Велосипедист почина след удар от кола в Свиленград

Шофьорът на автомобила е с отрицателен тест за алкохол
23 юли 2020 12:37, Елка Василева
16
Велосипедист почина след удар от кола в Свиленград
Снимка: архив, БГНЕС

Велосипедист на 64-годишна възраст е бил тежко ранен при катастрофа, станала в 19,08 часа в сряда на мост в Свиленград, след което е починал в болницата в Хасково, съобщи ОД на МВР - Хасково.

Шофьор на лек автомобил на 58 години е блъснал колоездача отзад. Причината е била несъобразена скорост и неспазване на дистанция, уточняват от полицията.

След удара пострадалият е изпаднал в кома, бил е с открити счупвания на двата крака и тежка черепно-мозъчна травма.

Водачът на автомобила е дал отрицателен резултат при теста за алкохол, образувано е досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да започнат да проектират пътищата с вело-алея отделена от пътното платно . Неможе да има стотици села без транспорт , и хората да прелитат ли до'магазина в съседното.?
8
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Това за 50 км/ч или повече как го измисли? Няма такова правило. Велосипедистът не може да кара по магистрали, по пътища, където има знак забранено за велосипедисти и по тротоарите. Изключението е, че деца до 12 години могат да карат колело и по тротоарите.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велосипедиста няма право да кара по пътища, където максималната разрешена скорост е 50 км/ч или повече. И има защо това правило да съществува, но никой не се съобразява с него. Всъщност те с никакви правила не се съобразяват, ама ако го блъснеш те съдят като за човек!
6
3
 
4
 
! Отговори
Разгневен преди 3 години
Абсолютна забрана за велосипедите да се качват на извънградски пътища а даже и в града! Има си пътеки в гората могат да карат там, всяко излизане на пътя на велосипед е предпоставка за произшествие!!!!!Велосипедистите са камикадзета, заради тях невинни шофьори наказват!!!!И сега новия Кабинет да помисли върху нов закон в който каруци, велосипеди и мотопеди да им се забрани да излизат на асфалтиран път и да карат по градската инфраструктура!Нито плащат данъци,нито винетки, нито имат книжки!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента хиляди шофьори се движат с превишена скорост в градове и села , между тях има пияни , дрогирани , без опит , с купена книжка и без книжка .
4
0
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОГ да го прости
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водят се участници, имат правата на превозно средство а никой не им иска да имат книжка и да знаят закона за движение по пътищата!
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безброй пъти тези въртипедалковци карат в моята лента в насрещното, колко пъти на завои са ми излизали насреща и съм изтръпвал не е истина!Неведнъж съм спирал и съм им обяснявал, че трябва да карат вдясно, защото са участници в движението, обаче то не разбира, бил карал по края какъв ми бил проблема! Проблема викам ми е да ти начупя колелото в главата и поне да ти спася живота!
1
16
 
9
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Трябва със закон да се забрани на колоездачи да карат по автомобилни пътища! В това натоварено движение не могат да се опазят тези безумни хора! Да не говорим, че всеки ден ги виждам да се мотат по път, който е натоварен с товарни камиони! После шофьора виновен! Да им направят велоалеи в парковете и там да си карат, по улиците нямат работа!Те карат по улицата а не знаят правилник и никой не им го изисква! Ако искат да карат въобще трябва да минат изпит и да имат документ, нещо като книжка!