Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас

В хода на двегодишните преговори с концерна се обсъждали различни варианти
214
Плевнелиев: Фолксваген може да инвестира в развоен център у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В хода на двегодишни преговори с Фолксваген ние обсъждаме различни възможности за инвестиции - компанията например може да отвори Център за развойна дейност в страната. Това каза бившият президент Росен Плевнелиев пред журналисти.

Още по темата
По думите му отказът на концерна да строи завод в Турция не означава, че такъв ще има у нас.

В един развоен център обаче могат да работят до пет хиляди човека.

"Ако ние направим такъв център, нека сметнем - във фабриката на автомобилния гигант щяха да работят четири хиляди човека със заплати от 1000 евро, а в такъв развоен център би имало пет хиляди души със заплати в рамките на седем - десет хиляди лева, посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

Преговорите се водят от автомобилния клъстър, правителството и Фолксваген. Силата на България е в таланта на хората и на това, че вече имаме подобни успешни центрове, заяви още той.

През следващите седмици три компании от ранга на компанията Бош, която вече е в България, ще преговорят в Министерството на икономиката да отворят центрове за развойна дейност в страната, каза още Плевнелиев.

Концернът Фолксваген вече и официално обяви, че се е отказал да строи нов автомобилен завод в Турция. Причината е от една страна е в променения пазар и икономическа ситуация в света след коронавируса, а от друга страна причината е и в Турция, каза Плевнелиев.

"Защото Турция е страна, в която вече демокрацията е в упадък. На това отгоре и президентът Реджеп Ердоган вече води и войни - за справка Либия, но не само", посочи той. За нас това не означава, че Фолксваген ще прави завод в България - такава фабрика, каквато беше замислена, просто няма да има, каза Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен пък много ме кефи Роската как е *** и упорит в измислянето на нови и нови кьорфишеци. Откъде му идват на ум и защо си дава труд да ги говори...историята мълчи. Явно му прави кеф. Не бих де изненадал да обяви, че е говорил и с Елон да си мръдне производството на Тесла и ракетите у нас. И на децата е ядно, че ако някой реши наистина да прави нещо, всички ще разберем чак когато всичко е построено, а не от Роси.
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Lufthansa Technik работи отдавна в София. Летищата във Варна и Бургас пак са към Германия - Фрапорт. Със "смесено" BG-DE участие. Там хората, дето бачкат не са цъфнали и вързали...
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка не водили ли войни защо там се инвестира ?
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фолксваген МОЖЕ да инвестира в България, но НЯМА да иска! А за можене - може.Те и EVN инвестираха, а после на четири очи смехуркото се договори с тях да вземат и контролния пакет акций. Ако джурналята са забравили - ние не сме!
97
2
 
19
 
! Отговори
Ех Море преди 3 години
Гладна кокошка, посо сънува... Пардон петел, ... А ... Направо е обида за пернатите да бъдат сравнявани с ... То не беше завод, то не беше *** да я захраним с пари на VW, ... Вицове за пореден път....
96
16
 
1
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Руския ***, "отговарящ за този сайт" ми шляка миниси:) И ко, Адрианчо??? По-малко страпонозависим ли ще си? Ххахах! Едва ли! Хахаха!
95
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Не ги щем в БългарияЗа Плевнелиев си прав! Оттам нататък си сбъркал всичко отвсякъде! Особено за кюрдите! Съмнявам се , че фолксваген биха избивали хора които може да работят за тях, или да купуват производството им! Говорим за пари! А когато говорим за пазари и пари и боговете мълчат!
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя като започне да мухлясва и се появява и започва да говори за фолксваген, за да не го забравят в мухъла поне да измисли нещо друго например да каже какво е направил или вобще да не го споменават в новините и да ръси смехории, хората ще си помислят че е не е в ред с главата грозно е
93
24
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Руските *** плюят Плевнелиев и си шлякат плюсчета:) И ко?? От това зеления чорап ще стане ли по-умен, или по-малко продажен или по-малко корумпиран? Ще стане ли по-малко зависим от Решетников?? По-малко комисионни на Грипен ли ще връща? Деса по-малко ше ползва НСО като иконом ли?? Смешници. Плевнвлиев е светлинни години пре фат *** ка.
92
2
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До генчоКат нямахте в главите с какво да мислите и слушахте Бойко! На ви сега! На другите избори пак! И пак! До победата!
91
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 113Ти и тука ли същото? И си нямаш нищо и си караш на "копи-пасте"! Малиии, такъв като теб съм виждал на живо! *** ти си като другаря Остап Бендер на Илф и Петров!Карай, давай докато не те познаят! После бягай!
90
3
 
17
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Тази политически фантасмагория продължава да се изявява КАТО ТРЪБАЧ НА ПОЛКА ОТ ХУНТАТА .ВСЕ ЗАПАСНЯЦИ ОСВОБОДЕНИ ОТ ВОЕННА ПОВИННОСТ!Смешен и достоен като шут,дори и когато е трудно да го оприличиш на Милко или Морко!
89
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санитарите от Карлуково да се самосезират - имате изтърван пациент за прибиране
88
3
 
5
 
! Отговори
Ха Ситиир.... преди 3 години
До Не ги щем в БългарияНезнам колко си запознат по темата кюрди. Много голяма вероятност е нула.Желая ти от сърце някога да имаш съседи от тях. Тогава много ще ми е интересно какво ще пишеш.Айде остани си със здраве.
87
4
 
14
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
Ей тоз български народ, дето този си го беше избрал за президент, ме кара да се срамувам, че съм българин! Като един разумен юрод ме е срам!
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя му има нещо явно от 5 години говори само за тоя фолксваген, нищо не казва за българските заводи обаче които приятелите му мутри си приватизираха и окрадоха и бяха чисто български световно известни и с пазари! тръгнал сега да мърмори за фолксваген какво работи от 5 години не знаем само няколко пъти в година се провиква от купените медии какво правили във фолксваген абсолютно мал0умие
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е да ви кажа, следа като някои шефове от една друга много голяма немска фирма напуснаха и заминаха да работят за VW.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторът на фейлетона и редакцията изглежда са съзнавали, че такавадръзка клевета срещу трудещите се в София не би могла да бъде възпри-ета от читателите и навярно затова са се опитали езоповски да маскиратмислите си, като са представили, че главният герой е видял първомайскатаманифестация в състояние на безсъзнание след злополука. С това обаче,положението не се изменя.
83
7
 
11
 
! Отговори
Не ги щем в България преди 3 години
Не се изказвай господин провален бивш президент за компания която вече е никой. Фолксваген от тук на татък е световно нежелана навсякъде. След като всички видяха моралната и стойност, най-добре от компанията да връщат продукцията си обратно за рециклиране и да затварят заводите защото никой няма да им купува колите. Подиграха се с България и отидоха да инвестират в ислямска страна и диктаторски режим потъпкващ човешките права и опитващ се да избие цял един народ-кюрдите.Никога Фолксваген вече.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей vw търси евтини специалисти в Бг да им направят софтуера за дизелгейт 2 , че първия път го хванаха.Имаме добри специалисти ще оправят нещата.