За 20 г.: По 5 лв. чадър и шезлонг на плаж "Силистар"

Концесионерът ще инвестира 630 хил. лв. за подобряване на достъпа
29
За 20 г.: По 5 лв. чадър и шезлонг на плаж "Силистар"
Снимка: БГНЕС

Правителството определи концесионер на морски плаж "Силистар" в община Царево, област Бургас.

Концесионерът е новоучредено търговско дружество, в което участниците в „ММ ГРУП“ ДЗЗД притежават целия капитал. 

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 5 лева с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 5 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 53 515 лв. без ДДС.

Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на концесията, са в размер на 637 920 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може на бетономорието с ниско платен, квалифициран, неграмотен матрял и босове мошеници да има възход и просперитет! Кво сте тръгнали да се сръвнявате с други държави, като кадърните са зад граница, а помияята е заляла туризма. Закривай Ганьоу...
28
4
 
37
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
не може дори да им влезе в кратунките на пишман почиващите, че на плаж се ходи рано преди обяд когято пясъкът не е още горещ и слънцето убийствено, или респективно надвечер. Заради това им трябват чадъри и шезлонги. Близост с морето - нула. Статуси от шезлонга под чадъра - 100. За съжаление сте честно!
27
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение от 22И да хакате минуси по 5 на 5 степен все тая, просто ви разесних положението в Гърция. А там около Солун са най-евтините и най-скапаните плажове. Я елате тук на юг и по островите да ви видя какви патрони сте... Обслужването все пак ще е на ниво, не като тези с муургавелките на бетономорието.
26
4
 
34
 
! Отговори
Веселка преди 3 години
"Силистар" винаги е имал концесионер, или поне в последните години. Миналата година бяхме там в началото на август, точно в дните, когато изтече концесията и не я подновиха. Имаше чадъри, заведения, поддържаше се. Изтече концесията и човека за 2 дни си прибра всичко. И съм свидетел как точно и кога започна осирането - когато вече нямаше концесионер, когато никой не минаваше да събира *** след плажуващите и когато всеки си правеше каквото иска.
25
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение от 22Най-голямата глупост е да отидеш на плаж и да се забиеш на шезлонг, все едно да идеш в гората на някоя полянка и да си сложиш две дъски за да легнеш на тях. Тея дето ходят по шезлонгите са най-големите бедняци стискали пари за шезлонги и цял ден се перчат на едно кафенце. Целта е да се опънеш на горещия пясък и да те пере слънцето, а като ти стане жечко - цоп в морето.
24
1
 
36
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
Гръцката брегова ивица е над 14 хиляди километра. Нашата - към 500. И в Гърция има места с такси за чадъри (но е по евтино от тук) - ама повечето не са с такси! И зависи кой каво си търси и иска - аз за 10 години от как ходя там и лев не съм дал ( а и никой не ми е искал) за чадър!
23
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е подвеждащо. Не е И, а е ИЛИ. Ако е И стават 10 лв. Един чадър от евтините струва 7 лв в магазина. Да не споменавам че слагат рекламни. Тоест всеки път все едно им купувате чадърите, а не ги наемате за няколко часа. Нормалнотото трябва да е най много лев на чадър, и пак е много. Лев струва хляба.
22
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение от 21Третия вид плаж е общински, безплатен без ограждения, на някои има само чадъри, на някои няма. Втория тип който съм описал е долнопробния платен, винаги по-евтин и качеството на обслужване зле. Затова когато ходите в Гърция, търсе плаж на който плащаш вход на самите ограждения, другия вариянт е булшиит със всякаква *** и ниска подръжка. Откъде ли знам! 20 години живея там и съм обиколил цяла Гърция.
21
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите за Гърция, явно повечето са само слухтящи и не знаят! В Гърция има два вида плажове! Плащаш си на входа за вход и ползваш чадър, шезлон и масичка между шезлонгите, полага ти се кафе и водичка също, а дали ще лежите на чадъра им е през пууцакито. Втория е, влизаш директно, консумираш и си плащаш, а разни идииоти минават и те таксуват за шезлонг и чадър общо, като са по-евтини от първия тип, може да си помислят, че си платил и докато си тръгнеш да не те таксуват.
20
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без барбарон не сядам, много ми е важен :))))))
19
0
 
47
 
! Отговори
dmx преди 3 години
В какво ще "инвестира" в унищожаване на природата ли? Да ги махат всички тези и това е
18
0
 
38
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Ооо - каква 'инвестиция' - 600 хиляди за подобряване достъпа! Ама кога - може би след 20 годишния договор, а? А тогава го търсете този 'концесионер' на Сейшелите може би!До тогава - я камилата, я камиларя както се казва...
17
0
 
35
 
! Отговори
Ментната преди 3 години
А на него пак се плаща! До кога!
16
23
 
34
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чорбаджия ИЗЕДНИК,Твойта заплата толкова ли е бе 105 лева, бед.няк ? Най-мразя бедн.яците, дето като седнат на заведение си поръчват една порция пържени картофи.....бягай по далече към Гърция , разбира се с пълния багажник преоценени краставици и домати, пастет , лютеница, лидълска бира в туби и самуни хлеб , знам , че ще се тагнеш после ''на Гърцията'' с фрапето, дето си го купил със жълтиците от касичката ти събирани 1 година , да се тагнеш у фейса, да ти завидят селските...ахахахахахахахаха,
15
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чорбаджия ИЗЕДНИКВ Гърция фрапето е между 3 и 5 евро. Пак си пащаш за шезлонга но не ти искат директно парите а и ти носят и фрапе. Чувстовто което стратегията им оставя е добро.
14
1
 
37
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Разбирам. Сигурно и само в басейна на хотела се топите. Но от какъв зор море тогава?
13
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше много хубаво преди да го популяризират медиите и да почнат всички да се мъкнат там. И с тези които събират такса да стигнеш до плажа въобще ужас. Ако бяха запазили плажовете чисти, а хотелите да са 100м. по далече и с истински пречиствателни станции сега можеше да идват платежноспособни туристи, като на св. Стефан, а не пияници и пропадняци от Англия.
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за барбарон, мармарон, хавлия и т. н. колко? Ясно е че с тия 5лв. няма да останат, ще ги включат някъде
11
2
 
62
 
! Отговори
Чорбаджия ИЗЕДНИК преди 3 години
5лв-шезлонг5лв-чадър5лв-шалтеОБЩО 15 на ДЕН по за седмица 105лв ако сте семеен с децата и жената ОТИДЕ една ЗАПЛАТА.Това ли им е намалението вГЪРЦИЯ е БЕЗПЛАТНО са при консумация на кафе,вода,или фрапе.В ТУРЦИЯ е два пъти по евтино отидете и вижте как го правят хората.При две порции трета безплатна много има да ги гоните ОЩЕ,така не се привличат клиенти като вас.
10
23
 
33
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Искрено се надявам да построят хотелче или комплекс, зад замият плаж, в момента там има блато и бурени гъмжащи от гущери , змии , плъхове и други гадини , при отдаване на концесия ще има много повече грижи за мястото, облагородяване, а какво по-хубаво от ново хотелче на брега на морето с чудесна морска гледка, ресторантче , което води и до осигуряването на нови работни места за община Царево , една от най-бедните в страната. В Синеморец половината площ е в изоставени сгради и бурени....