По български - засечка на пътя, гонка и стрелба с пистолет

Побойникът е задържан от полицията
22 авг 2020 14:47, Александър Попов
240
По български - засечка на пътя, гонка и стрелба с пистолет
Пострадалият Пламен. Снимка: Facebook

Обикновен делничен ден на изхода на Добрич в посока Варна. Докато не се случва наглед обикновена пътна ситуация, която завършва с гонка, изваждане на пистолет, стрелба, бой.

Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. Той пък надул клаксона.

По думите на мъжа шофьорът започнал да го преследва.

"След което изкара огнестрелно оръжие и произведе изстрели - и във въздуха, и по автомобила. И въобще не се притесняваше да кара наравно с мен - огледало до огледало. Насреща идват автомобили. Те бяха принудени буквално да отидат в мантинелата, за да не се сблъскаме всичките коли", разказва Пламен пред bTV.

„Направо ме избута от пътя. По чудо успях да овладея колата и да спра пред една канавка, за да не се обърна. Слезе от автомобила и почна да блъска по стъклото, да удря, да вика - слизай, ще те смачкам, ще те пребия. Заплахи, закани, върна се. Извади от колата оръжието, насочи го към стъклото, към главата. Когато отворих леко колата, започна да ме налага с юмруци, викове, крясъци. Съответно ме избута дори на дясната седалка и с оръжието налагаше удари върху лицето ми", разказа още потърпевшият.

Малко след това мъжът си тръгва. След сигнал до полицията е задържан.

Според прокуратурата той е бил в изпитателен срок заради закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ. Близките на Пламен настояват за справедливост.

Историята става достояние, след като съпругата на Пламен пуска пост във фейсбук. Ето нейната гледна точка:

"Днес моят мъж беше подложен на зверство, на нагло, безмилостно, необяснимо насилие и агресия. Докато пътува към Варна, на излизане от Добрич, той е засечен от автомобил АУДИ А8 с регистрационен номер ТХ4090ХР. Водачът на аудито прави обратен завой по булеварда, без да пропуска движещия се направо автомобил на моя мъж. Пламен свирва, но човекът не иска да спре и мъжа ми е принуден да натисне спирачки, за да избегне удара с аудито.

Следва неочаквана агресия. Мъжът с аудито, решава да покаже кой има право на пътя и че се чувства над закони и правила. Решава да принуди мъжа ми да спре, но той продължава напред, смятайки, че нещо толкова незначително просто ще отмине за секунди- поредния нервен и нагъл шофьор. Но не. Мъжът в аудито, известен с прякора Шалтера, вади оръжие и стреля във въздуха, после по служебната кола на мъжа ми. Пламен се опитва да избяга от агресора, но онзи, продължавайки да стреля, го настига малко след бензиностанция и започва да го бута с колата си. Удря го веднъж, втори път...

Третият удар е бил доста силен. Цялата кола на мъжа ми е издрана, огледалото е счупено, а той като по чудо успява да отбие до пътя, а не да се обърне в канавката или да се удари в мантинелата. През цялото време двете коли са карали една до друга (аудито в насрещното опитващо да избута мъжа ми), което принуждавало другите шофьори да отбиват извън пътя, за да не се блъснат. В крайна сметка мъжът ми е избутан, а агресорът слиза и го заплашва с оръжието, казвайки, че ако не излезе, ще го гръмне в главата на място. 

Мъжът ми няма къде да избяга, отваря вратата и онзи започва да го налага с оръжието и с юмруци, докато мъжа ми се опитва да се предпази и да откопчае колана. Опитва се да стигне телефона, но неуспешно. Излиза от колата в опит да се защити, да избие оръжието, да повика или спре някой за помощ...

През това време нападателят му го налага и му крещи, че сега ще го обере и ще го довърши. После тръгва към колата и се опитва да вземе портфейла на мъжа ми, при което получава отпор. Казва на сина си, който явно също е бил в колата и сега стои и крие номера на аудито, да дойде и да довърши мъжа ми, да го доубие. Момчето все пак отказва, а виждайки, че спират коли и има свидетели, агресорът решава, че е време да тръгва. Полиция, линейка, болница. Пламен е с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите. Защото се е изпречил на пътя на мутра!

