По български - засечка на пътя, гонка и стрелба с пистолет

Побойникът е задържан от полицията
22 авг 2020 14:47, Александър Попов
240
По български - засечка на пътя, гонка и стрелба с пистолет
Пострадалият Пламен. Снимка: Facebook

Обикновен делничен ден на изхода на Добрич в посока Варна. Докато не се случва наглед обикновена пътна ситуация, която завършва с гонка, изваждане на пистолет, стрелба, бой.

Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. Той пък надул клаксона.

По думите на мъжа шофьорът започнал да го преследва.

"След което изкара огнестрелно оръжие и произведе изстрели - и във въздуха, и по автомобила. И въобще не се притесняваше да кара наравно с мен - огледало до огледало. Насреща идват автомобили. Те бяха принудени буквално да отидат в мантинелата, за да не се сблъскаме всичките коли", разказва Пламен пред bTV.

„Направо ме избута от пътя. По чудо успях да овладея колата и да спра пред една канавка, за да не се обърна. Слезе от автомобила и почна да блъска по стъклото, да удря, да вика - слизай, ще те смачкам, ще те пребия. Заплахи, закани, върна се. Извади от колата оръжието, насочи го към стъклото, към главата. Когато отворих леко колата, започна да ме налага с юмруци, викове, крясъци. Съответно ме избута дори на дясната седалка и с оръжието налагаше удари върху лицето ми", разказа още потърпевшият.

Малко след това мъжът си тръгва. След сигнал до полицията е задържан.

Според прокуратурата той е бил в изпитателен срок заради закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ. Близките на Пламен настояват за справедливост.

Историята става достояние, след като съпругата на Пламен пуска пост във фейсбук. Ето нейната гледна точка:

"Днес моят мъж беше подложен на зверство, на нагло, безмилостно, необяснимо насилие и агресия. Докато пътува към Варна, на излизане от Добрич, той е засечен от автомобил АУДИ А8 с регистрационен номер ТХ4090ХР. Водачът на аудито прави обратен завой по булеварда, без да пропуска движещия се направо автомобил на моя мъж. Пламен свирва, но човекът не иска да спре и мъжа ми е принуден да натисне спирачки, за да избегне удара с аудито.

Следва неочаквана агресия. Мъжът с аудито, решава да покаже кой има право на пътя и че се чувства над закони и правила. Решава да принуди мъжа ми да спре, но той продължава напред, смятайки, че нещо толкова незначително просто ще отмине за секунди- поредния нервен и нагъл шофьор. Но не. Мъжът в аудито, известен с прякора Шалтера, вади оръжие и стреля във въздуха, после по служебната кола на мъжа ми. Пламен се опитва да избяга от агресора, но онзи, продължавайки да стреля, го настига малко след бензиностанция и започва да го бута с колата си. Удря го веднъж, втори път...

Третият удар е бил доста силен. Цялата кола на мъжа ми е издрана, огледалото е счупено, а той като по чудо успява да отбие до пътя, а не да се обърне в канавката или да се удари в мантинелата. През цялото време двете коли са карали една до друга (аудито в насрещното опитващо да избута мъжа ми), което принуждавало другите шофьори да отбиват извън пътя, за да не се блъснат. В крайна сметка мъжът ми е избутан, а агресорът слиза и го заплашва с оръжието, казвайки, че ако не излезе, ще го гръмне в главата на място. 

Мъжът ми няма къде да избяга, отваря вратата и онзи започва да го налага с оръжието и с юмруци, докато мъжа ми се опитва да се предпази и да откопчае колана. Опитва се да стигне телефона, но неуспешно. Излиза от колата в опит да се защити, да избие оръжието, да повика или спре някой за помощ...

През това време нападателят му го налага и му крещи, че сега ще го обере и ще го довърши. После тръгва към колата и се опитва да вземе портфейла на мъжа ми, при което получава отпор. Казва на сина си, който явно също е бил в колата и сега стои и крие номера на аудито, да дойде и да довърши мъжа ми, да го доубие. Момчето все пак отказва, а виждайки, че спират коли и има свидетели, агресорът решава, че е време да тръгва. Полиция, линейка, болница. Пламен е с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите. Защото се е изпречил на пътя на мутра!

