Арестуваха трима за лихварство в Кърджали

Те давали заеми с високи лихви, изнудвали хората
5
Арестуваха трима за лихварство в Кърджали
Снимка: БГНЕС, архив

Трима души са задържани при специализирана операция в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При специализираната операция на ОДМВР на 6 август, в която са участвали служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и от РУ - Кърджали, са задържани трима мъже на 35 г., 36 г. и 63 г. за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното разрешение за такава дейност.

Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали. В домовете на обвиняемите са извършени претърсвания, при които са иззети пари и вещи. Установено е, че един от тях е давал заеми срещу високи лихви, като той и другите двама са изнудвали пострадалите да се разпореждат с пари и вещи.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кърджали е започнало разследване за престъпление и са извършени процесуално-следствени действия - претърсвания и изземвания, разпити на свидетели.

С постановление на разследващ орган от 6 август към наказателна отговорност за изнудване са привлечени тримата задържани, а на 63-годишния е предявено обвинение и за лихварство.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Разследването по делото продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банки и бързи кредити има на всеки ъгъл.Те защо не са забранени?
1
0
 
8
 
! Отговори
тия пък преди 3 години
Баце имаше повече пачки.