Защото някой си се е помислил за недосегаем, че е единствен на пътя, където този, който кара напред, трябва да спре като го види. Шалтерът е качил серия от видео клипове, само часове преди нападението как кара по пътя Варна - Добрич със скорост над 185 км. в час при разрешени 90, а на места и 60! Шалтерът е решил, че той решава кой да живее, кой да умре, кой да бъде пребит, ограбен и избутан от пътя. Решил е, че ще му се разминава, защото на село бил най-големия и страшния, имал бил връзки. Решил е, че едно обикновено момче заслужава да бъде смляно, просто защото той е решил така! Г-н Шалтер, държа да ви уведомя, че Пламен е всичко, което вие не сте! Справедливостта ще възтържествува, защото Пламен заслужава само това - истина и справедливост! Всеки си получава заслуженото и вие тепърва предстои да разберете, че Пламен ще победи в тази битка, която той не е търсил и искал. Вие сам си го причинихте!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Шалтера в затвора поне за 7-8г.
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По български - засечка на пътя, гонка и стрелба с пистолет"Името на извършителя е ИЛТЕР АСАНОВ!Някой да вижда нещо наистина българско?Питам (макар напразно) и тъй наречения "журналист" Александър Попов!Откъде реши "по български"?
168
0
 
0
 
! Отговори
селчо преди 3 години
Та не е засекъл Тиквата, тоя Шестак!
167
0
 
3
 
! Отговори
със сигурност преди 3 години
Е такива бабаигти трябва да са в ЗАТВОРА а не с условни присъди
166
21
 
3
 
! Отговори
Бибитко преди 3 години
Клансонът се използва предимно от некадърни шофьори и сватбари и трябва да се забрани в новите автомобили. Който се старае да избегне петепе натиска спирачки, върти волани и изобщо няма време да натисне клаксона.
165
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е направо опит за убийство, този индивид заслужава поне 10 години затвор. Явно не му се случва за първи път. Тук трябва да разчитаме на закона, а не ние нормалните хора да се справяме с такъв агресор. Ако някой се намеси, може и да го убие този ненормалник. Как да се намеси човек, то такива агресори все се измъкват, хората са отчаяни от такива несправедливост.
164
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до аз-ътИ никой не е спрял, а са минавали като мишки покрай тях!*** народ!-------Ти какво предлагаш?Някой да спре с дачията или пасата си и да се сбие с голи ръце с човек със зареден пистолет? Ай не пиши глупости, моля!
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ТеоВ) ще плати и около 3-4 хиляди лева по граждански иск!------Как 3-4, бре!Тива в нормална държава е поне 100 хил. евро!
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
достатъчно да докопате отверката и да му я забиете където намерите------Тогава вече със сигурност ще те застреля.
161
0
 
10
 
! Отговори
Lex преди 3 години
Еми сега настъпва пробацията и ефективна в затвора. Там да се прави на тарикат на надзирателите. Да види кон боб яде ли.
160
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за това в някой страни е разрешено носенето на оръжие и такива неща не се случват
159
1
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
поредната мутра тоя все някога ще си намери майстора който да му дръпне шалтера що за безумие да напада и бие хора
158
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскет, къде се скри?!? Нали бореше успешно битовата престъпност по села и паланки?!? Случай за теб, хващай пътя и почвай да се правиш на луд.
157
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Шалтер е от конгингента на Буда. Знае, че ще му се размине и боса го пази срещу дребни услуги.
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пореден ненормален кмплексар с липси в междукрачието! КАТ да арестуват такива, вместо да се крият из храсталаците!
155
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки ден ще е така докато мутрите имат премиер и правителство и закони специално за тях направени. Извадил е късмет човека, че е още жив. Да прави курбан и да си наляга парцалите следващия път, че може много по-лошо да е.
154
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Като този с пищова у нас във всяко населено място има по няколко екземпляра.Основната им функция е да се грижат за комфорта на властта.Затова и не са закачани.Партиите с еднакъв генезис търсят и лансират подобни хора с една единствена цел ,насаждане на страх.
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагайте си камери в колите Сега ще се обвиняват един друг и ще се съдят с години Ако имаше запис всичко е много по лесно за доказване
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сайтът се слави с цензуриране на обидни думи, но явни призиви към саморазправа се толерират.
151
0
 
0
 
! Отговори
До 143 преди 3 години
Какво легло търсиш пък ти,дето не си плащаш даже осигуровките