Huawei към Германия: Не блокирайте участието ни в 5G мрежите

Германското правителство реши да отложи окончателното решение
31 юли 2020 20:00, Павел Гълъбов
12
Huawei към Германия: Не блокирайте участието ни в 5G мрежите
Снимка: БГНЕС

Представителят на Huawei в Германия Дейвид Уанг призова в петък немското правителство да не блокира усилията на китайската компания за изграждане на 5G мобилни мрежи в страната.

Още по темата

Според седмичното списание "Дер Шигел" (Der Spiegel), технологичният гигант Huawei е заявил, че "изключването му от 5G мрежите в Германия ще засегне предимно нашите настоящи клиенти и техните клиенти и акционери, тъй като след подобно решение доставчиците вече няма да могат да избирате най-добрите продукти на пазара", пише БНР.

Германското правителство реши да отложи за след лятната ваканция окончателното решение относно по-строгите правила за сертифициране. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обаче отбеляза в комисията по вътрешните работи, че въпросът с Huawei "все още трябва да бъде решен".

Междувременно Дейвди Уанг добави, че забраняването на Huawei в Германия "със сигурност няма да увеличи сигурността на мрежите, даже напротив“.

Изявлението на представителя на Huawei в Германия е факт, след като по-рано през месец юли Обединеното кралство реши да започне да прилага забрана за участие на китайската компания в 5G мрежата на страната още от края на тази година.


12
Още от Ако щете - вярвайте
Седмичен любовен хороскоп за 3-9 август
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Справедливост преди 4 дни
А НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО Е И УЛТРА ИЗЛЪЧВАНИТЕ ВЪЛНИ ОТ 5G МРЕЖИТЕ ДА ИМАТ НЯКАКВА ВРЪЗКА С ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН COVID-19.КОЙ ЗНАЕ......?МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ ЧЕ КИТАЙЦИТЕ СТОЯТ ЗАД ТОЗИ ПРОСЛОВУТ ВИРУС.ПОЛИТИКА,ВЪПРОС НА ИНТЕРЕСИ,ВЛАСТ,ЗАВИСТ,ЗЛОБА И ОМРАЗА.ВЪПРОСЪТ Е КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА И ЩЕ ДОВЕДЕ ЛИ СВЕТА ДО ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА..................(ЕСТЬ ЧЕЛОВЕК ЕСТЬ ПРОБЛЕМ-НЕТ ЧЕЛОВЕК НЕТ ПРОБЛЕМ)СТАЛИН-ВЕЛИКИЙ СЛОВА))
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Продавам чугунeни шапки срещу 5G мрежи !
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
тука въпроса с 5G е кой ще гушне милярдите които се дават за изграждането и
8
10
 
11
 
! Отговори
Ebasi преди 6 дни
И всичкото това само защото Китай не искаха да подпишат Търговски договор със САЩ и да им изкупува ГМО соята и да им продава своята стока с по-голяма отстъпка ....
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бегай да тичаш прилепи, Китай че. Аут от Европа!!! Кво, ще ни хакнете ли после с вашата комунистическа "сигурност"? Айде, у лево!
6
9
 
8
 
! Отговори
Пенционер преди 6 дни
Китай -технологоческо чудо. Доживях да видя стприте кецове да правят най-добрата електроника.
5
11
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 6 дни
Ей много ва яд на тея американци. Те се морят сами, вие говорите за тях все едно са ви откраднали играчката.
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всичко е политика, да угодят на краварите. Иначе нищо не може да спре шпионажа.
3
10
 
23
 
! Отговори
Винцеремос, дрОгаре! преди 6 дни
Не им блокирайте участието, китайското военно разузнаване трябва да знае всички ваши 5G тайни!
2
11
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 6 дни
Аз докато знам Китай не са изпълнили обещанието си за увеличаване на вноса от ЕС, което може да рефлектира върху евентуалното сключване на договор. А и Nokia е развила в Германия някакъв 5G мрежа и е под прякият надзор на ЕК за съблюдаване на опазване на личните данни.
В момента имам Huawei, но се замислям много като "издъхне" дали да не си взема Nokia. Понеже основната конкурентна характеристика на водещите марки е камерата, а аз не я ползвам въобще.
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Късно е либе за китка. Китайците вън от Европа.