Заповед: Стачкуващи предприятия в Беларус затварят!

Лукашенко: Страната ще оцелее!
Обновена: 22 авг 2020 19:14 | 22 авг 2020 19:05, Веселина Йорданова
96
Заповед: Стачкуващи предприятия в Беларус затварят!
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко нареди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни, предаде Ройтерс, като се позова на информационна агенция РИА Новости.

"Ако някой не иска да работи", губернаторите и председателите на изпълнителните комитети не трябва да го принуждават. "Няма нужда. Така или иначе няма да го накараме и да го убедим. Страната ще оцелее. Но ако едно предприятие не работи, от понеделник слагаме катинара на портала и го затваряме. Хората ще се успокоят и ще решим кого да поканим да работи в това предприятие, заяви президентът на митинг в град Гродно, близо до границата с Полша.

Лукашенко е изправен пред най-голямото предизвикателство за 26-те си години на власт, след като от близо две седмици сънародниците му протестират масово по улиците на много градове в страната срещу резултатите от президентските избори на 9 август, които смятат за подправени. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37 Жужето ВоваНа двойна вечерна доза ли си ?
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така,Мачкай алчните мързеливци, който мрънка да се изнася хаха евтините трикове там не вървятДобре че има държави като нашата хората да се учат от чуждите грешки
30
17
 
11
 
! Отговори
Жужето Вова преди 3 години
И тоя го виждам като Кадафи с марка от 7,62мм на челото.
29
19
 
9
 
! Отговори
Те ви диктатура преди 3 години
А някой наглеци обвиняват Борисов в това? Креттени. Той отваря фабрики.
28
10
 
31
 
! Отговори
Bayern преди 3 години
Човекът иска да предотврати престъпна приватизация, там над 80% от предприятията са държавни, който не иска да работи, да си ходи, има други желаещи. Иначе онази схема със системното унищожение и обезценка го знаем, знаем и КОЙ купува после заводите и ги ликвидира. Няма да стане и в Беларус!
27
13
 
17
 
! Отговори
Бг преди 3 години
Това ли искате в България, лукашенковци ли?
26
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Лукашенко е пичага ''................ами точно такъв пичага заслужавате да ви управлява, защото българския селянин от демокрация не разбира ... той разбира само от бой.И колкото повече го биеш - толкова повече те уважава.
25
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко е пичага а тия *** си мислят че много ще прокопсат като го бутнат.Както и да е работническата класа никога не се е славила с разум.Пред блока в който живея има кръчма всяка вечер се събират работници да се наливат с алкохол и да трупат отпадъци.За бира и ракия животът си дават.
24
14
 
35
 
! Отговори
Антисоросоид преди 3 години
Протестите в Беларус са платвюениби организирани от Сорос както и укайнския майдан. Като гледам оная претендентката за поста дето се е скрила уж от преследване в Литва по добре е Лукашенко да си е президент. Мразя сороските слуги
23
18
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тоя зорлем ще ги изкара по площадите....
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, държавен локаут!
21
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената *** си подкрепя Лукашенко и Путин. Ба тоя смачка като *** целия протест, уби 4 човека а нашите ремсисти и достойни синове на Кубадински, Гриша Филипов, Червенков ще го защитават до последна капка кръв. А тука в България, биха един шамар на някакъв младеж, и реваха 20 дена. Дано Путин да ви командировка в Беларус, да стачкуват против Лукашенко.
20
4
 
15
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Do5 Кога за последно беше в Украина държава във гражданска война разрешена индустрия затвореха дори Антонов. Пояснявам това не е човек а марка самолети.
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност това е само едно от нещата.Разпоредил е силовите структури да успокоят протеста. Ще има арести на активисти и най вече тези с външно финансиране. На границата контрола е засилен, особенно за здрави и млади паляци и укри. Мисля, че ще се удържи на власт поне до момента в който не се измисли как ще предаде власта. Но не и на опозицията, платена отвън.
18
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалете ръцете от Беларус!Сами да се оправят!
17
27
 
17
 
! Отговори
Браво на германците преди 3 години
Германия губи войната, срината е до основи и пак в момента е най-подредената и просперираща държава в Европа !
16
8
 
8
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
А ти, Бацко, казваш, че ще затвориш порталите. Ще навредиш на патриотите и ще ги оставиш без средства за същесвуване,**************************************************************************Не си разбрал момче.Става въпрос само за предприятия които не могат да произвеждат защото нямат работници. Те така или иначе не изкарват пари...
15
12
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 11Не само за спасяването на природата, а и за спасяването на Европа, немският тумор трябва да бъде разрязан...
14
9
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 10Нарротив, работещите ще искат и те компенсации... или ще пре6ият брюкселските провокатори.
13
7
 
15
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
Либерастите отпуснаха ?52************************Така е ама нали 50 милиона ще бъдат присвоени от ръководството на метежа... Не остават много за 10те милиона белоруси...