Все по-млади канадци стават жертва на коронавируса

Хора под 39 години прекарват тежко болестта
27 юли 2020 15:20, Петя Славова
12
Все по-млади канадци стават жертва на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Канадците на възраст под 39 години са ясно мнозинство сред новите случаи на COVID-19, които прекарват тежко болестта в Канада, съобщиха здравните власти днес, предупреждавайки младежите, че не са "неуязвими" за вируса.

"Последните данни от националното наблюдение показват, че младите хора на възраст между 20 и 39 години съставляват най-високи процент на заболели от всички възрастови групи в Канада", заяви високопоставен служител на общественото здравеопазване в Канада, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

За седмицата, приключваща на 22 юли, честотата на заболеваемост е най-висока сред младите мъже и жени на възраст 20-29 години (14,4 и 13,8 случая на 100 000 души съответно), следвани от тези на възраст 30-39 години.

"По-младите канадци смятаха, че са „непобедими“ от болестта, но това просто не е вярно", предупреди здравното министерство на Канада.

От там посочиха, че случаите на COVID-19, докладвани в статистическата служба на общественото здравеопазване миналата седмица, 63% са хора под 39 години, от които приблизително една трета са хоспитализирани с тежки симптоми.

"При липса на ваксина, животът с COVID-19 наоколо не е без риск", добави тя. Според последните данни, досега Канада е регистрирала около 113 800 случая на новия коронавирус и 8 900 смъртни случаи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Айдеее пак плашат баламите!!!Никой в нормално здраве на тази възраст не е починал в Канада и където и да е.Това че който се разболее от нещо си и се обърне към поликлиника, а там го тестват за ковид- и ако открият че е бил заразен= и хоп пишат го ковит пациент. За да гушнат едни пари от едни фондове. Иначе сега правят повече тестове и затова откриват повече заразявани. Заразени не означава, болни. И колкото повече, толкова по-добре! Задържането означава- втора вълна!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец в Канада имаха по 320-330 нови случаи на ден, а сега броят им непрекъснато расте и за последата седмица имат 520 нови случая средно на ден. При смъртните случаи имаха пик около 6 май с над 175 починали на ден. После броя им постепенно намаля и сега имат средно 5 починали на ден. Тепърва ще се види ефекта от увеличаване броя на заразените върху броя на починалите.
9
3
 
5
 
! Отговори
naj-posle преди 3 години
Да СЕ СТРЕСНАТ И МЛАДИТЕ!
8
8
 
7
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Нормално,ония са ГМО-захранени гевезета.
7
4
 
3
 
! Отговори
алгоритъм преди 3 години
До 1 За последните седмици в Канада има по около 400 нови случая на ден, което все пак е много по-малко от април, когато бяха 4 пъти повече. РАзликата е, че тогава повечето бяха случаи в домове за възрастни с висока смъртност. Сега повечето хора се следват правилата и заразяването е намаляло.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Жертви на Ковид 19...съмнявам се,но на световната безгранична простотия със сигурност.."То второто не изключва първото
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво ни занимавате със сухите съчки! Да горят!
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски! Вируса е измислен! Всички умиращи така и така ще умрат!
3
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертви на Ковид 19...съмнявам се,но на световната безгранична простотия със сигурност..
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чума, с тази разлика, че чумата не е вирус, но по всичко личи че ще ни тормози много години. А и постепенно откриват страничните му ефекти, които могат да ударят организма и след години.
1
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк Нюс. Точно пък в Канада няма никакви болни. Тоя ворус го има само главите на определени групи хора. Иначе живота си тече както обикновено.