Лампедуза залята с мигранти, кризата била неуправляема

Кметът на острова иска обявяване на извънредно положение
Обновена: 25 юли 2020 16:54 | 25 юли 2020 16:54, Веселина Йорданова
80
Лампедуза залята с мигранти, кризата била неуправляема
Снимка: БГНЕС, архив

Лампедуза, най-южната точка на Италия, е залята с мигранти от Северна Африка, оплака се днес кметът на малкия средиземноморски остров Тото Мартело, информира ДПА.

Ситуацията стана неуправляема. Ако правителството не обяви извънредно положение, ще го направя аз, каза Мартело, цитиран от италианската агенция АНСА.

АНСА уточни, че има 1027 мигранти на острова с площ 20 квадратни километра, включително 203, които са пристигнали тази нощ със седем лодки. Смята се, че повечето са от Тунис.

Около 50 от новопристигналите са настанени в палатки на пристанището, тъй като няма други възможности за настаняване. Лампедуза има център за мигранти, но с капацитет само 95 души.

Заради ситуацията с мигрантите островът бе посетен тази седмица от министъра на вътрешните работи Лучана Ламорджезе и опозиционния лидер Матео Салвини от крайно дясната Лига.

Броят на пристигащите мигранти в Италия по море нарасна рязко през последните седмици. В периода 1-24 юли са пристигнали 4384 души спрямо около 1000 през юли 2019 и близо 2000 през юли 2018 година. Бройката им обаче е сравнително малка спрямо пика от периода 2014 г. - средата на 2017 г., когато на италианския бряг пристигнаха над 600 000 души.

От началото на година Италия е регистрирала 11 334 пристигнали по море мигранти, почти колкото през цялата 2019 година. През 2018 по море са пристигнали 23 370 мигранти. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще идват с тези мигранти и болести за които нямаме имунитет ще се мре яко ще се мре.
44
12
 
9
 
! Отговори
Акула преди 3 години
Аз обичам мигрантите, черни много вкусни.
43
1
 
44
 
! Отговори
Теньо преди 3 години
Да ги качват на същите лодки и обратно защо трябва да им дават подслон и храна
42
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като се вижда, че няма как да се справят, да спрат да ги приемат и толкова! Колко му е да върнеш десет души в лодка, когато имаш флот, на който това да охранява границата му е работата?! След като застрелят стотина, никой повече няма да посмее да припари.
41
4
 
50
 
! Отговори
SS преди 3 години
Това са новите реалности за съжаление.Приемете ги.Така ще е докато съществува джендърският ЕС! И се молете тук да не стане същото.Интеграция ли?Нещо почти невъзможно.Аз самия живея със съпруга от друга раса.За 26 год брак съм успял да я интегрирам на 85 процента.Останалото е генетичен код.Невъзможно е!И това е единичен случаи за жена напълно откъсната от своята среда и култура.Представете си за огромна маса от хора как и по какъв начин,ще бъдат интегрирани?Залага се бомба със закъснител.
40
0
 
40
 
! Отговори
Бежански преди 3 години
СПИРАЙТЕ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ! Само това ще спре "мигрантите" . А можете да криминализирате незаконното преминаване на границата и да го използвате като предлог за отказване на социални помощи или молба за гражданство. Който влиза легално през митница с документи да има право на престой в страната , влезеш ли нелегално - без права, към бежанския лагер и вън от където си дошъл до 1 месец.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баба Ванга го е предсказала ама кой да ти гледа предсказанията ти!*** обществото е обречено да бъде унищожено от мигрантитеТе няма да приемат остановения в Европа ред а ще го направят друг
38
3
 
13
 
! Отговори
КОВИД двайспет преди 3 години
До АнонименКакто са отатък океана така може да се набутат 15000 скакалци на някой превзет круизен кораб и няколко души с познания по корабоводене да го закарат на гости на бай Дончо
37
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нали затова американците бутнаха Кадафи. Освен за нефт, другата цел беше да съсипят Европа. Те финансират и Ислямска държава. Кво ги бърка американците, те са далече и Океанът ги пази. Тия не могат с гумени лодки да прекосят океана.
36
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами кадафито беше като желязна завеса преди да го бутнате освен нефта - това беше втората причинаако нямаше войни в ирак сирия и либия предизвикани от загрижените "демократи"бежанци нямаше да имато и в саудитска арабия е средновековие ама половината нефт е за краварчетата - анадънмо- както казваше капитан петко войводакакто и нашето злато дето го ровят край златица и отровиха района- ама при нас е всичкото не половината - честито и платените да ръгат минуси
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са далече и големият Атлантически океан ги пази от тия! Затова на янките не им пука, правят войни в Африка Близкия изток и по този начин съсипват и Европа. Доста хитро!
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоо протестърите кво чакате!Да спасим Европа!
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две картечници и знаете ли колко добре я управлявам тая криза!
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е бързо и просто. Товарете ги на самолети и ги карайте кой откъде е. Готов съм да платя от данъците си за самолетен билет на тия ислямисти. Такива като тия не ни трябват в Европа.
31
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една рота SS на третия райх е напълно достатъчна да управлява Лампедуза, ще осигурят ред и спокойствие в рамките на минути . Ама нали сте *** либерали гейове еми оправяйте се само не крякайте.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел пак ще преразпределя с квоти тези неканени гости!
29
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе променяйте бежанските споразумения!Докога!Веднага да се връщат!Идват милиони климатични и гладни!Ей ще ни изядат ушите!Ами те ни превзеха без война!
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са бита карта демографски бъдеща провинция в Китай.
27
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Така е - американецът първо беси, после мисли. Последствията са за вас, *** на илюзията 'американска мечта'
26
0
 
17
 
! Отговори
Max преди 3 години
А за нас карантина