Защото някой си се е помислил за недосегаем, че е единствен на пътя, където този, който кара напред, трябва да спре като го види. Шалтерът е качил серия от видео клипове, само часове преди нападението как кара по пътя Варна - Добрич със скорост над 185 км. в час при разрешени 90, а на места и 60! Шалтерът е решил, че той решава кой да живее, кой да умре, кой да бъде пребит, ограбен и избутан от пътя. Решил е, че ще му се разминава, защото на село бил най-големия и страшния, имал бил връзки. Решил е, че едно обикновено момче заслужава да бъде смляно, просто защото той е решил така! Г-н Шалтер, държа да ви уведомя, че Пламен е всичко, което вие не сте! Справедливостта ще възтържествува, защото Пламен заслужава само това - истина и справедливост! Всеки си получава заслуженото и вие тепърва предстои да разберете, че Пламен ще победи в тази битка, която той не е търсил и искал. Вие сам си го причинихте!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
10
 
! Отговори
Мутрите преди 3 години
Този е от контингента на Славчу Чагата.Тези мутри си позволяват да тероризират нормалните хора.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри в изпълнителната власт, мутри в прокуратурата, мутри и по пътищата. Вие друго ли очаквате, като гласувате за мутрите?
88
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Примата с газовия пистолет направо е за електрическия стол. Едва ли му е първата, нито ще е последната му проява. Обществото няма нужда от безполезни подобия на човеци. В най-лошия случай поне 10 години затвор за подобни обществено опасни психопати!
87
4
 
0
 
! Отговори
Musa преди 3 години
Каквото си надробош такова ще сърбаш.Избрали сте си го.Сега ще го търпите.
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега трябва не само прокуратурата, но и всички други институции да се задействат. Да видят какви доходи е декларирал и ако не отговаря на стандарта му да конфискуват всичко. Да го съдят до дупка за всичко. За да знае, че дори и да не влезе в затвора ще има дълго да си плаща.
85
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези мутрички на местно ниво се възпитават и беснеят от 30 години. И момчурляците все още ги вземат за пример
84
9
 
16
 
! Отговори
Татунчу преди 3 години
Този е от контингента на Баце! Тръгнал за София да се срещне със Стъкито,че да вдигнат блокадите! Тя цялата държава е затънала в л.а.й.н.а.т.а на мутрите,а вие търсите култура и справедливост.Докато държавата се управлява от такива не очаквайте нищо добро. Села и градчета са пълни с Ценко Чоковци ,Стъкета и тем подобни кр.е.т.е.н.и ! Нали главния прокурор идва по вашия край да гони престъпниците? Ама те са му братчетата!!!!
83
0
 
0
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Ми хубаво е и теб да те подминават. Или си много сигурен, че няма да дойде време и ти да се гърчиш. Нали знаеш, че когато човек си правел планове, Господ се смеел.
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешеф какво каза по въпроса? има всички данни, снимки, очивидци, да се хване и да ъхне един дебел нагъл *** в пандиза за поне 2-3г.Да де, ама сме в БГ и нищо няма да се случиииии, позната работаа.
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам спрей за мечки в колата. Обхватът му е 15 метра. Доволен съм, лесно се използва и е по-ефективен от газовия пистлет. Предоставя на разположение около 3-4 минути, през които можеш спокойно да излезеш от колата и да правиш каквото пожелаеш с нападателя.
80
1
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Добре де, освен, че е арестуван, друго няма ли да ни кажете? Друг път напоително ни разказвате кой е, какъв е, почти до девето коляно, тук никакво инфо! Тест за наркотици? Алкохол? Как такъв психически лабилен тип е минал психотест за оръжие? Стероидите ли са му изпили мозъка?
79
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анцузите Адидас и бухалките бяха позатихнали като че ли ,но сега се възраждат казаха ми ча разбиват и точат коли на морска гара варна .
78
0
 
11
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 74Има ли значение кой "О"правлява? Просто мисленето му е такова! А и не е попаднал на който трябва, защото вече щеше да е в регистрите на попа!
77
4
 
13
 
! Отговори
Мухаха преди 3 години
До ЩутгартИ от къде ще си вземе боен пистолет ? От Call of Duty или Counter Strike ? Ти имаш ли боен пистолет ? Само не ми разправяй че имало начини ... НЯМА . Нелегално ли ще си го купиш ? Полицаите ще те ошамарят ако дори нож намерят в теб а за пистолет направо отиваш в панделата .Аман от интернет гангстери дето скрити зад клавиатурата са решили че са безсмъртни.Угаси си компа . Излез навън. Сбий се с някого . Направи разлика между детската си фантазия и реалноста .
76
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България е пълно с Шалтери. Затова сме зле, защото сме държава на мутри и малкото нормални хора не могат да живеят нормално.
75
2
 
8
 
! Отговори
Едно ченге преди 3 години
Тогава всеки бабаит три пъти ще помисли преди да тръгне да бие някой нормален човек.
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купете си електрошок срещу мутри. Пускаш му ток на мутрата и почва да се гърчи. Парализира се яко и се гърчи от болка. Това е решението.
73
4
 
22
 
! Отговори
Едно ченге преди 3 години
Камерите няма да помогнат, просто трябва да се бутне малко чл. 12 от НК, който урежда т. нар. неизбежна отбрана и да се либерализира Закона за огн. оръжия и боеприпасите, така че всеки нормален човек да може да притежава, носи и ако се наложи, да ползва огн. оръжие за самоотбрана.
72
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно нормлна случка за държава управлявана от сикаджия
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видеорегистратор + спрей лют пипер , това е решението за такива неадеквати на пътя