Хиляди промениха плановете, бързо се прибират във Великобритания

Страната обяви нови карантинни мерки
14 авг 2020 20:08, Петя Славова
18
Хиляди промениха плановете, бързо се прибират във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Хиляди туристи се прибират панически във Великобритания. По летища и гари в няколко страни се образуваха дълги опашки от хора, които прекъсват преждевременно почивката си, предава Нова тв.

Още по темата

Причината е, че Великобритания обяви нови карантинни мерки. Който се връща от Франция, Нидерландия и още четири популярни сред туристите страни, ще трябва да стои две седмици в изолация.

На гарата, където спира влака „Евростар” в Париж имаше тълпа британци.  Франция осъди решението на британците, което влиза в сила още от утре и с закани да въведе реципрочни мерки.

"Решението изглежда хаотично и честно казано - абсурдно. Но какво да правиш? Карам от 11 часа, за да се върна преди срока", казва Джон, британски турист във Франция.

"Променихме плановете си, за да не се налага да стоим под карантина. А бяхме в Южна Франция, нямаше никакви хора, прекарвахме си добре на открито и чист въздух - нямаше никаква причина за притеснения от заразяване", казват други почиващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименОстрова е зелен и свеж, в това няма спор..Защото е "Острова на мъглите и дъждовете"....Но би ли споменал колко ПЛАНИНИ /НЕ ХЪЛМОВЕ/ има в Грейт Бритън,колко ски писти и зимни курорти?..А Природата на България си е супер!..Е,разни пара..-?..ЗИТИ ,като активистите на герп правят всичко възможно да оакат величествената ни природа,но...само акат.
14
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а дали нема и лек "политически" оттенък тая история?..Тия дни Макрон подкрепи Гърция в конфликта й с Турция,а както знаем Туркието е ЛЮБИМКАТА на Короната..НА БРИТАНСКАТА Корона..та така..А останалите две-три страни са ги включили да не бие на очи толкова работата..
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Ми във Великобритания къде да я изкарат? Там природа йок.....Йок, няма за българския коронен ганююю с мозък/култура колкото на амеба или чехълче! Англия е хиляда пъти по зелена и запазена от шахтата България, постижение на българските "родолюбци"!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Грозен и *** 12....а майка ви България...Българските "родолюбци" и разкатаха майката!!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Грозен и тъп преди 3 години
И са кво? Аз си останах, а майка ви България...Що така бе...
10
1
 
1
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Уважаеми младежи-купона свърши..
9
2
 
10
 
! Отговори
Швайца преди 3 години
Това вече си е гавра с хората 30 държави в Европа всяка с мерки спрямо друга и всеки се мисли за Бог в борбата с тази грипна "пандемия". Общото е че всичките са от зле по-зле. Само в Швеция имат политиците акъл явно... Никакъв прагматизъм а чист идиотизъм и спонтанни нелогични и грешни решения от март месец насам...
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли пък една отпуска не може в собствената си страна да изкарат.----------------------Ми във Великобритания къде да я изкарат? Там природа йок
7
13
 
4
 
! Отговори
дафа преди 3 години
живея днес писна ми от търпеливковци и мърдунковци самонаричащи се отговорни жадни да стоят под ключ вкъщи и да спазват карантини ...днес съм на море утре съм в Гърция на море а вдругиден ...вдругиден в Австрия на ски ...всеки си избира как да живее все пак господ не е сключил договор с мен че ще ме има утре или вдругиден и по вдругиден затова сега искам да взема квото има за вземане в тоя живот
6
0
 
11
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Не знам кой трябва да бъде по-притеснен? Туристите или работодателите им? Решението се взема от днес за утре. Правителството ще плаща 80% от заплатата по време на карантината. Иначе ще ги съдят здраво.На хората ще им дойдат добре още 14 дни отпуск.
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам в това несигурно време,където мерките се променят с часове къде е хукнал тоя народ. Толкова ли пък една отпуска не може в собствената си страна да изкарат. Последните мерки въведени в Гърция и Нидерландия са точно заради наплива на туристи.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Най-доброто лекарство срещу "мерките" на правителствата е да не се отдаваш на паниката и да живееш възможно най-свободно. В дадения случай английските туристи трябва да си довършат отпуска във Франция и Испания. Когато се върнат във Великобритания няма да ходят още 14 дни на работа. Само в парка на разходка. Борис Джонсън и компания да бачкат вместо тях.
3
3
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Реципрочното число на пет е една пета. Така ме е учила учителката по математика...Не зная кой умник въведе думата "реципрочно" в езика ни, на мястото на думата "същите". (говорим за мерки) Или "еквивалентни мерки". ФРАНЦИЯ ОСЪДИ РЕШЕНИЕТО НА БРИТАНЦИТЕ И СЕ ЗАКАНИ ДА ВЪВЕДЕ СЪЩИТЕ МЕРКИ. (ИЛИ ЕКВИВАЛЕНТНИ МЕРКИ). За реципрочни мерки нека да не приказваме, защото означава отслабване, а не затягане на мерките. Моля четящите тази публикация да размислят втрху моите думи. Както и г-жа Славова...
2
5
 
24
 
! Отговори
Уелкъм то дъ ню уърл преди 3 години
Трябва да се смени сегашната управляваща класа в целия свят, писна ни от тях!!!!!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луди правителства побъркаха народа с тяхното невежество. Отварят затварят, маски без маски метър два три дистанция. Да те е страх да отидеш до магазина може да те затворят вътре до откриване на ваксина която не е руска естественно спред тях