, лицето трябва да е неграмотно или с увреждания. "При случая с г-жа Калчева това не е на лице. Тя е била грамотен и много интелигентен човек", казва Костенска.

"Видно от пълномощното, никъде не е описано каква е причината за този отпечатък. Ако това се е случило извън адвокатска кантора, е нужно да бъде посочено и мястото, където той е бил взет. В конкретния случай всички тези детайли липсват", казва още адвокатът.

Тя добавя, че има предявена претенция, за да се разбере дали този пръстов отпечатък е на г-жа Калчева. "Във всички морги на територията на София г-жа Калчева липсва от регистрите", завършва Костенска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общинско жилище, а? И има празна стая в него, в която може да се настани болен човек! Алооооооо, Фандъкова, и кмета на района!!!! Вие ли спите, или вашите общински администрации безхаберно дремуцат? Тая санитарка щом и е широко жилището, ами я я преместете в по-малко, има БГ-семейства с деца които са нуждаещи. А най-добре я остаете без евтиния общински апартамент, и да си отиде обратно в ***'алата.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Гешев, не е ли ясно че трябва моментално да задействате прокуратурата? От изнесеното става ясно, че всичко започва от санитарката. На кого съобщава че в Пирогов лежи стар човек, с много имоти и без наследници? Как така управата на Пирогов позволява непознат мъж да "изпише" безпомощната пациентка? И не се знае къде я е отнесъл? А тая санитарка на какво основание живее в евтино общинско жилище? Че и свободни стаи има в него, та да приема "квартиранти"! Това привилегия на етноса ли е?
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санитарката над 20 год. работи в Пирогов и следи за стари, болни и самотни хора, при които не идват близки. Започва лицемерно да ги обгрижва, дава им надежда, че е добър човек, че ще се грижи за тях, после започва тормоз с цел заграбване на имотите. Защо Пирогов държи тази жена на работа? Как и защо от общината са и дали огромно общинско жилище, след като живее сама, децата и имат отделни жилища, толкова нуждаещи се с деца чакат жилища, а тази приема болни хора и им осигурява стая за гледане?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Гешев, тази нотариуска Надежда Димова защо още практикува? Защо не и се отнеме разрешителното и защо не изловите *** имотна мафия, показаха ви замъците, в които живеят. И как нагло се държат пред камерата, уверени, че са безнаказани?
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загадката ,къде е погребана тази жена и проверката в кв.Ботунец ме навежда на дълбок размисъл.Отдавна в гробищния парк на този квартал се докарват и погребват съмнителни хора,без адресна регистрация от чужди места в страната!За няколко години местата за покойници се изчерпаха доста мистериозно! Цялата тази трагична история заслужава намесата на добри криминални специалисти ,замесени са подкупени нотариуси на цялата *** мафия!
42
0
 
15
 
! Отговори
Лични данни преди 3 години
Болничните заведения НЕ опазват личните данни на пациентите - до тях имат достъп медсестри, санитари, които директно се свързват с имотната мафия след като корумпиран нотариус установи заможен пациент на пределна възраст. Нотариусите, ВСИЧКИ, имат достъп до имотния регистър. Аз лично познавам зъболекар, А. Пенева, от стоматологията на Хан Аспарух, която неправомерно задържа здравноосигурителни карти седмици наред под *** претекст, че не можела да работи с интернет. И вече не ходя там.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия плачат за директна намеса и личен вердикт на министър председателя.Ако Борето ги побара - жална им майка
40
0
 
25
 
! Отговори
Няма да спрат преди 3 години
такива далавери, докато не изпищят двама-трима нотариуса така, както някой предлага по-долу - тежки ефективни присъди и конфискация на имуществото. Ако се е изхитрил да прехвърля на близките си пари и имоти, да се разследва до дупка и прехвърленото да се конфискува. Ако законът не позволява - ами законите се менят, стига да има парламентарна воля.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АлоМоже да ги е наследила, да са й реституирани, или което е най-вероятно - имала е някъде парцел или стара къща и на това място е бил изграден нов блок. През последните 30 години много хора получиха при тези условия по 5-6 дори и повече апартаменти, ако наследникът на парцела е само един човек.
38
0
 
14
 
! Отговори
Продължение - преди 3 години
При един такъв случай, синът беше нахлул със сила и заварил майка си упоена, просната напряко на леглото. После тя се оплакала, че всеки ден след закуска ги карат да се приберат по стаите си и после насила им правят по една инжекция, за да спят.За подобен дом в София пък се говореше, че е много луксозен. Престоят тамза 1 месец струваше 1 000 лв преди близо 20 години, тогава това бяха много пари. Но имаше предаване,което ги разпертушини - ниска хигиена, брутално отношение спрямо старците и т.н.
37
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 3 години
Има ли у нас луксозни старчески домове?Има само такива с луксозни цени, но грижите в тях са под всякаква критика, да не говорим пък за откровено престъпните деяния.Вероятно не си се интересувал от тези неща и не си следил ТV-предавания по темата, особено за случаите, при които хора оставят възрастен близък в такъв дом извън населеното място. Ако идат на посещение без предупреждение, не ги пускат да влязат, нито викат близкия им старец под претекст, че има часове за посещения.Продължавам -
36
10
 
3
 
! Отговори
Ало преди 3 години
6 апартамента как се купуват? Народа е казал: от където дошло-- там отишло.Когато си на 80 + години е трябвало да си уредиш нещата.Дори и по- рано.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32заплашваш ли някого, роме?Имайте късмета и вие да се опитате да правите погроми ...
34
0
 
16
 
! Отговори
Ачик далавера преди 3 години
Липсва в регистрите на софийските морги;вместо неин подпис, под документа се мъдри пръстов отпечатък. Ами нали такъв отпечатък може да се вземе много лесно от лице, което примерно е упоено и спи?
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Аз тълкувам това по друг начин. След като поддържа връзка с наемателя си, а не с някого другиго, значи тя не е имала близки хора, които да я търсят и съответно тя да им се обажда. Вярно е, че ако човек е на 89 г., вероятно повечето му приятели са починали. Но все пак е имала съседи, по-млади бивши колеги и т.н. Може би е била саможива. Мошениците са усетили това и затова са се насочили към нея.Човек не бива да допуска да остане самотник и изолиран. Това е моят извод.
32
0
 
30
 
! Отговори
Мръсна сган преди 3 години
Тези кърлежи /всички по веригата +нотариуса/ трябва живи да ги одерат. Кой знае още колко хора са затрили по същия начин. Такава безочливост и наглост проявяват, че направо не е за вярване.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли нотариусите, които имат достъп до имотния регистър, да организират схемата, а после да се отчитат по-нагоре? И защо жената е умряла чак след намесата на полицията? Да не би този досаден наемател да е развалил играта и се е наложило спешно да се "чисти"?
30
1
 
33
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Това е убийство и измама с особено големи размери. Незабавен съд и присъда за санитарката и останалите престъпници по веригата. И на нотариуса не му е чиста работата.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20 Това за Държавата е вярно , но тя се състои от хора , които са над 80% подкупни. С такъв народ нищо не става.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво става в САЩ и Англия с черното население. Правят погроми и затова помислете за нашите шведи.