Медсестра от ловешката неонатология е с коронавирус

Жената е без оплаквания, отделението е затворено за дезинфекция
Обновена: 3 юли 2020 09:59 | 3 юли 2020 09:58, Анисия Иванова
5
Медсестра от ловешката неонатология е с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Медицинска сестра на 66 години от с. Голец е вторият регистриран случай на заразено медицинско лице с COVID-19 в неонатологичното отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, съобщават от областната администрация. Първият случай беше на лекар.

Медицинската сестра е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни. Няма контактни лица в семейството от област Ловеч.

Отделението е затворено със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ за 24 часа, считано от 19 часа на 2 юли, за щателно почистване и крайна огнищна дезинфекция. Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност.

При нужда от хоспитализация на новородени с усложнения от болниците в Троян и Луковит по време на 24-часовата дезинфекция на ловешката неонатология ще бъдат насочвани към УМБАЛ-Плевен.

От администрацията посочват още, че всички останали проби от персонала от вчера са отрицателни. Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. Отрицателни са и пробите от семейството на лекарката, както и на прегледаните от нея деца. Очакват се резултатите за две деца от Угърчин.

Случаят е докладван в Министерство на здравеопазването.

Още един случай на заразен с коронавирус е регистриран пред последното денонощие за областта. Това е мъж от Ловеч, на 24 години. Изследването е направено на 2 юли в лаборатория в София. Предстои установяване на контакт с лицето, намира ли се на територията на област Ловеч, негови контактни.

Общо диагностицираните случай в област Ловеч са 19, активните случаи са 4, излекуваните са 15.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
братовчедка на брата на жената на доктор от каспичанската поликлиника познава човекк който си е говорил с жена която е сестра на заразен от коронаворис ! +1
3
0
 
1
 
! Отговори
T преди 3 години
E и??
2
1
 
0
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Последно - лекарка, медицинска сестра или лекарка, или медицинска сестра...зави ми се свят.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно