Заповед: Стачкуващи предприятия в Беларус затварят!

Лукашенко: Страната ще оцелее!
Обновена: 22 авг 2020 19:14 | 22 авг 2020 19:05, Веселина Йорданова
96
Заповед: Стачкуващи предприятия в Беларус затварят!
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко нареди от понеделник стачкуващите предприятия да бъдат затваряни, предаде Ройтерс, като се позова на информационна агенция РИА Новости.

"Ако някой не иска да работи", губернаторите и председателите на изпълнителните комитети не трябва да го принуждават. "Няма нужда. Така или иначе няма да го накараме и да го убедим. Страната ще оцелее. Но ако едно предприятие не работи, от понеделник слагаме катинара на портала и го затваряме. Хората ще се успокоят и ще решим кого да поканим да работи в това предприятие, заяви президентът на митинг в град Гродно, близо до границата с Полша.

Лукашенко е изправен пред най-голямото предизвикателство за 26-те си години на власт, след като от близо две седмици сънародниците му протестират масово по улиците на много градове в страната срещу резултатите от президентските избори на 9 август, които смятат за подправени. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Наистина си пияница. 5,9 на сто от трудоспособните, които със сигурност не са 7 милиона. Пий си водката и марш в Сибир!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно правилно !
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreeman"При двойно по-добър стандарт от нас"Диагноза: комунистически ***.
69
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
В бившата съветска държава Беларус месечните възнаграждения също са изключително ниски. Средната работна заплата е 999,70 рубли или 400 евро (780 лева), минималната 305 рубли или 125 евро (244 лева). Едно домакинство живее с 515 рубли или около 212 евро.
68
0
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До noFreemanАбе защо винаги из коментарите пишат разни , сякаш само те имат интернет и ползват Гугъл? Айде чети малко, другарю анацефал:Едва 5,9 на сто от българите не работят, при средно за Евросъюза ниво от 6,7% (по данни на Евростат). Това означава, че от 7 милиона български граждани, работят 3 205 000. безработица Средната работна заплата за страната е 1 135 лева или 580 евро, а минималната 560 лева (286 евро). Това показват данните на Трейдинг Икономикс.
67
0
 
8
 
! Отговори
до ЕДИН преди 3 години
Ей такива дребни душици мижитурки като вас, дето са се продали за едни маратонки , за дънки и за кока кола, определят държавността! По на юг са се продавали за мъниста например.Сегашните млади по-мургавки съгражданки, дето си продават бебетата, са от вашата черга - всичко на тезгяха. Подмамват ви като животни с храна. И реагирате първосигнално.
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихановска е една *** белоруска ***, която и две магарета сеното не може да раздели., тръгнала с политика да се занимава и да буни народа си.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също както обучаваха украинците в Полша. Само че тях ги обучаваха 20 години. И после им раздаваха бисквитки на майдана за да не им пада кръвната захар като на Навални...
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току-що гледах,тези за 10 години са обучили около 100 000 белоруски предатели в Полша,белорусите са били там по някакви учебни програми,за да им промиват мозъка и рабоят срещу държавата си Белорусия,Лукашенко сам си е виновен.
63
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 57Вярно е, че Европа има нужда от работници и специалисти, защото не може да си произвежда и ги краде от такива като нас. Значи признавате, че затова искате да свалите Лукашенко.
62
12
 
8
 
! Отговори
До noFreeman преди 3 години
Докато си бил там май си халюцинирал. Толкова е добре, че беларусците гледат как да избягат в чужбина, а службите им преследват всеки, който говори против властта. Тя и Северна Корея е спретната, но да не живееш там...
61
10
 
18
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
Явно не си живял тогава. Навремето имаше и лоши неща, но като цяло живота беше много по-смислен и в много отношения по-добър. Не че нямаше неща да се коригират, но в сравнение с това, че в момента България не е държава, а територия - нещата определено вървяха тогава в по-добра посока.
60
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64По-добре беше. България я имаше, а сега я няма.
59
10
 
14
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
При двойно по-добър стандарт от нас, безплатно висше образование, безплатна медицина и да не изброявам какво ли не още (с класи над Русия) тия стачки ми се виждат смешни или нарочени... преди 6 години бях там и да ви кажа по-спретната държава не съм виждал... народа е спокоен, някак си бавно живее... ама какво да се прави, трябва да се бутне последния или предпоследния бастион на успеха...
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Лукашенко е шмекерувал на изборите , не съм се и съмнявал. И неговите 80% не са реални. Ама пък и опозиционерката да победи на едни нови избори след като имаше само 10%- хич не ми звучи реално. И какво им пречи на глобалистите Беларус? Насилственото изнасяне на демокрация никога не е водело до по-добро. Напротив! Особено налагането либерастката демокрация
57
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"печелил съм винаги с пъти над средното и смея да твърдя, че животът тогаз беше по-живот."Ахахахахахаха. Лъжлив руски ибрик*ия. Единствения начин това да е вярно е да си бил *** на политическите "величия" и да си изкарвал нелегално. Кажи, в Златни пясъци ли работеше? Барманчееееее смешно. Мдаааа. Доста гадно ще да ти е станало когато са ти бутнали далаверката.Няма НОРМАЛЕН ЧОВЕК, който на днешно време с "пъти над средното" да си мисли, че тогава е било по-добре.
56
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари комунисти въздишащи по миналото: ето това бяха вашите методи и вашата реалност.
55
3
 
17
 
! Отговори
Лукашенко или Рейгън преди 3 години
На трети август 1981 г. в САЩ започва стачка организирана от синдиката на авиодиспечерите. Като истински демократ, на следващия ден той заповядва на стачкуващите да се върнат на работа, а на следващия ден (пети август 1981 г.) той уволнява от работа 11345 души, които не се подчиняват на заповедта.
54
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лукашенко е поредния гей диктатор
53
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДИНСОЦИАЛИЗМА БЕШЕ ОТВРАТИТЕЛЕН