"Дейли мейл": Ким Чен Ун в кома, сестра му поема управлението над Северна Корея?

Диктаторът бил в кома от април, двойник се появявал вместо него
24 авг 2020 18:45, Анисия Иванова
95
"Дейли мейл": Ким Чен Ун в кома, сестра му поема управлението над Северна Корея?
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е в кома, а управлението над страната ще бъде поето от неговата сестра Ким Йо Чонг. Това твърди южнокорейският дипломат Чанг Сонг Мин, цитиран от "Дейли мейл".

Според него КНДР крие истината за своя управник, който е във влошено здравословно състояние и е поставен на командно дишане.

Чанг твърди, че Ким Чен Ун е в кома от април и всички негови публични изяви от последните месеци са фалшифицирани. Според южнокорейския дипломат по-малката сестра на диктатора е подготвена за позицията.

Слухове за влошеното здраве на севернокорейския лидер се появиха в началото на годината и не бяха категорично опровергани от Пхенян.

Държавният лидер не беше виждан на обществено място в продължение на цели 3 седмици, което породи съмнения, че е болен или дори мъртъв.

Още по темата

Появиха се спекулации, че при появата му след това на публични места вместо диктатора е бил негов двойник. На снимката му във фабрика за торове, публикувана 21 дни след изчезването му, наблюдатели открили физически разлики с истинския Ким Чен Ун.

Представители на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че Ким Чен Ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея.

Според агенция "Йонхап" сестрата отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това, тя не е официално посочена за наследник на Ким.

Напоследък малката сестра на диктатора все по-често поемаше управлението на страната. Няколко пъти Ким Йо Чонг предупреждава Южна Корея с "най-лошия сценарий", ако пропагандата, подкопаваща режима в Северна Корея, не спре. Съседката й не успя да спре дезертьорите, които изпращаха балони с листовки против Пхенян, затова се стигна до крайните мерки - спиране на всякаква комуникация между двете Кореи и взривяване на офиса за връка между тях.

Ким Йо Чонг дори заплаши, че ще изпрати армията на Северна Корея в демитализираната зона между държавите. Отправи предупреждения и срещу САЩ. Тя призова Америка да не се меси във вътрешната политика на Корея, за да не повлияе на предстоящите президентски избори.

През цялото това време и политическото напрежение Ким Чен Ун го нямаше. И все по-трудно е нейната нарастваща обществена роля точно по време на неговото отсъствие, да се разглежда като "чисто съвпадение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До Анонимен 166, четеш много жълти вестници и само разсмиваш МАРШАЛА !
58
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовДА ЗДРАСТВУЕТ САМЬЙ ВЕЛИКИЙ ДИКТАТОР И БОЖЕСТВО- ПОСЛЕДНАТА МУ ЗАПОВЕД ГЛАСЯЛА ВСЕКИ ДА СИ ПРЕДАДЕ ДОМАШНИЯТ ЛЮБИМЕЦ КУЧЕ ЗА ДА СЕ ПОВИШИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА КОРЕЙСКИТЕ РАБОТНИЧЕСКИ ДЕЛИКАТЕСИ- КУЧЕШКО, ПРИЛЕПИ, КОТКИ, ПЛЪХОВЕ И ДРУГИ ПОДОБНИ...
57
2
 
5
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Много им се иска да кра.ва.рите, тая лъжа се изтърка мноооооого отдавна, МАРШАЛА е единственият, който не им се надупи и няма да го направи ! ВЕЛИК !
56
2
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Поредната фейк новина на западните пропагандатори, която само разсмива МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН- най-велият ръководител и държавник в света !!!
55
0
 
11
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Гладна (атлантическа) кокошка - просо сънува. Ще им се на западняците да го няма "Прасето", което ги плаши с "бомбене". Остави това, ами може да му хрумне да сподели оръжията си с приятели - от Иран, например. Понеже на Запад е пълно с "смарт" политици, вместо да го накарат да разпише "Конвенцията за Неразпространение", те го амбицират с санкции. Нали все още се самовживяват, че цял Свят все още тях ги гледа и слуша.............
54
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Т.нар. южнокорейски дипломати май ще излязат супер ***.
53
3
 
0
 
! Отговори
Синдик преди 3 години
Това се нарича ком. порнография.
52
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До АбеЕдва ли е тръгнал да умира...Но по-страшен тоталитаризъм наистина не съм виждала - една фамилия е узурпирала властта и деспотично се крие зад комунистическата идеология...По-нагло нещо от това сигурно не може да се измисли - еднофамилна диктатура и комунизъм , две несъвместими категории...И тези са захапали властта и нищо друго не ги интересува...Сигурна съм, че ако тази фамилия се отдалечи от политиката, никой в Северна Корея няма да си спомни за Комунизма..Благодарение на тази мафия там
51
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ако ще умира да умира, защо ни държи в напрежение
50
2
 
10
 
! Отговори
toti преди 3 години
няма по голям от Господ.....тъка че всеки деспот си намира майстора
49
2
 
8
 
! Отговори
грух преди 3 години
Тея шопари я имат държавата за бащиния!
48
6
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Ким веднъж го бяха пратили в отвадното, но не им се получи. Сега втори опит и май резултата ще е същия.
47
1
 
4
 
! Отговори
Q&A преди 3 години
Според тия жълти медии Ким е в кома между снимките пред публика :):)
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя не му ли омръзна всеки месец да е в кома или да умира. Ким е човека, който ще постави рекорд по изпадане в кома и по умиране. Сигурно е изпадал в кома поне 20 пъти в последно време и още толкова пъти е умирал. Това трябва да е много уморително.
45
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА ЩО ЗА ДЕМОН Е СЕСТРАТА НА ПОЧИНАЛИЯ ПРЕЗ 2014-ТА КИМ ЧЕН УН!
44
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КИМ ЮО ЧЕН УПРАВЛЯВА СЕВЕРНА КОРЕЯ ОЩЕ ОТ 2014-ТА КОГАТО ПОЧИНА ИСТИНСКИЯ КИМ ЧЕН УН ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ !!ПРЕЗ 2014-ТА ПОСЛЕДНО СЕ ПОЯВИ КУЦАЙКИ НА СЦЕНАТА СЛЕД КОЕТО ИЗЧЕЗНА ЗА МЕСЕЦИ И ДОЙДЕ ДВОЙНИКА!!!
43
4
 
9
 
! Отговори
Az преди 3 години
Пил е чай
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак убиха човека. Като и гледам злата мутра на сестрата. Ядрените ракети може и да полетят скоро
41
4
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Другарят Ким си е жив и здрав. Само да получи запек,дипломатично да се усамоти и журналистите го погват. С нищо не е направил на българския народ и е ухилен до уши. Нека живее още 100 години,че сестра му голяма злоба и затуй толкоз крющава сигурно.
40
7
 
6
 
! Отговори
СВИНЬОО ДИБЕЛА преди 3 години
Свиньоооооо