36 извънземни цивилизации може да населяват Млечния път

Все още няма категорични доказателства
18 юни 2020 09:44, Петя Славова
42
36 извънземни цивилизации може да населяват Млечния път
Снимка: БГНЕС

Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот отвъд нашата планета?

Все още няма категорично доказателство, че извънземни съществуват някъде там, но нови проучвания показват, че нашата галактика може да бъде дом на цели 36 цивилизации от други планети. За такова проучване разказва Евронюз.

Според проучването, ако съществува живот на други планети, подобни на Земята, то в Млечния път могат да се намират три дузини "интелигентни цивилизации". Те също би трябвало да могат да излъчват сигнали в космоса по аналогичен начин като хората.

"Начинът, по който ги дефинираме, е нещо като интелигентен, разумен живот, който комуникира чрез технологии като радиовълни, лазерна, оптична светлина, стигаща до космоса като от нашите градове, нещо такова…" каза Кристофър Конселис, професор по астрофизика в Нотингамския университет и съавтор на изследователска книга, публикувана в "Astrophysical Journal".

Констатациите зависят от редица предположения, съобщава БГНЕС.

"Основното изчисление включва това кои звезди в нашата галактика могат да бъдат достатъчно стари, за да могат да поддържат живот", каза Конселис.

"Знаем как се е образувал животът на Земята и нашата собствена слънчева система. Знаем колко време е отнело. Знаем какъв вид метали имаме. И ако погледнем кои други звезди в нашата галактика имат тези свойства, можем да достигнем до това число", обясни той.

Е добре, защо тогава още не сме срещали друг живот? Това е въпрос от десетилетия, известен още като "парадокса на Ферми".

Конселис подозира, че е така, защото тези видове общуващи цивилизации са “много редки” и животът им не е много дълъг.

"Така че ние просто още не сме успели да ги засечем. И те не са успели да ни засекат, защото ние излъчваме радиовълни в галактиката от около 100 години", каза той.

"Просто те са толкова далече…", добави той, прогнозирайки, че ще са необходими "хиляди години", за да достигнат до тях радиосигналите от Земята.

Е, както се казва в любимия на всички киномани филм "Досиетата Х" – "истината е някъде там"! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Ами много ясно, че има. За рептилите става въпрос. Даже са тук на Земята от стотици години и ни държът в робство. Даже са зомбирали повечето от вас и си мислите, че Земята е кръгла.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на ВСВ, а и преди туй Мария Орсич е контактувала със извънземнии те са предали на немците всякакви технологии. Хитлер е искал да пороби хората за да му строят апарати със които да посети Луната. След ВСВ тези немски учени отиват във САЩ във Зона 51 там правят летящи чинии, после една от тях катастрофира, а за другите не се знае нищо. Кенеди е искал да разсекрети някои работи и го убиват.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може! А може и не, поредната статия пълнеж за бабите по пейките
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Това е много интересна теза по принцип. Какво означава живот, как възниква и се развива. Ако е живот развил се повече измерения от нас дали ще разберем за него, или ако е на по малко той ще разбере за нас. Оценката се прави на база на нашия опит и знания, защото ако съществува живот, които е различен на толкова базисно ниво, че не можем да комуникираме дори с него, то може и никога да не разберем за наличието му. Затова и оценката е на база нашите познания за устроиството на вселената.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14И арогантнистта, да се вярва, че за да има живот той трябва да е каквото има на нашата планета ...
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След шестото голямо узо всичко са извънземни с под масови приземявания.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен точно 36 цивилизацииОценяват се критериите, въз основа на които ние сме възникнали като цивилизация - възраст на звездата, състав на атмосферата, разположение в сл система, наличие на вода и каквото се сетиш. Стига се до число пр. 10000000 и почваш да оценяваш шанса да се случи нещо, за да възникне цивилизация, те да слагаш филтри на оцеляване. И така се стига до число, което е в зависимост от това колко филтъра си сложил и как оценяваш колко устоичив е животът.
11
1
 
6
 
! Отговори
Айнщайн преди 3 години
Може, ама може и да не може!
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охааа, извънземните дали имат големиЦици? сигурно ще сме модерни земляните със землянскиПишки и ще искат да гиЧукаме яко. бих изпляскал някоя марсианка
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига ковидът, ами сега пък и шансът ни да ни чуят извънземните е чак длед сто хиляди години. Важното е, че ги има.
8
2
 
1
 
! Отговори
Бе кой знае преди 3 години
Дельо хайдутин требе да каже☺
7
7
 
1
 
! Отговори
Ольов преди 3 години
Извънземните х е р м а ф р о е и т и ли са?
6
5
 
2
 
! Отговори
баико преди 3 години
не само ,4е асфалтира и лента 6те отрейе.
5
1
 
12
 
! Отговори
смок преди 3 години
Категорично не съм съгласен! Според мен са 37 !
4
1
 
15
 
! Отговори
Мюмюнчо преди 3 години
Надраскана статия без ясни позиции и нищо повече.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муахахахаха.... е как ги изчислихте пък че точно 36 цивилизации имало в млчения път, като диаметърът му е 100 000 светлинни години, а ние с вояджърите сме изследвали една 1 светлинен ден?
2
4
 
20
 
! Отговори
Сирена преди 3 години
Не знам колко цивилизации покрай нас има, но виждал тук, цивилизация на Мутри и Тикви
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не споменавайте Млечния път, че имаме един дето ще вземе да го асфалтира.