Още двама пациенти с коронавирус починаха, 180 нови заразени

Общият брой на потвърдените случаи става 5677
347
Още двама пациенти с коронавирус починаха, 180 нови заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

180 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 2591 PCR теста, сочи справка в Националната информационна система.

Общият брой на потвърдените случаи става 5677, от които 2538 активни.

Още по темата

6 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 2898.

Хоспитализираните лица са 463, от които 29 се намират в интензивното отделение.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 241. 2 от случаите са от последните 24 часа.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 3; Бургас – 8; Варна – 16; Велико Търново – 16; Добрич - 2; Кюстендил – 6; Пазарджик – 9; Плевен – 8; Пловдив – 11; Разград – 2; Русе - 1, Сливен – 11; Смолян – 5; София област – 11; София (град) – 58; Стара Загора – 4; Търговище – 1; Хасково - 1, Шумен - 5, Ямбол – 2.

Общият брой на заразените медицински лица у нас е 446, от тях лекари - 159, медицински сестри - 163, санитари - 75, фелдшери - 5, други - 44.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
4
 
8
 
! Отговори
вземете се събудете преди 3 години
ЗАЩО по дяволите при толкова много заразени няма никаква реакция от властимащите, а жипката се не спира да обикаля?Не съм за връщане на мерките, обаче как така при 20 на ден затвориха страната, сега при 500 на седмица няма никаква реакция?Не е ли престъпно нехайство?Или цифрите нямат общо с реалността, а се хвърлят за няколко милиарда за един конкретен джоб?А *** и мисирките да се оправят кой как може....
244
5
 
5
 
! Отговори
Т преди 3 години
до две седмици и при същ брой тестове - 300 на ден възможни. Без мерки е така.
243
3
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Бате Боцко, и днес не спи, открива обходи и ръси мозък по тв. БЕЗ МАСКА И СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ, както и друг път.Правя си извада, че или е безумно смел, и не се страхува, или няма нищо, и Мангъров е прав. Вие преценете , кое е по-вероятно. Ако имаше нещо, направо го виждам, как спи с маска, до него пръскачка с вода и спирт, за дезинфекция, а шкафчето щеше да има не пачки и злато, а всякакви нашии чужди илачи против вируса.И да ограничи всякакви външни прояви....
242
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Не е ли най-странното нещо анонимни да постват, анонимни да им отговарят, анонимни да са съгласни или пък не! Да се надплюват анонимно!Абсолютна анонимност едва ли не!Колко по просто е било преди само 150 години?! Не си съгласен с някой - закачаш му на портата гръбнак от шаран или вол, или го прасваш с дебела тояга по главата!
241
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 247В училищата не се слагат маски, искат да им ги раздават безплатно като на депутатите ли?
240
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги броите бе на кому е нужно това. Да паникьосвате народа ли. Тези 150 000 прокажени дето се прибраха от еврогея ще ги броите поне 5 години. И още 5 години ще броите и тези които са заразени от печалбарите. Този виеус нее обикновен грип. Това е биологично оръжие създадено в Англииска лаборатория откраднато от Китайците.
239
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналат седмица ходих да взема служебните бележки за 7-ми от училището на сина ми. Бях с маска, както го изискват разпоредбите за затворени пространства. Посрещна ме жена над 55 години без маска. Казва ми вие си стойте с маска, не се притеснявате аз си направих тест миналата седмица и нямам ковид. Замислих се за секунда и отговорих искрено, че маската я нося, защото такива са изискванията и да предпазя нея и много други, които са от рисковата група. Мигна на парцали няколко пъти и си я сложи.
238
9
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Някой ако си мисли, че мерките ще спрат коронавинруса, се е лъгал жестоко. Могат само да забавят разпространението му, но не и да спрат разпространението до всички. Всички ще минат през такъв вирус. Няма да се спасите, ако вирусът съществува.
237
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Щото има дисциплина за това ядът кучета и котки.
236
3
 
9
 
! Отговори
3-те Дта преди 3 години
Както каза един водещ наш лекар (не става въпроз за Мангъров) - "дисциплината" е милиционерско понятие, не медицинско, а дезинфекцията при вируса е трудно нещо - така, че остав основно дистанцията.
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Виетнам" е социалистическа страна, както и Китай и С.Корея. Ако това пропагандираш комунизма, значи си успял !?
234
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 236Да тълкуваш думите ми по андрешковски е разбираемо.Дефинираш себе си в групата на ........просстите.П.П. Във Виетнам предполагам че вече за измрели от глад............ХА-ХА-ХА
233
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буратино е нов ***!
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Интересен факт!"написаното не е верно и е пропаганда.
231
7
 
17
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
30% от българите гледат реално на нещата и съвестно се стремят да спазват 3Д, и да не се заразят или да не предават зараза. Останалите 70% отказват да спазват мерки! И като щрауси си заравят главата в пясъка, и казват, че коронавируса е обикновен грип или измама, или конспирация на Бил Гейтс!?!?Така че случаите ще се увеличават още, до края на Юли ще са 10 хиляди, а зимата като се смесят грипната епидемия и коронавируса - ще стане мазало...!
230
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам на бг парламента да махнат девиза "Съединението прави силата" и да сложат нов ,"Аз съм просст и вие сте проссти" !!!Логично е.
229
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "водещите на предавания журнали и участващите в тях душеприказчици, които от своя страна никога ама никога не слагат маска, но пропагандират срещу хората да ги глобяват и да ги затварят.В Чехия говорители и водещи по студия на закрито бяха с маски, но Чехия забрави за вируса а тука двоен стандарт. Които най много публично говорят за мерки най не ги спазват *** нито на йота. Електронните медии и студия.
228
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато народите жертват здравето си в името на икономиката на финала няма да имат нито здраве нито икономика.========Прав си - за това предлагам всичко да затвори и всички да спрат да работят докато отмине епидемията - в това число хранителни магазини, полиция, болници, социални служби и т.н. Все пак гореспоменатит нищо не произвеждат и като останалите няма да работят, няма как да им се плаща и на тях. Та всичко сипра за 1-2 години пък после ако има някой останал ще му мислим.
227
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато народите жертват здравето си в името на икономиката на финала няма да имат нито здраве нито икономика.ФАКТ!!
226
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато наистина си болен, не те допускат до болницата щото.им е мил живота и ги е шубе. Когато става въпрос за умрели обаче със корона, бият тъпана да довършат народа. Щото хората се радват на хляб и зрвлища.