Бърни Екълстоун: Черните са по-големи расисти от белите

Бившият бос на "Формула 1" отново направи скандално изказване
26 юни 2020 18:00, Нели Христова
65
Бърни Екълстоун: Черните са по-големи расисти от белите
Снимка: БГНЕС

Бърни Екълстоун е добре познат с това, че превърна Формула 1 в глобален бизнес за милиарди и състезания във всеки ъгъл на света. Той също така е и добре известен с изказванията си, които не веднъж са предизвиквали скандали.

В разгара на протестите в САЩ и Европа, подтикнати от движението BLM, Формула 1 бе критикувана заради липсата на расово разнообразие. И то най-вече от шампиона Люис Хамилтън, който остава единственият чернокож състезател. Той създаде собствена организация The Hamilton Commission, стана част от протестите и се възмути, че най-големите звезди от F1 не изразяват позицията си, а запазват мълчание.

Екълстоун похвали Хамилтън за инициативата му, но не спря там.

"Люис Хамилтън е много специален. Първо, той е много, много, много талантлив пилот, а сега се оказва, че има и талант да защитава каузи, в които вярва. Кампанията, която започна за чернокожите е прекрасна. Той се справя страхотно. Хората като него - лесно разпознаваемите, са онези, които обществото слуша", каза Бърни, който напусна поста си на шеф на Формула 1 през 2017 г. и сега е само съветник.

Ала Екълстоун е на мнение, че инициативата на Хамилтън няма да постигне нищо, "нито добро, нито лошо", за Формула 1.

"Просто ще накара хората да се замислят кое е по-важно. Мисля, че се отнася за всички. Хората ще си помислят: "Какво подяволите? Защо чернокожите и белите трябва да са на едно мнение относно белите хора?" В повечето случаи, чернокожите са по-големи расисти от белите", заяви той пред CNN. Когато го питат защо е на това мнение, той отговаря, че просто "това е забелязал през годините".

Според Бърни и свалянето на статуите е безсмислено. "Трябваше да си ги оставят там", заявява той. Бившият бос на Формула 1 не веднъж е влизал в медийните заглавия със скандалните си възгледи. През 2009 година, той заяви, че "Адолф Хитлер е човек, който е успявал да свърши работата си" и подкрепи политиката на Путин срещу хомосексуалистите.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Чували сме и сме чели. Че сме го и разбрали. Абсолютно вярно е написаното горе. Апартейдът и сегрегацията не са имали нищо общо с расизма. Точно обратното - всичко е било въпрос на пари и влияние. Империализъм в най-чистата му форма.Расизмът е нещо съвсем, съвсем различно. И смешната и жалка истина може да се обобщи така:1) много по-голяма част от черните хора са расисти сравнено с белите хора2) черните расисти са наистина по-големи расисти от белите расисти
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ще има черно и бяло. Дори да съборят всички паметници по света, черно и бяло ще има. В нашите сетива е.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, когато бях бебе, преди да ми кажат как се нарича черното(говорим за български език,за английско бебе е black) различавах черно и бяло. Ако ми бяха казали че е едно и също, как щях да различа черна неблагодарност от бяла ?
52
14
 
1
 
! Отговори
Дресинг преди 3 години
Екълстоун е едно голямо ***.Дано го спипат ***!!!
51
1
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Не знам защо толкова реват за това BLM? Заради едни избори, направо попиляха бялата раса. Пича си е адски прав, две мнения по въпроса няма.
50
0
 
15
 
! Отговори
Бърни преди 3 години
Нали най-титулуваният пилот в момента е небял, но той си го е заслужил. Не знам защо трябва да има по-специално отношение към някого в зависимост бял или черен е.
49
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е за кое е прав? За апартейд и за сегрегация чели ли сте, чували ли сте?
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Барни,черните саНавремето така откривателя на ДНК -Джеймс Уотсън каза една истина за интелекта на черните и го съсипаха напълно. Взеха му наградите, парите, уволниха го и заклеймиха пред всички, че и за чистач да не могат да го назначат. Но никой не се опита да обори научните му изследвания, които са довели до този извод. 100% отлежават в мазето на някоя агенция с печат строго секретно. Това е истинското лице на либерастията, не са по различни от SS на Хитлер.
47
2
 
31
 
! Отговори
:) преди 3 години
Пичът е тотален мъжкар. Браво!
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно вярно.Не знаете какви клипчета си разменят черните на темата как "никога белите не са ни били и не могат да ни бъдат приятели". Живея в Африка и знам. Казвал съм го в много коментари ... обаче не съм Бърни.
45
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала, една обществена личност да иам т**ки да каже истината
44
17
 
3
 
! Отговори
Лесно му е преди 3 години
Знае, че няма да му се нахвърлят, вижте му егенето:))))))
43
6
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 години
До До Юнал ДжемиловВнемавай ЕЙ
42
3
 
65
 
! Отговори
дедо поп преди 3 години
Бившият бос на "Формула 1" отново направи скандално изказванеЗащо да е скандално казва истината, *** на някой ора не им отърва, включително и "независимите" ***
41
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Хора, разберете, че такова нещо като "Расизъм" не съществува, а е просто абстрактно понятие. Всяко нещо, на което не може да бъде дадена точна дефиниция е просто вербално оръжие.
40
0
 
22
 
! Отговори
До Юнал Джемилов преди 3 години
Абе ей,първо се научи да пишеш, отивай в първи клас!!!
39
2
 
17
 
! Отговори
Ле Нин преди 3 години
Не смея да противореча на съра по този въпрос.
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако под черни има предвид Италиянците съм съгласен. Те от Южна Италия са черни по принцип.
37
3
 
39
 
! Отговори
Гост преди 3 години
В днешно време най-лошото нещо, което може да ти се случи е да си бял, хетеросексуален християнин.
36
4
 
69
 
! Отговори
ined преди 3 години
Нищо скандално не е казал човека, това си е 100% истина