Един човек е загинал след силното земетресение в Турция

Трусът е бил със сила от 5,8 по Рихтер
15 юни 2020 08:32, Ния Христова
1
Един човек е загинал след силното земетресение в Турция
Снимка: БГНЕС
Един човек е загинал, а 18 други са ранени след земетресението с магнитуд от 5.8 по скалата на Рихтер, което разлюля Източна Турция. Вицепрезидентът на страната Фуад Октай, който пристигна в района на бедствието, съобщи, че няма опасност за живота на пострадалите, предаде БНР.
 
Епицентърът на труса е бил в област Бингьол, но е бил усетен поне в още 10 съседни области, сред които Ерзерум, Трабзон и Диарбекир.
 
Постройка за дежурства на жандармерията се е сринала от труса, в която е загинал един пазач. Други двама души са били извадени с леки наранявания изпод руините, съобщи по-рано вътрешният министър Сюлейман Сойлу. 
 
Около 50 вторични труса са последвали след първоначалния, като два от тях са били с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер. 
Още по темата
 
На мястото на бедствието пристигнаха вицепрезидентът Фуад Октай, вътрешният министър Сойлу и министърът на благоустройството Мурад Курум. Изпратени са медицински и спасителни екипи.
 
Председателят на турския Червен полумесец Керем Кънък предупреди хората да не влизат в кирпичени къщи заради риск от срутване. Вицепрезидентът Октай съобщи, че в района вече са били доставени 1 300 палатки. Той допълни, че електрическите мрежи и телефонните линии в района не са прекъснати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Луната да беше, повече снимки щеше да има.