Цял блок страда от тормоза на изоставена психично болна

Десетките жалби до институциите не помагали
59
Цял блок страда от тормоза на изоставена психично болна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Психично болна жена тероризира цял жилищен блок в столичния квартал „Младост”.

Съседите ѝ твърдят, че на последното Общо събрание, което се провело пред входа тя ги замерила с метална лопата от терасата.

Наскоро разбила и дограмата на съседния на нейния апартамент.

Близките на жената я изоставили преди време и отказват да се грижат за нея.

Всички опити на потърпевшите, да намерят съдействие от различни институции ”ударили на камък”.

Металната лопата, която жената хвърлила се ударила в колата на нейна съседка от жилищен блок 430.

„Живея на един етаж с нея, врата до врата. Животът ми е ад, защото от 4 години аз спя само по 3-4 часа през нощта. Чуват се неистови писъци, блъскане по стените. Имаше наводняване. Два пъти опита да ми счупи с чук входната врата. Виках полиция и тогава успяха да я вкарат в психиатрично заведение. Рязала ми е многократно кабелите за интернета”, обясни потърпевшата пред Нова тв.

По думите ѝ близките на жената са я оставили на грижите на входа. Тя е подала жалба в Седмо полицейско управление. Многократно са подавани и жалби в прокуратурата.

“Миналата година проведохме събрание, на което присъстваха 80%  от живущите. Пуснахме нотариална покана и семейството веднага скри жената”, обясни домоуправителят на блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ми то целата държава е лудница ахахах
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е застрахован от психично заболяване, даже и високо интелигентите хора. Напоследък между тях даже са зачестили. Всички тези отрови около нас, облъчвания и прекарани вируси, енцефалити и т.н. може да го отключат дори и без генетична обремененост, за коронавирусът и психични усложнения също се заговори напоследък. Някои умници долу гледам предлагат драконови мерки - конфискация на апартаменти от държавата, доживотно заключване и пр. Ами ако вие попаднете под прицел...
48
3
 
8
 
! Отговори
Задължително трябва преди 3 години
да се промени законът.Ако психичноболен тормози околните, задължително да се настанява пожизнено в съответно здравно заведение.Това наистина ще струва пари от бюджета, но по-добре да ги даваме за такива цели, отколкото да осигуряваме на здрави хора под 65 г. безусловен базов доход, който в пари и други помощи се равнява на около 1 000 лв месечно.За здравите работа има. Може да не им харесва предлаганата им работа, но никойне е длъжен да хрантути работоспособни, докато л.у.ди вилнеят на воля.
47
2
 
7
 
! Отговори
Решението е просто преди 3 години
Настаняват жената в психиатрия и ако жилището е нейно,държавата го продава и парите отиват за психото.Ама не е законно и никой не се сеща да промени закона за наследството.Близките не могат, или не искат да се грижат за нея, все тая.Но по закон имат запазени части от имота.Други си хванали дърмите по чужбина,родители умират непогледнати и после пак наследяват.Или умре единият и децата почват терор над живия за тяхната,гарантираната част.И в най-добрият случай в старчески дом,а децата прибират вс
46
0
 
11
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Тежко е да има психично болен в семейството и в сградата. Няма лечение за повечето заболявания, а често тези хора са напълно здрави и жизнени физически, което само удължава страданията им, както и тези на хората около тях.
45
1
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
За съжаление , държавата не полага никакви грижи за тези болни хора.Който не се е сблъсквал с подобен проблем , не знае какъв кошмар е. Институциите си прехвърлят топката , и до там !---чукам на дърво , никога не ми се е случвало нито на мои приятели. Но съм чел, че да имаш душвеноболен човек у дома е СТРАШНО ! Просто Страшно !
44
3
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
тази жена няка какво да коментираме, съседите очевидно са в правото си. В края на краищата, очевидно е че не може да продължи това. Въпроса е къде е държавата. Има закони. Реално всеки дипломиран психиатър в България (различно от психолог), след решение на съда (не е като по книгите) може да те въдвори в психиатрия за определен период от време, който след това може да бъде удължаван нееднократно. В случая държавата просто съзнателно абдикира от функциите и отговорностите си.
43
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Саксофонов/33Ако имаш това нещастие и ти ще станеш пенсионер...
42
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/38германия не може да бъде давана за пример. Немците от десетилетия са сред най-бедните западноевропейци.
41
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
И като добавиш 5те години с другата откачалка - плевнелиев по телевизията, животът на тези наистина ще да е бил ад.
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До азна теб ще ти отговоря по следния начин:българия от повече от 30 години е парламентарна демокрация и в този смисъл като български гражданин ти можеш свободно да живееш по цялата територия на република българия,където си искаш и можеш да си позволиш разбира се-софия-драгалевци,симеоново,бояна,княжево а също люлин,дружба,левски г и т.н.,пловдив,варна,стара загора,русе,полски тръмбеш,джебел,тополовград,летница,вълчедръм,долно ***,оризаре,ветрен,алтимир,български извор и т.н. и т.н.избирай.
39
1
 
16
 
! Отговори
Някой преди 3 години
За съжаление , държавата не полага никакви грижи за тези болни хора.Който не се е сблъсквал с подобен проблем , не знае какъв кошмар е. Институциите си прехвърлят топката , и до там !
38
3
 
3
 
! Отговори
Д-Р Гълъбова преди 3 години
Май се поразсърди и пусна част от лудите в Курило и резултатът е видим,не само в Младост и Люлин!Така не става!Смяна!
37
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Анонимене кажи по-престижен квартал бе отворко? в кой квартал в софия не е разкопано или застроено без 2 метра слънчева светлина или не е пълно с панелки? или може би живееш по престижните села драгалево-симеоново-бояна, където мирише на кокошки и крави от съседите ти, без канализация? то и там стана един бедрок
36
1
 
5
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
До Анонименами гермнаците да дойдат и да се учат от нас ромите-живея в огромна къща не плащам ток,вода,данъци,нищо не работя,не уча,не искам да работя и не искам да уча...
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами вижте последните пресни новини от америка-само за посления месец над 100 000 апартамента и квартири само в ню йорк са освободени...като средната класа от може би най-богатия град в света се изнася в провинцията.а те столичани си мислят,че ще им се размине!
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименами чудесно тогава какъв е проблема?да продължават да си живеят в разпадащите се панелки и да не занимават цяла българия с проблемите си...но да си плащат сметките,защото там няма мърдане и законът за етажната собственост няма да им реши проблемите.ама вижте какво се случва в американските мегаполиси-сан франциско,лос анжелес,ню йор,чикаго и т.н. средната и продуктивна класа се изнася от тях,оствяйки след себе си клошари,пияници и празни квартири...софия я чака същото.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35И какво има обикновения човек? Над 90 % от германците нямат собствено жилище. Наскоро горових с колегата си, казваше, че не е нормално и това да плащаш наем цял живот и да ти стигат останалите парите само за храна. Някои хора се надяват поне децата им в бъдеще нещо да направят там.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименда бил съм в париж 50 % от жителите му са от кот д'ивоар,мали и мароко...точно защото в големите градове има работа затова всякаква ***. се трупа там.за богатия човек и средната класа не са проблем разстоянията...да там има блокове с апартаменти като тези в лозенец и в тях живеят именно мароканците и камерунците
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В един панелен вход от 8 етажа има по 3 апартамента на етаж, 100-на човека живеят там. Но не във всеки блок има психично болни, клошари или пияници. Стига сте хулили хората. Къде да живеят? Има хора, които не могат да си позволят дори гарсониера. Не са всички заможни, а наопаки.