Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат

Беларуският президент нарече протестиращите "плъхове"
132
Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна с хеликоптер в своя резиденция в столицата Минск, облечен с бронирана жилетка и държейки автомат в ръка, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозапис, публикуван в близък до президентската пресслужба канал в приложението Телеграм, показва как Лукашенко слиза от хеликоптера и тръгва към Двореца на независимостта, близо до който се проведе голяма демонстрация.

На кадрите се вижда, че той носи бронежилетка и държи автомат "Калашников" без пълнител. Беларуският президент беше посрещнат от въоръжена охрана. Той нарече демонстрантите "плъхове".

В същото време около 100 000 души според оценки излязоха в Минск на 15-ия ден от протестите с искане на оставката на Лукашенко. Демонстрациите в Беларус започнаха след спорните президентски избори преди две седмици, на които държавният глава е бил преизбран според Централната избирателна комисия - резултат, който не бе признат от опозицията.

Много хора излязоха днес по улиците на Минск, носейки червено-белите знамена, превърнали се в символ на протестното движение. Демонстрантите се събраха за кратко близо до Двореца на независимостта, преди да се разотидат мирно. Повечето участници в протеста останаха на известна дистанция от резиденцията на Лукашенко, но по-малка група се доближи на 10-20 метра от сградата.

Сегашните демонстрации са най-голямото предизвикателство срещу управлението на беларуския президент, който е на власт вече 26 години.

Също днес над 50 000 литовци направиха жива верига, простираща се на 30 километра от столицата Вилнюс до границата с Беларус, за да изразят своята солидарност с протестиращите в съседната страна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация = доказано води до беззаконие и хаос, защото уж 'всички сме равни'.Не сте равни. Има стадо и пъдар, и винаги ще има!
82
5
 
2
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Т.нар диктатори се противопоставят на т.нар. глобален елит...................господарите на света(масони, илюминати и т.н.)...................но вие сте прости селяни и сте зомбирани от прпоагандната машина на Сорос..................затова не ги разбирате тия неща..............ще си умрете прости и науки!!!
81
4
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Стадото си е стадо и си иска овчар......................да....................нищо ново под слънцето..........................................................................или овчаря пази стадото, или вълците го изяждат................Лукашенко иска да запази народа и държавата си от западните вълци..............ни тия *** момченца и момиченца не знаят какво ще направят със страната си................ще я продадат на западните корпорации, както стана в Украйна и България!!!
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва кръв ще се лее, за да се даде пример, щом стадото до толкова далеко си мислят, че са избегали от прътта на Пъдаря.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
93,ще се откажат, ще го приемат и даже ще си го обичат!по-лесно е отколкото си мислиш.тълпите са родени да бъдат тълпи и плачат за силен лидер.всичко зависи колко убедителен излезе Пъдарят.
78
1
 
0
 
! Отговори
Лукашенко е диктатор преди 3 години
Няма да се откажат запомни го
77
1
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До до 88Но има значение, че си кратуна !
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
89,'народът ще го свали'така си мислят, защото не са убедени кой е шефа.утре ще се откажат щом Лукавия покаже танковете и самолетите.демокрация - що за еврогеййска измишлютина?
75
2
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
Няма значение какво пишеш,няма значение аз какво пиша.Народа е решен,ще го свали.
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 87 или онзи ПОД мен,Народът е ВИНАГИ неблагодарна и посредствена тълпа, която ще тикне страната в мизерия и беззконие.Лидерът ВИНАГИ се отличава и има врагове.
73
6
 
3
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
Края на Лукашенко идва,след като се усмели преби и истезава народа си.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съществителното "Русия" произлиза от Киевска Русь, БелаРус и е придобило популярност до преди два века като Руска империя, поради факта, че държавите Украйна - Киевска Русь и БеларРус са били поробени в продължение на векове от Московията, която всъщност узорпира и тяхното име.В същност Русия се нарича империята, респективно федерацията, на национална държава в този конгломерат от държави поробени от Московията с име "Русия" няма.Руснаци се наричат и поданиците на федерацията, но няма руска на
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде накъде страхлива посредствена тълпа ще казва на по-силен и по-смел какво да прави?ОБРАТНО ПО РАБОТНИТЕ МЕСТА, БЕЗДЕЛНИЦИ!
70
1
 
9
 
! Отговори
къде преди 3 години
Къде са кадрите? Това да не е радио? Няма нито снимки, нито видео.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Калаш без пълнител'ЦАРЯТ Е ГОЛ!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм прав, а ти си крииив, на на на нааа наааа нааа, хе хе!
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77Не уеее ... Те искат, ТЕ ДА СА МОНАРХИЯТА, видиш ли?То и аз съм уж за демокрация, *** ако мога съм цар и господар, майната й на демокрацийта.
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧе като има монархия в Англия и във други държави,да не би да не са пионки и марионетки на господарите на света?Ако мислиш,че монархията е решението да си независим,ами не е ,няма независими,всички са подчинени
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74НЕ споря. Няма смисъл да споря. В резника, пише Беларус. На картата пише Беларус. "мас.т.ия" (странен начин, на изписване ...) си ти.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е, да ги стегне! Сега, трябва да ползват данни от мобилните оператори и да осъдят всеки протестиращ на 3 до 5 години затвор!