Анкара осъди "провокативните призиви" на гръцките власти

В Солун изгориха турско знаме заради „Света София“
25 юли 2020 14:52, Елка Василева
82
Анкара осъди "провокативните призиви" на гръцките власти
Снимка: архив, БГНЕС

Турското външно министерство остро осъди гръцките власти и членове на парламента, които са провокирали гръцкото общество чрез враждебните си изявления и са позволили изгарянето на „славния турски флаг“ в Солун заради отварянето на „Св. София“ отново за молитви.

Според Анкара е време Гърция след повече от 550 години да се събуди от мечтите си за Византия, предаде БНР.

Според писмено изявление на говорителя на турското външно министерство Хами Аксой „глезените деца“ на Европа, които не са могли да преглътнат полагането отново в „Св. София“ на молитвените килими, отново са изпаднали в „умопомрачение“.

Още по темата

„Необходимо е тези расистки глави, които не са взели необходимите уроци от историята и които показват неуважение към турския флаг, добре да си припомнят каква е била съдбата им в Егейско море“, заявява турското външно ведомство.

Анкара изтъква, че Гърция за пореден път е показала омразата си към исляма и Турция под претекста на реакция по повод „Св. София“.

Вчера няколкостотин души се събраха на протест по повод „Св. София“ в гръцката столица, около 150 души са участвали и на митинг в Солун. Флаговете в страната бяха спуснати наполовина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари