Huawei към Германия: Не блокирайте участието ни в 5G мрежите

Германското правителство реши да отложи окончателното решение
31 юли 2020 20:00, Павел Гълъбов
12
Huawei към Германия: Не блокирайте участието ни в 5G мрежите
Снимка: БГНЕС

Представителят на Huawei в Германия Дейвид Уанг призова в петък немското правителство да не блокира усилията на китайската компания за изграждане на 5G мобилни мрежи в страната.

Още по темата

Според седмичното списание "Дер Шигел" (Der Spiegel), технологичният гигант Huawei е заявил, че "изключването му от 5G мрежите в Германия ще засегне предимно нашите настоящи клиенти и техните клиенти и акционери, тъй като след подобно решение доставчиците вече няма да могат да избирате най-добрите продукти на пазара", пише БНР.

Германското правителство реши да отложи за след лятната ваканция окончателното решение относно по-строгите правила за сертифициране. Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер обаче отбеляза в комисията по вътрешните работи, че въпросът с Huawei "все още трябва да бъде решен".

Междувременно Дейвди Уанг добави, че забраняването на Huawei в Германия "със сигурност няма да увеличи сигурността на мрежите, даже напротив“.

Изявлението на представителя на Huawei в Германия е факт, след като по-рано през месец юли Обединеното кралство реши да започне да прилага забрана за участие на китайската компания в 5G мрежата на страната още от края на тази година.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 9Правителствата от концесиите.Други въпроси?
12
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Зеехофер поръчков политик и лицемер, като всеки немец и демократ.Действията му по отношение на имигрантите са доказателството за това.
11
1
 
0
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
А НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО Е И УЛТРА ИЗЛЪЧВАНИТЕ ВЪЛНИ ОТ 5G МРЕЖИТЕ ДА ИМАТ НЯКАКВА ВРЪЗКА С ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН COVID-19.КОЙ ЗНАЕ......?МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ ЧЕ КИТАЙЦИТЕ СТОЯТ ЗАД ТОЗИ ПРОСЛОВУТ ВИРУС.ПОЛИТИКА,ВЪПРОС НА ИНТЕРЕСИ,ВЛАСТ,ЗАВИСТ,ЗЛОБА И ОМРАЗА.ВЪПРОСЪТ Е КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА И ЩЕ ДОВЕДЕ ЛИ СВЕТА ДО ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА..................(ЕСТЬ ЧЕЛОВЕК ЕСТЬ ПРОБЛЕМ-НЕТ ЧЕЛОВЕК НЕТ ПРОБЛЕМ)СТАЛИН-ВЕЛИКИЙ СЛОВА))
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продавам чугунeни шапки срещу 5G мрежи !
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тука въпроса с 5G е кой ще гушне милярдите които се дават за изграждането и
8
10
 
11
 
! Отговори
Ebasi преди 1 година
И всичкото това само защото Китай не искаха да подпишат Търговски договор със САЩ и да им изкупува ГМО соята и да им продава своята стока с по-голяма отстъпка ....
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегай да тичаш прилепи, Китай че. Аут от Европа!!! Кво, ще ни хакнете ли после с вашата комунистическа "сигурност"? Айде, у лево!
6
9
 
8
 
! Отговори
Пенционер преди 1 година
Китай -технологоческо чудо. Доживях да видя стприте кецове да правят най-добрата електроника.
5
11
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 година
Ей много ва яд на тея американци. Те се морят сами, вие говорите за тях все едно са ви откраднали играчката.
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е политика, да угодят на краварите. Иначе нищо не може да спре шпионажа.
3
10
 
23
 
! Отговори
Винцеремос, дрОгаре! преди 1 година
Не им блокирайте участието, китайското военно разузнаване трябва да знае всички ваши 5G тайни!
2
11
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 година
Аз докато знам Китай не са изпълнили обещанието си за увеличаване на вноса от ЕС, което може да рефлектира върху евентуалното сключване на договор. А и Nokia е развила в Германия някакъв 5G мрежа и е под прякият надзор на ЕК за съблюдаване на опазване на личните данни.В момента имам Huawei, но се замислям много като "издъхне" дали да не си взема Nokia. Понеже основната конкурентна характеристика на водещите марки е камерата, а аз не я ползвам въобще.
1
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Късно е либе за китка. Китайците вън от Европа.