Втора вечер на протести и размирици в Сърбия

Недоволството е срещу начина на властите за справяне с пандемията
9 юли 2020 07:30, Ния Христова
15

Снимки: БГНЕС 

 
Втора вечер на протести и размирици пред парламента на Сърбия. Недоволството е срещу начина, по който властите се спряват с пандемията. Демонстрантите хвърлиха факли по сградата на Скупщината в Белград. Според Б92 начело на протеста са представители на опозиционния "Съюз за Сърбия", предаде БНР. 
 
Телевизия Ен-1 съобщава за намеса на жандармерията и пострадали сред протестиращите. Силите на реда са използвали сълзотворен газ. От своя страна протестиращите са ги замеряли с бутилки.
 
10 полицаи са пострадали при безредиците в Белград, съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович. Състоянието на един от служителите на реда е тежко, обясни на брифинг министърът. Той отбеляза, че полицията накрая е успяла да установи контрол, а през нощта по улиците на сръбската столица ще има патрули. Стефанович определи случилото се като опит за завземане на властта без волята на народа, без избори и без демократична процедура.
 
Междувременно в Ниш протестиращи хвърляха камъни по сграда на полицията и изпочупиха стъклата на няколко автомобила на силите на реда.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
7
 
! Отговори
инж. Велмазов преди 3 години
Това се казва смел и горд народ, затова са Богове и в повечето спортова, а бу-гари-те са страхвлив, жалък и *** народ, който винаги чака няакой да го спасява , а после на всичкото отгоре е неблагодарен
11
5
 
7
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Това е украински сценарий за сваляне на властта, опозицията ,подкрепяна и финансирана от Сорос ,се опитва да оспори изборите. Дано сърбите се опомнят,че са използвяани
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук никога няма да се случи.Ако има протест, то е платен от организаторите му.На българина му дай да се оплаква и да злобее.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите в момента свалят пропуската марионетка вучич, гледайте как се прави това и се учете!
8
3
 
10
 
! Отговори
А? преди 3 години
А в България кога? Или ще спим цял живот?
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или просто им е писнало. Но споко, тук няма такива шансове. Докато ни е..бат отзад ще викаме само дай малко вазелин, че трудно влазя!
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дилемата е ЕС или Евразия?!
5
2
 
32
 
! Отговори
Bb преди 3 години
Още не знаете защо протестират сърбите - всичко идва от момента преди изборите, правителството казва няма коронавирус, излизат резултатите и изведнъж вируса е толкова разпространен, че трябва да се въведе вечерен час и да се затвори държавата. Познато ли Ви е?
4
16
 
43
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Единственият овчедушен народ в света е българският. С тях може да си правиш каквото си искаш.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоял съм пред такива коне. От близко изглеждат огромни.
2
16
 
9
 
! Отговори
не знам... преди 3 години
От една страна им е писнало на сърбите, а от друга без мерки на разпасаните ни Балкани ще пламнем. Дано протестите не са организирани от чужбина, да не им подпалят пак хубавата страна!
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стефанович определи случилото се като опит за завземане на властта без волята на народа, без избори и без демократична процедура."---------------------------------------Няма никакво съмнение. Пролети, майдани и кой ги плаща знаем.