Кремъл: Заплахата от САЩ е нелоялна конкуренция!

Вашингтон се опитвал да обезсърчи Европа за руския газ
182
Кремъл: Заплахата от САЩ е нелоялна конкуренция!
Снимка: БГНЕС

Кремъл определи днес като нелоялна конкуренция заплахата на САЩ да наложат санкции срещу два руски проекта за газопроводи, предадоха Ройтерс и ТАСС. Става дума за "Турски поток" и "Северен поток 2".

Според руските власти Вашингтон използва заплахата като средство за обезсърчаване на Европа от закупуването на руски природен газ.

Още по темата
Американският държавен секретар Майк Помпейо предупреди вчера, че инвеститорите в двата проекта може да станат обект на санкциите на Вашингтон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заплахата на САЩ със санкции срещу руските газопроводи в Европа е пример за "брутален натиск", който Вашингтон оказва върху европейските страни и компании.

САЩ се опитват да "принудят" Европа да придобие газ на по-високи цени и "при по-неблагоприятни условия", подчерта той.

Повод за изявлението е вчерашното решение на Държавният департамент на САЩ да включи "Турски поток" и "Северен поток-2" сред проектите, попадащи под санкциите на закона „За противодействие на противниците на Америка с помощта на санкции“ (CAATSA).

Дмитрий Песков също така посочи, че в момента няма твърди планове по отношение на среща между руския президент Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп.

По време на ежедневен брифинг Песков коментира статия, публикувана в сряда от вестник The Times, в която се отбелязва, че двамата президенти могат да се срещнат в Ню Йорк на Общото събрание на Организацията на обединените нации на 15-и септември, подчертавайки, че подобна среща не е потвърдена, тъй като все още няма окончателни планове за нея, предаде БНР.

Преди дни Песков отбеляза, че отношенията между САЩ и Русия са "в най-ниската си историческа точка", визирайки проблемни въпроси като контрола на ядрените оръжия и глобалната стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Цар Борис 3ти.Всъщност той не завърши добре, запомни това! Така, че мотото на здраво мислещите хора е - винаги със САЩ и по възможност Германия и винаги срещу Про сия /СеСеСеРе 2/.
172
2
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Пак финтове за заблудса на противника! Само дето на руските власти противника не им е САЩ, а редовите руски граждани. Само дето не е ясно кога най-накрая руснаците ще прогледнат. Всъщност те може и да са прогледнали вече, ама съратниците на Путин са обсебили всички власти и си нагласят резултатите от изборите както си искат.
171
1
 
4
 
! Отговори
София преди 3 години
До БургасА между другото яхтата на Алишер Усманов е по-голяма от фрегатата Адмирал Горшков на руския флот.
170
1
 
8
 
! Отговори
София преди 3 години
До БургасДа идва чичо Владимир Путин на власт в България и разхвърли цялата мафия!!!Чичо ти Путин преди 20 години обеща, че ще спре изтичането на капитали от Русия към запада като усмири олигарсите.Познай какво обеща преди референдума наскоро.Точно така!Да спре изтичането на капитали от Русия към запада като усмири олигарсите.
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Притесяваме и факта че по Черноморието руснаците разпродават апартаменти на безценица.Поморие-гарсониери по 20 000 евро.Ще става нещоТо вече става и аз се радвам.Окупаторите се изнасят от България, защото нямат пари и дори надутите цени, които им плащаме за газта не могат да ги спасят, защото другите държави им разказват играта.
168
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Втечнения газ е 3пъти по скъп, само платените твърдят другоКолкото е истина това, толкова да е здрав президента!
167
4
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
Цените на горивата са толкова по-ниски в сравнение с миналата година, а ТЕЦ Бургас вдигна цената на топлинната енергия от 72 на 85лв на MWh този месец. Нали уж имаше договорка да намалят цените защото газта е евтина? Нали затова бяха тези потоци? ПС: Да идва чичо Владимир Путин на власт в България и разхвърли цялата мафия!!!Очаквам поне 100 минуса! :D
166
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62F-16 е абсолютно архаичен самолетКолко да е архаичен след като няма по-добри резултати от неговите при въздушен бой?
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиСАЩ е залязваща държава, така че ЕС трябва да си гледа интереса и ниски цени на горива.Ами това прави де.Дори Турция не купува руски газ, а купува от САЩ.Турски поток е със 7 пъти намален капацитет.Русия печели повече от злато отколкото от газ - новина от вчера.С други думи - Русия продава златния си резерв защото износа на газ е на абсолютния минимум.
164
3
 
7
 
! Отговори
Средногорец преди 3 години
До Анонимен 24Чрез подставената си канадска фирма Дънди прешъс САЩ изнасят всяка година от България злато за около 1 милиард без да плащат почти нищо на българската държава.1.Дънди не е на САЩ2.Не могат да добия злато за 1 милиард камо ли да имат толкова печалба3.Плащат 5% от печалбата на България
163
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9С тези милиарди можехме да купим 30 бройки Су-35 които са от ранга на Ф-35Хахахаха общото им е само 35.Су е стар таралясник, който дори не произвеждат.От него има няколко броя правени в течение на 7-8 години.30 бройки НИКОГА няма да имат да ни пробутат.
162
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво произвежда Просия, та САЩ да им подбиват цените и да има нелоялна конкуренция?Аз освен за шишарки и брезова *** за друго не се сещам.Просия е изцяло зависима от горивата, които дори не може да добива без западна техника.
161
1
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Кога ще ни махнете бисквитките от екрана,натрапници.
160
3
 
0
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До 160.Хубаво си запомни думата момче.Защото с тези технологии и ниското качество на продукцията и двете държави ще гледат конвертируемата валута през крив макарон поне още 100 години.
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пентагонът: Срокът за производството на българските F-16 е удължен до 2027 г! 1,3 млрд.долара или около 2,2 млрд.лв към момента на сключването на договора между САЩ и България, бяха платени наведнъж от българското правителство. Плащането бе одобрено и от парламента.
158
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, че ще спрат турската тръба американците. Това значи, че са ни подготвили яка компенсация- я завод за самолетни части, я партньори за Ф-35 вместо турците, я завод за автомобили направо или кой знае какво заводче... Няма как партньори да ни прецакат без компенсация...
157
1
 
6
 
! Отговори
Урока е преди 3 години
че всяка държава може да стане обект на санкции когато не се държи съобразно американските интереси. Изхода- ЕС, Китай, Русия, Индия и другите големи държави трябва постепенно да елиминират долара като основна световна валута. Това е изключително трудно предвид стотиците американски военни бази по света чиято роля е да поддържат постоянна нестабилност на локалните валути намиращи се в обсега им. Но Русия и Китай вече от няколко години работят в тази посока.
156
1
 
1
 
! Отговори
-|- преди 3 години
... като нелоялна конкуренция заплахата ...А какво означава 'лоялна конкуренция' в днешни дни?
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги с Германия,никога срещу Русия.Цар Борис 3ти.Запомнете го добре това.
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има отговор от руска страна.Ясно е.Притесяваме и факта че по Черноморието руснаците разпродават апартаменти на безценица.Поморие-гарсониери по 20 000 евро.Ще става нещо.