Най-богатите в света стават още по-богати

Безос, Зукърбърг и Мъск са натрупали общо 115 млрд. долара за година
29 юли 2020 20:08, Петя Славова
21
Най-богатите в света стават още по-богати
Снимка: БГНЕС

Състоянието на основателя на Amazon.com - Джеф Безос, се увеличава с 63,6 милиарда долара през тази година. Само за един ден през този месец богатството на Безос се увеличи с безпрецедентните 13 милиарда долара.

Най-богатият човек в света вече се насочва към нов рекорд - състояние, което надвишава 200 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Друг ръководител на компания от технологичния сектор - Марк Зукърбърг, е забогатял с 9,1 милиарда долара през тази година. Трупането на богатства от технологичния сектор е ненадминато по отношение на бързината и мащабите си през тази година.

Никоя група на ръководители от които и да е сектор, не е спечелила толкова много. Всъщност най-богатите хора в света стават още по-богати, тъй като коронавирусната пандемия подкопава глобалната икономика и насочва активността все повече към онлайн пространството.

Седем от десетимата най-богати хора в света са увеличили богатството си благодарение на технологични компании, като комбинираното им нетно състояние в размер на 666 милиарда долара се увеличава със 147 милиарда долара през тази година.

Големите победители през 2020 г. включват Илон Мъск, чието състояние се увеличава повече от двойно до 69,7 милиарда долара след поскъпването на акциите на Tesla, пише BloombergTV.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари