Разпитват собственика на кораба, взривил се в Бейрут

Игор Гречушкин е съдействал на разследването
7 авг 2020 12:41, Нели Христова
31
Разпитват собственика на кораба, взривил се в Бейрут

По искане на бюрото на Интерпол в Бейрут кипърската полиция е разпитала руския собственик на кораба "Росус", който преди години е докарал товара от над 2700 тона амониева селитра, които избухнаха на 4 август в склад в пристанището на Бейрут и отнеха живота на над 150 души, съобщи кипърското издание "Филелефтерос".

Още по темата

43-годишният руски гражданин Игор Гречушкин живее постоянно в кипърския град Лимасол с разрешение за престой, защото съпругата му е натурализирана кипърска гражданка, предава БТА.

Според кипърската полиция Гречушкин е отговорил с готовност на въпросите, които са били изпратени от властите в ливанската столица.

Борис Прокошев, капитан на плаващия под молдовски флаг кораб "Росус", е заявил, че е натоварил амониевата селитра в грузинското черноморско пристанище Батуми с крайна дестинация Мозамбик. По време на пътуването обаче корабът е претърпял техническа повреда и е акостирал в Бейрут, където е бил конфискуван. Според капитана в крайна сметка преди две или три години корабът е потънал в пристанището на Бейрут, защото не е бил поддържан, бил е стар и в корпуса му е имало пукнатини

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя като е собственик що Ливан са му откраднали кораба туй е пиратство Амониевата селитра е тор, значи хората в Мозамбик са гладували заради ливанските пирати.
4
3
 
24
 
! Отговори
истина е преди 3 години
И ливнската система е мафиотска като герберистката !
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става, когато конфискуват чужди кораби без причина.
2
6
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
значи са искали да взивят Мозамбик, така ли?
1
26
 
16
 
! Отговори
западняк европеец преди 3 години
Отново руснаци. Русия е в основата на всяко зло по света.