Путин благодари на руснаците за подкрепата и доверието

Той разбирал тези, които гласували против промените в Конституцията
140
Путин благодари на руснаците за подкрепата и доверието
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин благодари днес на своите сънародници за одобряването на поправките в Конституцията, предаде ТАСС.

"Искам да се обърна с думи на благодарност към гражданите на Русия, искам да кажа "много ви благодаря" за подкрепата и доверието", заяви Путин при откриването на заседанието на организационния комитет "Победа" - съвещателен и консултативен орган към президента на Руската федерация.

Още по темата
Той припомни, че преди многократно е говорел за необходимостта от "усъвършенстване на политическата система и укрепване на социалните гаранции", както и за затвърждаване на "суверенитета, териториалната цялост, нашите духовни, исторически и нравствени ценности".

По думите му след разпада на Съветския съюз е минало "съвсем малко време по историческите критерии и несъмнено съвременната Русия все още се намира в стадия на формиране и утвърждаване".

Същевременно руският президент изрази разбиране към хората, които на допитването са гласували против промените в Конституцията.

"У нас все още има много нерешени проблеми; това е вярно, хората често се сблъскват с несправедливост, бездушие, безразличие, все още мнозина живеят трудно и с проблеми, а на нас, ръководството на страната, често ни се струва, че правим всичко възможно", каза Путин и добави: "Но не, животът показва друго, животът показва, че ние често не довършваме работата, а трябва да действаме по-бързо, по-точно, по-организирано, по-ефективно."

Путин констатира, че резултатите от всенародното гласуване показват, че голямото мнозинство от гражданите на Русия вярват, че управляващите могат да работят по-добре, за да оправдаят "високото доверие на хората".
В своето изказване руският президент благодари няколко пъти на своите сънародници, но не спомена промяната в Конституцията, която хипотетично ще му позволи да се кандидатира за още два мандата на поста до 2036 г., отбелязва Франс прес.

Поправките в основния закон бяха одобрени на всенародния вот със 77,92% от гласовете. Опозицията разкритикува резултата като "огромна лъжа" и "фалшификация". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е образец за руско семейство...и е много набожен, прави джамии и "невидими" ракети.Обеща на всеки мужик "рай" в отвъдното и освободи Асад от сирийския народ.След като стана цар остава само да го назначат и за "светец", както монголския бирник ал Невски !
16
3
 
8
 
! Отговори
Путин до Цезар преди 3 години
Ами месец юни в Русия ще стане на руски Пуни е въпросът е решен.
15
7
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Т.нар. демократична опозиция в Русия сама се закопава с пълния си национален нихилизъм.На практика идеите им се свеждат до това,Русия да се предаде на Запада(САЩ) и да се остави на неговата милост.Обаче това веднъж стана и резултатът бе катастрофален.Руснаците го помнят много добре.По-голямата част биха предпочели ядрена война,пред повторение на 90-те години.Впрочем и Западът не е това,което беше и реално я кара на стара слава.А китайците не дремят и завладяват нови територии!Засега само търгов
14
4
 
6
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
По стара традиция трябва да прекръсти и месец от годината на себе си..,но юли и август са заети вече
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсния, мазен, плешив гном с немит ГЗ за пореден път фалшифицира "избори", като кримския референдум.
12
1
 
7
 
! Отговори
ЦАР ПУТИ н... преди 3 години
Жестоко....ха,ха,хаааааааааа/...След толкова революции../
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Путин имаше мнозинство в руския парламент - Думата, мнозинство и можеше да приеме тези поправки и без допитване до народа. Така постъпват истинските държавници!
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на В.Путин!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааСмее се този, който се смее последен....
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управникът произлиза от народа. В Русия - Путин. В България - Борисов, Валерката, Корнелия... Всички произлизат от народа.
7
5
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Аве Путин. Дай малко пари и на България. Да не изчезнем като народ.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До живот! Там са така!
5
7
 
5
 
! Отговори
Евро хомосексуалист преди 3 години
България също ще промени конституцията си, и ще премахне от там определението за семейството като "съюз на мъж и жена", за да може да бъде приета в голямото евроатлантическо семейство на Западните цивилизовани държави.
4
8
 
13
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Винаги са си били крепостни селяни .Горките!
3
11
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Браво братя наши.умни сте.бог да Ви пази и ни помагате.
2
5
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
СМЕХ....!
1
1
 
11
 
! Отговори
Император Жи преди 3 години
след мен имаме и Цар Вова!