Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат

Беларуският президент нарече протестиращите "плъхове"
132
Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна с хеликоптер в своя резиденция в столицата Минск, облечен с бронирана жилетка и държейки автомат в ръка, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозапис, публикуван в близък до президентската пресслужба канал в приложението Телеграм, показва как Лукашенко слиза от хеликоптера и тръгва към Двореца на независимостта, близо до който се проведе голяма демонстрация.

На кадрите се вижда, че той носи бронежилетка и държи автомат "Калашников" без пълнител. Беларуският президент беше посрещнат от въоръжена охрана. Той нарече демонстрантите "плъхове".

В същото време около 100 000 души според оценки излязоха в Минск на 15-ия ден от протестите с искане на оставката на Лукашенко. Демонстрациите в Беларус започнаха след спорните президентски избори преди две седмици, на които държавният глава е бил преизбран според Централната избирателна комисия - резултат, който не бе признат от опозицията.

Много хора излязоха днес по улиците на Минск, носейки червено-белите знамена, превърнали се в символ на протестното движение. Демонстрантите се събраха за кратко близо до Двореца на независимостта, преди да се разотидат мирно. Повечето участници в протеста останаха на известна дистанция от резиденцията на Лукашенко, но по-малка група се доближи на 10-20 метра от сградата.

Сегашните демонстрации са най-голямото предизвикателство срещу управлението на беларуския президент, който е на власт вече 26 години.

Също днес над 50 000 литовци направиха жива верига, простираща се на 30 километра от столицата Вилнюс до границата с Беларус, за да изразят своята солидарност с протестиращите в съседната страна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСтига спори,окончанието на ИЯ си е типично българско и славянско,ти сега и чиния,филия,мас.т.ия,... ще ми кажеш,че произлиза от умрелия латински!
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 000, които искат да върнат монрахията на тея територии - да има титли, да диктуват те, да няма демокрация!!!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Живе Беларусь!По-всички!
60
3
 
1
 
! Отговори
Ем ... преди 3 години
От Български правописен речник:"Беларус - държава, основна форма, основна форма - Беларус"
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Досега на една българска карта не съм видял, да пише Беларус. Ама виж - ти като искаш да си в грешка, твой проблем си е. Освен това, всеки език си има и изключения към някой от правилата си. А много от имената, завършващи на "-ия", са така, чащото на латински са завършвали така, така че дори не е българско правило.
58
1
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Посочете една държава, която си е решила проблемите до такава степен, че да има правото да съветва и санкционира останалите държави. Още в Библията е казано са сламката и гредата.
57
1
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Хах)) Лукашенко показва нов вид управление на Хеликоптер- Седи си в луксозното кресло и има телефон от старите с слушалка -Говори на Пилотите -вляво по надолу -по близко до Проспекта))) хахахахаха--по бързо -по бавно)))
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64 Не са избягали, а са изгонени от режима на червената русофилска Мафия, която създаде мутрокрацията по Кремълски модел.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Не, беее! Той човека ти казва, че много хора са избягали от България.
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Лукашенкооо! СМАЧКАЙ ГИ! Избий ги! Гази ги! Пали ги! Покажи им, бе! Покажи им, кой си ти, бе! Какви са тея ***?
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Защо погребвате българите извън страната, а ядете хляб от тях бе !?Българите в Европа показват, че България е Европа и Европа е България - това за което са си мечтали всички български възрожденци.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е като Беларус, а ЕС се преструва, че не вижда.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГледай си работата,на български език е Белорусия,същито окончание се използва и в други славянски държави, и Итал-ия да кажа или Испан-ия или Германия или Франция,винаги си завършвана ИЯ ,същото е и с БелорусИЯ
50
4
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ до 52 преди 3 години
Имиграционна вълна щяло да има - глупости. Досега имаше ли? Второ, никой не може да дойде у вас, ако не го пуснеш ТИ, не АЗ. Играта е съвсем друга. Изборите си бяха ОК, но ги тласкат в украински сценарий по геополитически причини, които тук не мога да разяснявам. Меркел наби канчетата на демонстрантите и всичко е ОК, *** тук е проблем. Хайде холан...
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукавия няма шанс пред Народа.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98Ми ко уеее! Ней ли тай уеее! Бяхме 9.1-9.2 милиона, населението растеше. сега сме 6 милиона. Значи - 3 милина, па трябва да сметнеш и тея, дето се раждат и тука и пак бягат, както и тея, дето са родени там.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става с държавите и народа на лидерите, които са непослушни и не дават националните си ресурси........блатная цъФна и върза с нейните "ресурси", който не е в състояние да използва.......дори няма централна канализация в големите градове като кУмсомУлск на аМуР.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41Никой няма юридически правомощия над суверенна държава, но когато подсписваш международни договори другите държави са длъжни да си кажат мнението за тяхното спазване.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян ГъАми не, не е все тая. Ако Лукашенко реши и започне да коли и беси наред, ще има емиграционна вълна от хора, търсещи политическо обежище, точно към ЕС. А не е, като да "държиш сметка", а да си мълчиш, като тоя си пребива жента и децата.
44
2
 
3
 
! Отговори
Григорич се поизсили преди 3 години
От желание да се изфръцка колко е корав неволно възпроизведе една прочута навремето историческа снимка - чилийския президент Салвадор Алиенде с автомат и каска малко преди да бъде убит от превратаджиите.И без това личеше, че пропагандният екип във властта е доста слабичък в сравнение с печените технолози на "цветните революции". Да му бяха обяснили какъв тежък гаф е да внушава такива сравнения.Е, начело на беларуската армия не са продажни ***, няма да го сполети съдбата на Алиенде.