Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?

Българската федерация по художествена гимнастика иска честно разследване
Обновена: 4 юли 2020 16:20 | 4 юли 2020 16:05, Веселина Йорданова
111
Скандал в гимнастиката: Швейцария уволни наши треньорки, защо?
Снимка: БГНЕС, архив

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри, пише "24 часа".

Решението дойде, след като неназована гимнастичка се оплака от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена.

Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея. Тя вече си е наела адвокат и смята да съди федерацията. На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките. В писмо президентът Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на Световно първенство. След това Димитрова, която в момента е начело на родния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.

Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че просто няма как в спорта да станеш шампион, без да тренираш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До33Много ме грее колко шампиони, шампионкии прочие имаме ...
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Швейцария уволни наши треньорки, защо?"За праупис шай колешкее да найш!
90
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Редно е случаят да се разгледа от архимандрит Гусан Алчанян в Швейцария.
89
1
 
5
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Кажете "благодаря" на великия вожд за приказките му по телефона....Сега ще гонят до дупка българското племе отвсякъде...То и без това не са множко...Слабаков-евродепутат-да разкаже как ги "уважават" колегите...
88
5
 
9
 
! Отговори
kireza преди 3 години
И РАЕВА И ЛИЛИ ИГНАТОВА ПЛЮЕХА ПО НЕШКА РОБЕВА ЧЕ ГИ ТРЕНИРАЛА СТРАШНО МНОГО....САМИТЕ ТЕ ИЗКАРВАХА НА СЪСТЕЗАНИЯ КРАВИЧКИ С ГОЛЕМИ ***...УНИЩОЖИХА БЪЛГАРСКАТА ГИМНАСТИКА,НО НЕБЕСНАТА КАНЦЕЛАРИЯ ИМ ВРЪЩА ТУЙ,КОЕТО НАПРАВИХА С РОБЕВА....КРАВИ,КОИТО РОБЕВА НАПРАВИ ШАМПИОНКИ И БЪЛГАРИЯ ОБИРАШЕ ПЪРВИТЕ МЕСТА...КРАВИ...
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не знам още ли го водят за спорт, като си е чиста дресура.Цяла година повтаряш едно и също, докато спреш да мислиш и започнеш да го правиш едва ли не механично. - е това за нормални хора ли е.
86
7
 
3
 
! Отговори
За Швейцкутретата: преди 3 години
Да не и е казала че е като шоколад Милка?Незнам кокуй е туй кредо България да е Швейцария на Балканите и кой го е измислил и пробутва?Знаме на КРЪСТОНОСЦИТЕ имат а българите са АТЕИСТИ и КОМУНИСТИКръстоносците са печелили много битки но нямат дори една спечелена война и се помнят с бягство през главаКръвави реки при Протестанската революция имало тамМери Шели написала "Франкенщайн" там им е засенчила всячески по успех ЦернБанки,пари ...иначе имат празни главиЮКейДойчеПротестБанк
85
2
 
16
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Само не разбрах защо българската федерация по гимнастика се намесва в един частен трудово правен спор при това на чуждестранна територия и суверенитет.Някакви госпожи се цанили на работа в Швейцария и там станано нещо-си. Къде е тук ролята на Българската федерация? Явява се адвокат, съдия, профсъюзна организация, посредник, какво?А конкретно по въпроса, ами мисля че наистина се е случило това, в което обвиняват треньорката, а тя е имала два варианта, или да изгони момичето от отбора завинаги
84
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако обвиненията са верни, то тогава нашите треньорки наистина трябва вече да се отучат да тренират (и третират) гимнастичките като безправни робини, както това се случва в България. Но се надявам, че все пак в чужбина не биха си позволили този произвол и че става дума по-скоро за клевета...
83
4
 
12
 
! Отговори
Естет преди 3 години
после що малките кифтета си чупят краката при приземяване, то не става само с нагъване на джънк фууд, другото важно е гена, кат си е дебела крава да кандидатства в някоя таверна да мята гибеци, за худ. гимнастика се иска фигура и талант естествено.
82
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросните треньори са отишли да работят в чужда държава с чужда култура и трябва да се съобразяват с културата или да не се учудват, като ги уволнят. В момента западният свят е побъркан на тема политическа коректност. Това да наречеш състезателка "дебела крава" е фетшейминг и в държави като САЩ, а явно и в Швейцария изхвърчаш веднага. Това е. Като не ти харесва, не ходи да работиш в Швейцария.
81
2
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Ъъъъ. Господине...ъъъ 1989 год мина.
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години, когато бях ученик в гимназията, имахме стажант-учител по френски език. По време на урок, в който комисия всъщност го изпитваше, учителят ме вдигна и неособено доволен от произношението ми каза: "Бие говорите френски, като министър-председателя Едуард Хийт (на Великобритания). Него като го слуша човек, може да си умре от смях." Интересно, ако в наше време, в подобна ситуация, ученик чуе от стажант-учителя "Вие говорите английски като премиера Бойко Борисов", дали би се оплакал?
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи българската публика верно са били фенове на Кличко, а не на Кобрата. Сега това, което намеквам е, че може заинтересовани от победите на Гришо да му пратят подобна публика, да видим ще става ли шампион или не.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецПак се почувства германец ;)
77
1
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 3 години
Хаха ..Е един поне не е изгубил чувството си за хумор
76
5
 
18
 
! Отговори
До33 преди 3 години
Скоро си говорих с един чужденец по тема спорт. И той си направи труда да извади всички шампиони които сме имали. ПО шампиони и рекорди на 1 млн .от население , не знам колко държави могат да ни стъпят на малкия пръст. За съжаление и много *** народ си имаме ,...
75
1
 
12
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
Ако си мислиш че резултатите идват само щото си мислиш , че си велик и всички са ти длъжни....Разбира се нямам предвид крайности, но за да постигнеш нещо трябва да има някой който да те нахъсва и да бъде безпощаден към грешките, точно защото е на твоя страна и иска да победиш. Ако детето ти няма хъса и силата да то направи ...банкерство или счетоводство , но не и спорт
74
2
 
16
 
! Отговори
Баш Турчин преди 3 години
И какъв е проблема ? В Турция няма гимнстичка под 90 кила - на нас 80 килограмови кльощи не ни харесват ! Добрата гимнастичка със зор се завира в обрача , ама на бухалки нема кой да я бие !
73
2
 
15
 
! Отговори
даа преди 3 години
До ЧичуЗа да си спортист, трябва да имаш определени физически данни. За да показваш дрехи, определени данни. Аз искам да бъда оперна певица, аз имам право-не, нямаш, защото не можеш да пееш! И не ставаш за архитект, не рисуваш! И не си Леонардо, и не си Лорънс Оливие, не можеш да говориш! Не се слагай където не ставаш.