Путин нареди внезапна проверка на войските и флота в Русия

В хода й ще има 56 учения на тактическо равнище
44
Путин нареди внезапна проверка на войските и флота в Русия
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната обяви днес, че е започнала внезапна проверка на войските и флота по поръчение на президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин, съобщиха ТАСС и ДПА.

По думите на министъра на отбраната Сергей Шойгу проверката цели да се оцени способността на въоръжените сили да обезпечат военна сигурност в югозападна Русия, където "остава сериозна заплаха от терористичен характер". Внезапната проверка, която ще продължи до 21 юли, представлява също подготовка за стратегическите командно-щабни учения "Кавказ 2020" през септември.

ТАСС уточнява, че проверката с участието на близо 150 хиляди военнослужещи, над 26 хиляди единици бойна техника, 414 летателни апарата, 106 бойни и спомагателни кораба е в Южния и Западния военен окръг. Тя обхваща също Въздушнодесантните войски и морската пехота от Северния и Тихоокеанския флот. В хода на проверката ще има 56 учения на тактическо равнище върху 35 полигона и учебни полета и 17 морски полигона в Черно и Каспийско море.

Ръководството на подготовката на обединенията, съединенията и воинските части за изпълнение на учебно-бойните задачи ще се изпълнява от главнокомандващите видовете въоръжени сили, от командващия на Въздушнодесантните войски и ръководителите на централните органи на военното управление, отбеляза ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Велик Путин ,бойна готовност винаги украинските *** готвят провокация подпомогнати с оръжие от САЩ,войната в Сърбия беше същата сащ въоръжи косово с униформи и внесе незаконно оръжие,невинни загинаха.Русия сега е по силна от всякога филмите продължават.
31
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 3 години
До 34.Явно, не си бил в казармата.Обяснявам ти - има планова рутинна бойна подготовка, а ОТДЕЛНО има и внезапни тревоги, КЩУ-та и пр. мероприятия. Ха ба бас, че не знаеш какво е КЩУ.В тази връзка, истинска казарма в България имаше до 1990г.След това настъпи нежна лиготия.
30
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 3 години
До 39.Я обясни по-подробно какво имаш предвид, че не ти се разбира.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35 РассияКапутКъсно тази вечер те е досърбяло нещо ! Май си търсиш чешач ?
28
3
 
6
 
! Отговори
антиджендар преди 3 години
До 36 Член 5Хайде бегенди я не се прави на умен ами си лягай и се гушкай до мъжът си от Ангола
27
8
 
3
 
! Отговори
Член 5 преди 3 години
При едно такова учение през 2008 малко се бяха пообъркали и влязоха доста навътре в Грузия. Никой не обича руските агресори. Единствено Армения (понеже нямат избор) са в добри отношения с московците от всичките им комшии.
26
9
 
5
 
! Отговори
РассияКапут преди 3 години
Днес се навършват 6 години от свалянето на Боинга над Украйна. Както по-вечето от нас предполагаха отговорника се оказа военнопрестъпника на снимката към статията. Нидерландия вече официално обяви Руската Федерация като отговорна за трагедията. Зад кулисите Русия и потърпевшите страни вече се договарят за компенсация на жертвите. Кремълския гном иска да плати кръвнина без да се признава отговорен.
25
2
 
0
 
! Отговори
Кой го измисля преди 3 години
То човек трябва да е запознат с годишният учебен план на едно формирование и да д осъзнае ,че няма нищо внезапно. Просто като се отработят задачите в по нисйкото ниво идва време за по-мащабни дейности в формат на по-крупни формирования ,до родове войски и т.н. Стига пропаганда . Стига с тази фобия и страност в едно обичайно учение например .Пък и това им е работата .Лежешком ,за бой , огън ,отбой и т.н. Внезапната проверка . Все тези работи са ИМ/ви в главата. Русия се изживява като велика... Е.
24
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Такива проверки има по няколко пъти в годината откакто започна войната срещу Русия(2014).Нищо особено.Ако на Запад смятат,че си заслужават отмъщението заради агресията и се притесняват-тяхна си работа.Обаче-"Страх лозе пази",както се казва.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Azerskata armiya machka agresorite armenci ,zatova djudjeto se razmurda no turskite dronove pak shte izpurjat ruskite tenekii
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин нещо се е стреснал на сън, това е резултата..
21
8
 
9
 
! Отговори
Параноик преди 3 години
Старчето-джудже пак го затресе параноята, че някой иска да напада пустата степ и прави проверка на ръждясалите тенекии. Жалко, че толкова нормални руснаци и други народи са длъжни да живеят в мизерия за да има тенекии и пари за паради. После докога си гласува царуване? Докато стане на 90, май. Малоумщина по мужижки.
20
5
 
2
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Българо-Руска автономна република е мечтата на всеки българин!
19
11
 
8
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Кога най-накрая Владимир Путин,ще анексира България и ще я присъедини към Руската федерация като федеративна автономна република?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
shkembe ja po-tiho, zasto mi plashite komshiata
17
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България плати няколко милиарда на САЩ за осем морално остарели и ненужни военн изтребители които САЩ дори нямат намерение да доставят.
16
3
 
6
 
! Отговори
Димитър Гинев преди 3 години
До АнонименЗнае той какво прави,знае и още как!
15
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктаторите в края на живота си, са най-непредсказуеми
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами той човечеца, г--н Путин гони 70 години. Никой никога неможе да предскаже какво ще хрумне на един старчок. Пък било и то че е цар на Руската империя
13
1
 
11
 
! Отговори
чалгата не прощава преди 3 години
от 20 коментара , само един смислен по темата. И аз си мисля , че е именно заради усложненията с армения/азайрбаджан