Прокуратурата подхвана бияча, хвърлил и телефон на журналист

СДВР продължава с разследването
Обновена: 7 авг 2020 10:44 | 7 авг 2020 10:44, Нели Христова
73
Прокуратурата подхвана бияча, хвърлил и телефон на журналист
Снимка: БГНЕС

Обвинение в хулиганство е повдигнато срещу мъжа, който изтръгна телефона на журналистката Полина Паунова, съобщиха от Прокуратурата.

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство) във връзка с нападението над граждани, в т.ч. журналисти, на 05.08.2020 г. при провеждането на Национална конференция на територията на „София Тех Парк“.

След проведените активни мероприятия от СДВР по издирване на участниците в конфликта, до момента са установени три лица. 

На 06 август е задържан С.С. на 22 години, който присъства на мястото на инцидента, при който лице, изтръгва от журналиста мобилен телефон и го изхвърля зад поставени в района оградителни ленти. Установен и разпитан е и мъж на 66 г., който е заснет от журналисти да отправя към тях обидни и нецензурни реплики.

На 7 август е задържан и Д.С., на 20 години, за когото е установено, че е извършил противоправни действия – изтръгване и изхвърляне на мобилното устройство от ръцете на журналиста П.П.

Под ръководството на прокурор, СДВР продължава действията по разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички видяхме , че протестърите отидоха там да провокират.А сега човек по човек да се защитават.
50
1
 
2
 
! Отговори
Брадатите преди 3 години
биле поръчкови и от кого.Разследване тряба.
49
1
 
2
 
! Отговори
Те са преди 3 години
платени от гроб.Никои не ги провери за дрога.Полицията стоят като наблюдатели,а биячите бият журналисти.Затвор за тях.
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поли Паунов защо ходи с дълга коса като някаква жена? Не му отива.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И битата, и биещата страна са взели пари от едно и също място в Топлите страни.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво че бързо ги хванаха. Ха сега да кажат кой ги изпрати.Залагам на Васко от Дюбай, президента вярно че злобен ама чак толкова ниско не ми се вярва да падне.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз видях журналиста О.Й., който правеше п.н. при това едно лице Ф.Ф. му помагашеМоже ли и аз да пиша такива скъпоценни и информативни статии?Иначе в българския журнализъм се оповестяват името презимето, рожденна дата, образование и накратко всички лични данни, които по закон не е разрешено да се дават! Каква е причината за налагане (не спазване) на закона в този случай? Чии интереси се защитават тук?Оставка не само на правителство и прокурор а и на всички пишман спам журналисти!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепчетата щъкат!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...
42
6
 
7
 
! Отговори
Той преди 3 години
Това е срамно предвид факта, че се случва на т.н. конгрес на уж най- силната политическа сила в България. Подобни изцепки на конгрес на ХДС в Германия биха принудили цялото правителство да се оттегли. ГЕРБ толерират открито насилие над журналисти и свободни граждани. Освен отрепките дето биеха и хвърляха са виновни и всички безучастни свидетели, роби и поклонници на номенклатурата. Ще паднат, още малко...
41
5
 
3
 
! Отговори
зависи кой преди 3 години
Го разпитва , може да каже че е избран от Нинова и обучен от Радее и че Божков го е финансирал-- даже съм сигурен че точно това ще каже !
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй не е държава а някаква загубена дивашка територия!!!
39
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки му е ясно, че тея момчета не са на Герб. За какво му е на Борисов да бие журналисти на собствената си конференция. Няма логика. Опозицията вече няма ходове и затъва ден след ден с интриги и мизерии.
38
10
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
простака НЯМА шанс срещу интелигентния, силата НЯМА шанс срещу мозъка. Герб са представители на най-ниските класи в обществото бачкарията и с*лянията и действат така както си знаят цял живот - с бой. Да де, ама света се промени. Отдавна. Черепа, Христо Иванов, Майчето, Слави, Бабикян лека-по-лека им мажат въжето и стягат примката. И тия го усещат. Че нямат резервен ход. Че всичко е свършено. Че отброяват края.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези същите татуирани биеха и онези протестиращи младежи зад колоните само че тогава бяха с униформи
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Може да каже каквото си иска - има свобода на словото, работа на охраната е да си върши работата и да осигурява спокойствие на гражданите Туй да не е крайпътен хан или на Кьор Асан фурната да влизаш. ЩОМ СИ ЖУРНАЛИСТ СИ ДЛЪЖЕН ДА СЕ ИНФОРМИРАШ ЩО Е ТО КОНФЕРЕНЦИЯ И КАКЪВ Е РЕДЪТ ЗА ВЛИЗАНЕ ТАМ.
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ ако такъв журналист отиде на конференция на Тръмп ще завърши в Гуантанамо.
34
9
 
14
 
! Отговори
Шпицкомандите преди 3 години
на Боко пребиват хора и Каскета щял за ги "разследва". Смях. Тоя ще си тръгне с два джоба пълни с пачки и нищо повече.
33
9
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
На Мутрю Винетуто биячите!Вижте какви от репки ви управляват!
32
3
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Може да пожелае, да се запише все пак и тогава да присъства, никой не я спира не можеш просто е тъй да отидеш отникъде и да почнеш да завираш телефони в лицата на хората. Туй е официална конференция, тая знае ли въобще какво е конференция Другите журналисти, които са пожелали и са се записали що никой не ги е спрял и набил ? Всеки терорист може да си купи един телефон и да каже идвам да отразявам събитието и да се взриви там и да стане мазало. Отиваш записваш се представяш лична карта и туй е