Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат

Беларуският президент нарече протестиращите "плъхове"
132
Лукашенко в Минск - облечен с бронежилетка и с автомат
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко пристигна с хеликоптер в своя резиденция в столицата Минск, облечен с бронирана жилетка и държейки автомат в ръка, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозапис, публикуван в близък до президентската пресслужба канал в приложението Телеграм, показва как Лукашенко слиза от хеликоптера и тръгва към Двореца на независимостта, близо до който се проведе голяма демонстрация.

На кадрите се вижда, че той носи бронежилетка и държи автомат "Калашников" без пълнител. Беларуският президент беше посрещнат от въоръжена охрана. Той нарече демонстрантите "плъхове".

В същото време около 100 000 души според оценки излязоха в Минск на 15-ия ден от протестите с искане на оставката на Лукашенко. Демонстрациите в Беларус започнаха след спорните президентски избори преди две седмици, на които държавният глава е бил преизбран според Централната избирателна комисия - резултат, който не бе признат от опозицията.

Много хора излязоха днес по улиците на Минск, носейки червено-белите знамена, превърнали се в символ на протестното движение. Демонстрантите се събраха за кратко близо до Двореца на независимостта, преди да се разотидат мирно. Повечето участници в протеста останаха на известна дистанция от резиденцията на Лукашенко, но по-малка група се доближи на 10-20 метра от сградата.

Сегашните демонстрации са най-голямото предизвикателство срещу управлението на беларуския президент, който е на власт вече 26 години.

Също днес над 50 000 литовци направиха жива верига, простираща се на 30 километра от столицата Вилнюс до границата с Беларус, за да изразят своята солидарност с протестиращите в съседната страна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
5
 
! Отговори
Нацисти! преди 3 години
До АнонименТочно това и аз щях да кажа,че уж се имат за леви и антифашисти(Антифа), а непрекъснато си служат с фашистки знаци и развяват фашистки знаци и знамена и действат като фашисти,това бяло червено знаме е от периода,когато немците през 1918г. незаконно окупират за 10 месеца тази руска територия и им слагат тези червено-бели знамена и наричат територията "Беларуска народна република"Нацисти!Хора ,не сваляйте правителството ни до изборите,същото се опитват да направят и в България!
22
8
 
9
 
! Отговори
Хосеп преди 3 години
хаха, контрите ще имат много здраве и да го духат от Лукаш. Човека си е изградил държава със силна армия и верни съюзници на които да се опре в случай като този. Не е разграден двор като нашата клета родина.Само така от позицията на силен може да се говори със западняците. Както Путин, Кастро, Мадуро, Ким и Си. Иначе хиените ще те разкъсат, те не прощават.
21
6
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Споко Украйнските събития няма да се случат в Беларус,там народа е по умен и не иска разруха и фашизма като в Украйна.Ко на успокояваш....? Жужето вкара Украйна във война и я дестабилизирва постоянно!Не демокрация, а липсата на такава е причина за настоящето състояние на Украйна!
20
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Споко Украйнските събития няма да се случат в Беларус,там народа е по умен и не иска разруха и фашизма като в Украйна.
19
6
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
И сега тия платени и "красиви" момченца и момиченца, които за долари и евро ще продадат майките и бащите си..ТУК Е ЗАМЕСЕН СОРОС! 50 000 ЛИТОВЦИ НАПРАВИЛИ 30 КМ. ЖИВА ВЕРИГА ЗА ДА ЗАЯВЯТ ПОДКРЕПАТА СИ С НАРОДА НА БЕЛАРУС!!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх го е....чаушеску го чака......
17
6
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Дайте снимки... Ама няма защото е лъжа и фейк..
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
късия не е в състояние да му помогне.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кагда ще го влачиме по улиците?
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация донесе срив на украинската икономика с 30%... същият просперитет очаква и Беларус.. а тия работници на заводи ще станат безработни след като приватизацията ги нареже
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червенобялото знаме се появява за първи път през 1918 г. когато Германия окупира Беларус и Украйна и им слага знамена...
12
17
 
10
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
До !!!!Света не е видял нищо хубаво от Русия. Трябва Русия и правиславното християнство да се унищожат.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според техния Бойко, явно са кофти материал, щом не вярва че за 26 години може да се е родил по- кадърен от него. Ама пуста алчност
10
13
 
10
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
В западната преса сега пишат колко лош диктатор е Лукашенко..................да, но той спечели изборите, нали???Хората в Беларус си го избраха...........................нека си е президент!!И сега тия платени и "красиви" момченца и момиченца, които за долари и евро ще продадат майките и бащите си..................се водят борци за демокрация......................няма по-голям абсурд от това!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Власта трудно се взима и трудно се пуска.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорос се е активизирал..........................да сваля Лукашенко...................стар номер е това!!!
7
4
 
6
 
! Отговори
Жо преди 3 години
И НАШ Боко ходи винаги със специални ризи, които всъщност са бронежилетки.И Путин, и Тръмп и всички други като тях. Това не е ново.Новото е "Калашника".
6
10
 
8
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Същия сценарий като в Украйна..................................правят се цветни революции в близки до Русия държави................целта е отслабването на Русия...................знаем ги тия финикийски номера!!!
5
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 3 години
Доказатъелства имаш ли за това??Клиповете в youtube не доказват нищо!!
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната цветна революция..................т.е. преврат срещу законният президент............................нищо ново не измислиха западняците................но явно номерът с цветните революции все още минава!!!!