Лукашенко води убедително в битката за президент на Беларус

Според екзитпола той събира 79,7% от гласовете
63
Лукашенко води убедително в битката за президент на Беларус
Снимка: БГНЕС

Действащият президент на Беларус Александър Лукашенко побеждава на състоялите се днес избори за държавен глава, събирайки 79,7 процента от подадените гласове, сочат резултатите от екзитпол по поръчка на телевизия "Мир", цитирани от ТАСС.

Още по темата
Главната опозиционна кандидатка Светлана Тихановская събира 6,8 процента. Останалите претенденти събират съответно 2,3 на сто (за Ана Канопацкая), 1,1 на сто (за Андрей Дмитриев), 0,9 на сто (за Сергей Черечен). Против всички кандидати са гласували 9,2 на сто от явилите се пред урните, съобщава БТА.

По-рано ЦИК на Беларус обяви, че към 18 ч са гласували 79 на сто от вписаните в избирателните списъци, което валидира изборния резултат, защото изискването е да гласуват повече от половината избиратели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Корекция, сега проверих, минималната заплата за 2019 е 330 от техните рубли което е 119 евро.
3
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и ...жевея близо до Минск ,всичко е евтино,истинско мляко и сирене ,месни продукти ,имат транспорт който също е евтин,газ навсякъде ,и по селата също , безплатно лечение ,малки заплати и пенсии ,но покриват нуждите си .
2
13
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!!!НЯМА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕНЯМА МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ!!1КАКВОТО ИМ СКИМНЕ В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ КЕНДЗЕФ ТОВА СИ ОБЯВЯВАТ КАТО РЕЗУЛТАТ!
1
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус 129 евро минимална заплатаБългария 283 евро минимална заплата