Проверка установи: 40 тона дизел по бензиностанциите - менте

Засякоха десетки нарушения при качеството на горивата
42
Проверка установи: 40 тона дизел по бензиностанциите - менте
Снимка: Pixabay

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са открили десетки нарушения при техническите и качествените изисквания към течните горива. Проверките са  разпоредени от Върховната административна прокуратура.

Още по темата
Проверени са 239 бензиностанции, 1 петролна рафинерия и 3 данъчни склада. В резултат от проверките е изтеглено от разпространение 39 183 л гориво за дизелови двигатели.

Наложени 15 принудителни административни мерки, забраняващи разпространението на компрометираните горива, съобщиха от ВАП.

Предстои и издаване на осем наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за качество на обща стойност 80 000 лв., както и издаване на две наказателни постановления за установени несъответствия с изискванията за съдържание на биокомпонент на обща стойност 100 000 лв.

Налице са данни за престъпление по Наказателния кодекс, което предвижда наказание лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с тези гнусни престъпления не трябва да има смешни глоби от 80 бона а затваряне на бизнеса за винаги и конфискация на цялото имущество на селендурските тарикати.
40
0
 
14
 
! Отговори
Тоско преди 3 години
Който иска качествени горива, заплата съответстваща за държава в Западния свят, добра социална политика, върховенство на закона, ***, която да не е политик трябва да измести локацията си на минимум 1300 км на Запад. Който не го е направил го съветвам да започне да мисли в тази насока, защото животът е доста кратък, за да бъде използван от гнусни политици.
39
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
И какво от това, за тези констатации четем през месец, глобяват ги и те започват пак с по голяма сила, за да избият загубите. Държава на автопилот.
38
0
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Може да стане нормална държава, ако дойда на власт , но тогава ще мрънкате че трябва да се спазва ред и закон и няма да има далаверка. Ще има преследване на корупция със специални екипи и ефективни наказания. В затворите ще трябва да си изработват храната и престоя , а не да лежат и да приемат наркотици. Ще остане само 1/3 от администрацията , но с двойни заплати и специалисти избирани с интервю като в частна фирма, електронни услуги и безхартийна администрация. Кметовете с местни бюджети
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе не вярвам на активните мероприятия на Прокуратурата. Всичко е прах в очите за вдигане на рейтинг.
36
0
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до FFКойто е късметлия да е заредил на Aral в Германия, разбира колко му върви колата..разхода е ненормален естествено надолу .Колата лети ------ Ако щеш вярвай, точно това ми хрумна и на мене. Февруари месец докарвах един бус от някакво село до Кьолн, там имаше Арал - малко по-скъп беше дизела, но Форда беснееше като луд кон.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е списъка с проверените обекти и резултатите. Това трябва да е публична информация и то не само за бензиностанции, а за хранителни магазини и всякакви обекти. Проверяващите и техните началници взимат пари от нашите данъци
34
3
 
10
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Няма БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА НИКОГА !! КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ г-н ПРЕЗИДЕНТА , та се стигне до бакалина ! Всеки гледа да те прекара , та не го еня и за здравето на децата ,само келепир да падне!!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А щом проверяващите са открили,значи че не са се отчели тези на време!!!
32
1
 
24
 
! Отговори
Ебати майтапа преди 3 години
За 40 тона скапан дизел дават до 3000 лв. глоба. Я да сметнем, от 40 тона ще изкарат поне 40 000 лв., а ще ги глобят с 3000 лв. Какви са тези смешни глоби?! Сложете 30 000 лв. глоба и другият път ще се замислят.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете къде я спряхте тази цистерна и къде я разтоварихте? Иначе за качеството на горивата - гонете до дупка.
30
0
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Само толкова??? Ако е 40 тона е нищо.
29
0
 
27
 
! Отговори
FF преди 3 години
Който е късметлия да е заредил на Aral в Германия, разбира колко му върви колата..разхода е ненормален естествено надолу .Колата лети .Какво караме тук незнам.
28
0
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Марешки
27
25
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Какво значение има толкова качеството на дизела? Дизелът си е за камиони, и да не е от най-високо качество няма проблем.
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менте политици менте стоки и всичко останало е МЕНТЕ.
25
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Е те на нас кога са продавали качествено гориво та сега било развалено..?
24
1
 
16
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ЕЛЕМЕНТАРНО "ДО СМЪРТ" !!!!!!!! ПУБЛИКУВАТ СЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ ПРОДАВАЩИ "ГРЕШНО ГОРИВО" -НА ВСЕОСЛУШАНИЕ- ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ И МЕДИЙНИ МАСИВИ / СЛЕД СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ / --- САМИ ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ДОСТАВЕНОТО ГОРИВО!!! А ПРОВЕРКИТЕ ПРИ ТЯХ НЯМА ДА СПИРАТ ЗА МИГ !!!!!!!!!!!
23
1
 
19
 
! Отговори
Лукойл преди 3 години
Основния и вечен проблем при дизела в бг, е това, че идва от москалския Лукойл, които преработват само Уралс - най гадния като качество нефт. На цени като Брент разбира се, нали затова са братушките.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дизелнай-големите глоби са за липса на биогориво в нафтата, същото което скапва двигателите. Т.е. нищо няма да се оправи, просто са "разбили" 2 бензиностанции с по-качествено гориво, др. път ще напомпат добавката от кравешки *а*на и така.