Борисов, Горанов и Менда Стоянова са разпитани по делото "Божков"

Това съобщиха от спецпрокуратурата
Обновена: 22 юни 2020 13:30 | 22 юни 2020 13:30, Нели Христова
62
Борисов, Горанов и Менда Стоянова са разпитани по делото "Божков"
Снимка: БГНЕС

Продължават действията по разследването по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност

Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация, Специализирана прокуратура заявява, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43 в гр. София по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи. Това съобщиха от Спецпрокуратурата.

До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000. Напомняме, че обвиняемият В. Божков е регистрирал по реда на Закона за културното наследство колекция едва от 212 артефакта.

Органите на досъдебното производство събират и проверяват, както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на внимателна проверка, независимо дали същите са посочени под формата на комикси в социалните мрежи или по друг начин. Лична преценка на всеки обвиняем или подсъдим е да прецени по какъв начин да реализира своята защита в хода на досъдебното и съдебното производство.

В тази връзка по настоящото досъдебно производство в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова – народен представител, председател на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Държавна агенция „Национална сигурност“ е възложена проверка, която до момента е установила, че „УниКредит Булбанк“ АД не е уведомявала САД „Финансово разузнаване“ при извършване на плащания на суми над 30 хил. лв., съгласно ЗМИП. В хода на проверката категорично е установено, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвиняемия В. Божков, в последствие са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното производство продължават да се извършват в пълен обем действия по разследването. По досъдебното производство са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за разследване, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

От прокуратурата предоставят снимков материал от помещенията на ул. "Московска" 43 в столицата, които до момента не са публикувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Абе разбойници преди 3 години
ВАСИЛ БОЖКОВ: ПАРИТЕ В БРОЙ ОТ МЕН СА ДАВАНИ НА ЛИЦАТА Б.М.Б. /61г/ и В.И.Г. /43г/! ТЕ ДА ОБЯСНЯТ КЪДЕ СА.https://afera.bg/%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb-%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d1%80%d0%be%d0%b9-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d0%b0-%d0%b4%d0%b0/
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това повече прилича на нерегламентирано парти отколкото на разпит. Вече не е и смешно.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И квооо?
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да..проспали са 1 милиард данъци
49
0
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Поредния цирк на т. нар. незсвисима прокуртура
48
1
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Така че ГЕРБ си една комунистическа банда. А пък братът на Гешев, и той второ поколение комунистически милицонер, е в личната охрана на Радев. Толкова за антикомунизма и евроатлантизма на Боковия режим. За монента пунтират европеизъм, докато окрадат еврофондовете, след това ще ви сложат оглавника и ще ви заведат в евразийската кошара.
47
1
 
8
 
! Отговори
Сата Знато преди 3 години
Гл. прокурор Иван Гешев е милицонерски син, който от малък си мечтаел да стане милицонер като татко си и да мачка враговете на Партията.Също като банкянския пожарникар.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Претърсване по домовете им, изземване на телефони и лаптопи, подробности от чатове няма ли? Май не двоен аршин, а изобщо никакъв аршин няма! Тези тримата не са свидетели, а извършители!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми отговаряй с въпрос! Какво точно ще направи Кьовеши!
44
0
 
7
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
А тези тримата арестуваха ли ги? Защото може да избягат...
43
6
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
И какво ще направи Кьовеши? Ще окошари Божков ли или Ц. Василев? Едно твърдение което нищо не говори!Питам какво ще направи Кьовеши?
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На БГ й трябва Лаура Ковеши!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой още вярва на т. нар. българска прокуратура?
40
3
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Абе кой нормален човек държи толкова пари в брой? В брой в чекмеджето си, което е отворено при това и с пистолет на него. Той да не е Ал Капоне? Изпилени мозъци!
39
3
 
9
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Подобна стая с всичките му подробности може да се направи на всяко едно място за не повече от 5000 лева. Дали някой има мотив да го направи, разбира се!
38
18
 
3
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Снимките с пачките и златото нямат никаква правна стойност. Мен ако питате нямат и никаква друга стойност, освен ако не си някой плиткоумен фен на партията столетница. Снимани са в различно време, манипулирана е мета информацията, спорно е дори, че са правени в същата спалня (подобна спалня може да се купи за 2-3К лева от Аико). И извинете ама ако Борисов ще взима рушвети, точно пък в брой по 500 евро, това е смешно :) Типично активно мероприятие.
37
9
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Снимката на господин Борисов е "пусната" в медийното пространство от анонимен автор. Защо? Защото който ги е скалъпил щеше да бъде подведен под съдебна отговорност за фалшифицирането им.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧокоВеднъж да забравите последните скандали, така ще се нацепим с Боко. Бира, водка, джин
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно зидаря, да държи сметка на инвеститора в бентлито
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хронология на разпита: Гешев: "Виновни ли сте за нещо?" Боко, Горанов и Менда: "Не" Гешев: "Добре. Свободни сте. Приятен ден"