Разпитът на Узунов и връзката му с Бобоков в детайли

Бобоков водил комуникация с влиятелни хора в държавата, смята прокуратурата
19 юни 2020 20:21, Петя Славова
13

Нова прокурорска проверка и разпит на един от най-важните хора на "Дондуков" 2. В хода на разследването по аферата с боклука и на проверките в имуществото на Пламен Бобоков, са открити комуникации между русенския бизнесмен и лица, първото от които - най-вероятно с имунитет.

Второто е магистрат, а третото - Пламен Узунов, правният секретар на президента Румен Радев. Това доведе до разпит на Узунов в Специализираната прокуратура и до искане на държавата обвиненият Бобоков да остане в ареста, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

По-рано Спецпрокуратурата влезе в къщата Узунов, както и в дома и в служебния кабинет на прокурор Николай Николов. Спецпрокурорите са направили лични обиски и претърсвания. Иззети са веществени доказателства. Проверява се връзката между Узунов и Бобоков.

Още по темата

Според прокуратурата Бобоков е водил комуникация с влиятелни хора в държавата. Причината е концесията на пристанище в Либерия, към която русенският бизнесмен имал интерес.

Проверява се дали става въпрос за президента Румен Радев, с когото Бобоков се виждал преди 2 години.

Втората комуникация на Бобоков е свързана с търговията по вода. Задържаният бизнесмен е обсъждал със секретаря на държавния глава - Пламен Узунов, отмяна на съдебно решение след заповед на Морската администрация в Бургас за задържане на товар.

"С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече. По никакъв начин той не може да ми е бил лоби", каза Бобоков.

Бобоков бил приятел и с магистрата Николов, който според прокуратурата искал помощ от бизнесмена чрез контактите си да бъде избран за ръководител на Окръжната прокуратура в Русе.

А сред намереното във вещите задържания била и снимка на друг бизнесмен с 18 обвинения - Васил Божков.

"С г-н Божков може да се каже, че сме приятели? Виждали сме се 4-5 пъти в годината, не повече", коментира още Бобоков.

Според държавното обвинение комуникациите на бизнесмена с хора на държавни постове не е престъпление, но чрез нея задържаният за аферата с боклука може да повлияе на процеса, по който е обвинен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименАма верно ли .
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чатовете на Влади Горанов с Божков бяха далеч по-интересни, но Гешев твърдо реши да не си ги причинява.Сега обаче с радост разпространява други чатове, с пояснителни бележки какво има в прикачения файл (без разбира се да даде прикачения файл).Но всичко е точно :).Колко ли са се мъчили докато успеят да намерят някаква връзка (каквато и да било) с президента, че да могат да хвърлят и малко кал върху него.
7
4
 
16
 
! Отговори
Малко подробности... преди 3 години
Радев го харесват , само далаверджийте на Партията , контактували с него и секретарката му П.Узунов ! Хората се питат , как Бобоковите правят пари , за сметка на здравето на българите от бо.клу.ци , компромати , интриги , рекети и откровенни заплахи...в стил "Решетников и КГБ"!Ти питаш ли се , бре...
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, трябва да ви стане ясно и на теб, и на севдето, че действайки по този начин хората все повече започват да харесват Радев и все по-малко ГЕРБ...
5
9
 
18
 
! Отговори
АУууууу...ЩО ТАКА,БЕ преди 3 години
То затова вървят разни "компромати" , бе...ха,ха,хаааааааааааааааХората на Румен Грипена и Крушовската *** , яко са сгазили лука и болката е голееема.Гешев, пак ше вади кътни зъби на комунигите..за ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИЯ!ХА , ДАНО...!
4
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нахъсаното прокурорче с бръснатата глава не е много на фокус - Нигерия, Либерия, либийски, либерийски... и то не знае какво приказва, милото... Много зор си дава, Гешев ще го погали по ***.
3
5
 
4
 
! Отговори
Леля Фемина преди 3 години
дали ще имаме скоро жена президент?
2
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, подавай оставката!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg prezidentstvoto raboti samo za priatelite si...a nie da mu plastame masrafite?! Ne e poznal.Nezabvano uvolnenie na RRadev.