Почина легендата на английския футбол Джеки Чарлтън

Световният шампион с Англия си отиде на 85 години
11 юли 2020 13:15, Елка Василева
0
Почина легендата на английския футбол Джеки Чарлтън
Снимка: архив, БГНЕС

Световният шампион с Англия и най-голяма легенда в историята на Лийдс Юнайтед Джак /Джеки/ Чарлтън почина на 85-годишна възраст.

Джак, който е по-голям брат на друг легендарен английски футболист - Боби Чарлтън, бе в основата на великия отбор на Лийдс с мениджъра на Дон Рийви, който спечели титлата на Англия през 1969 година и ФА Къп три годни по-късно.

"Лийдс Юнайтед с изключителна тъга съобщава, че Джак Чарлтън почина на 85-годишна възраст след дълго боледуване. Чарлтън е рекордьор по мачове за Лийдс със 773 мача за тима в период от 23 години, превръщайки се в един от най-великите централни защитници в историята", съобщиха от клуба.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е Георги Марков щеше да е на толкова ,но Стефан Цанев го предаде.
4
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
да...Нещо като нашия Гунди...Но с късмета да доживее до 85........и като споменах Гунди:..-Любопитно ми е какво стана,има ли некакви "конспиративни теории" за неговата и тая на Котков нелепа смърт?Дали е ясно въпросния камион наистина случайно е "закъсал" на фаталния завой?..а че са карали като бесни няма съмнение..
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм фен на Лийдс - поклон пред светлата памет на човека ,който се раздаде с цялата си душа и сърце за английския футбол ,не за сегашните нагласени мачове ..играчи като Джеки Чарлтън ни караха да помечтаем поне веднъж в живота си да гледаме на живо магията на британския футбол ..имам снимка на Джеки с Бремнър, Лоримър, Джайлс..наистина чудесния ,по това време отбор на Лийдс
2
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Велик!!!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Стефан Цанев по времето ,когато Джеки Чарлтън радваше хората е бил руски възпитаник в Москва.