Искри от спирачки на влак подпалиха сухи треви

Огнеборци гасили трите пожара в Шуменско
6 авг 2020 14:33, Анисия Иванова
11
Искри от спирачки на влак подпалиха сухи треви
Снимка: БГНЕС

Огнеборци за гасили три пожара в сухи треви, причинени от искри от спирачки на преминаващ влак - до жп прелеза на с. Велино, в района на жп линията в с. Каменяк и до кариерата в с. Златна нива, съобщават от ОД на МВР - Шумен.

Сигнали за трите пожара са подадени в 19.05, в 19.17 и 19.20 часа. Към мястото на първите два са насочени екипи на пожарната в Шумен, а към с. Златна нива - огнеборци от Нови пазар.

Пожарникарите погасили пламъците до жп прелеза на село Велино с помощта на шест тона вода. Пожарът в района на жп линията в село Каменяк е изгасен с три тона вода, а този до кариерата в село Златна нива - с осем тона вода.

Огнеборци са гасили още три пожара в сухи треви в Шуменско вчера - близо до пазара в Хитрино, на бул. "Велики Преслав" и зад автокъщите в областния град.


11
Още по темата: ШуменвлакМВРпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Така навремето от искрите от спирачките на една съветска подводница изсъхна Аралско море...
10
1
 
2
 
! Отговори
ММТ преди 1 месец
Материоло и Метало Технологии е дисциплината. Там се учат сериозно много неща, защо релсата е от материал, който е износоустойчив спрямо железопътните колела. По ефтино е да смениш колело отколкото пътна железопътна линия. И защо "калодката" дето и викате "накладка" трябва да отговаря на определени условия. За това сме ние, инженерите.
9
0
 
7
 
! Отговори
ЖП ревизор до 8 преди 1 месец
Понеже ми е работа да "чукам с чукчето" по КОЛЕЛАТА, не по накладките!!! на влак от 30 години, какво било ?!?! Отлепял съм накладките ли?!?! От къде ви намират такива бе? Честно, с конкурс ли? Да обясня бавно и простичко на ментално обърканите. Почуква се за да се чуе звука на колелото дали няма евентуални пукнатини! Не бе, сериозно ли е възможно да сте толкова т_ъпи ?!!!!
8
3
 
2
 
! Отговори
До 4-ти преди 1 месец
Я вземи се разходи до някоя жп гара и погледни спирачките на някой вагон.Ако не можеш да се ориентираш (кой туй спирачки на влак) попитай оня с чукчето дето ги отлепва след спиране на влака.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искри друг път. Умишлен палеж или хвърлена цигара - уж без да иска.
6
1
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 месец
Вижте коментар 4 .
Така се раждат Фалшивите Новини - На влаковете спирачките са от Метал и може да има искра .
Този явно не е добре с мозъка и е чул от баба си нещо .
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми сложете му гуми на тоя влак
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пръв път чувам за спирачки на влак които хвърлят искри. Работил съм 35 години като машинист на дизелов локомотив 04-та серия, но искри от спирачките никога не съм виждал. Какви са тези спирачки Желязо в желязо ли търкат. За да хвърлят искри спирачките трябва да са износени и да търка желязо в желязо.. Кой ги поддържа тези вагони и локомотиви Оня от Банкя с Пачките и Кюлчетата злато ли. Егати БДЖ-то сеяндурско. Унищожиха го и него както всичко останало.
3
0
 
6
 
! Отговори
Дъртото ЖП преди 1 месец
Пожарникари, усвоихте ли едни пари? Щото тия глупотевини за искрите може да разказвате на ментално изостаналите, а те с лигичка на устните и странен поглед да ви вярват!
2
1
 
8
 
! Отговори
Старият машинист преди 1 месец
За да няма пожари на сухи треви край ЖП линията, през лятото трябва да преминава ОБЕЗТРЕВИТЕЛЕН влак. С този влак се пръскат химикали, които не позволяват да растат треви по сервитутната зона на ЖП линията.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати глупаците защо го гасят то там са само каманаци и изоставени ливади ХАВРИ напразно са се мъчили пожарникарите