Гебрев не е сигурен дали случаят му има връзка с Навални

Веществото, изпратено за анализ в чужбина, изчезнало
27 авг 2020 19:34, Нели Христова
19
Гебрев не е сигурен дали случаят му има връзка с Навални
Снимка: БГНЕС

 "Българската следа" - под това заглавие "Шпигел" разказват за опитите на лекарите от болница „Шарите“ да установят с какво е отровен Алексей Навални.

Още по темата

„Знаем, че контактът между българските и германските лекари е осъществен, направили сме проверка и с наши източници“, каза Фиделиус Шмид, един от авторите на материала в "Шпигел" пред Би Ти Ви.

По информация на журналистите е възможно субстанцията, използвана при Гебрев и тази при Навални да са сходни.

„И двата случая става дума за отравяне, което е свързано със сериозни последствия. Предполагам сте наясно, че към групата на органофосфата принадлежат различни субстанции, както и новичок“, обяснява Шмид.

Българският бизнесмен Емилиян Гебрев не може да каже има ли прилика във веществата в неговия казус и този на Навални. Но изтъква разликите.

„Веществото от България беше изпратено в чужбина, а още по-странното е, че то изчезна и от чужбина поради несъгласието на българските власти да се свържат с организация за защита от химическите оръжия и да гласуват доверие на тях да започнат съответното разследване, да започнат съответното изясняване. Сами разбирате, че нашата държава на думи казва "това, това, това", много неща се правят на думи, но на практика е точно обратното“, казва Гебрев.

Разследването на българския случай е прекратено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
ГЕБРЕВ ЛИ! преди 3 години
ГЕБРЕВ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВА, ЗАЩОТО ГО ВИДЯХМЕ В КОМПАНИЯТА НА МЕТЕЖНИЦИТЕ, ПРЕДВОЖДАНИ ОТ ФИГУРАНТА РАДЕВ.
15
3
 
3
 
! Отговори
7 виж още един убав преди 3 години
Как се прикрива трафикант на оръжие:Г-н Гебрев потърси контакт с мен, когато имаше проблеми със замразяването на лицензите и с прокуратурата. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него и фирмите му, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка - боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, коментира Валери Симеонов
14
0
 
4
 
! Отговори
сега преди 3 години
ровят за всички отровни пестициди след толкова години спаха.
13
0
 
6
 
! Отговори
Рукола преди 3 години
По принцип, най-отровното вещество е олово с медно покритие.
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно бря ,кво само дрънкат ,такива като тоя дядка
11
7
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
Ако искаха да го убият, отдавна да са го направили, другото е пушилка и собствен пиар.
10
3
 
16
 
! Отговори
Бр преди 3 години
Тоя тарикат продава оръжие за убиване на хора.Защо реве,че и него искат да го убият?
9
5
 
9
 
! Отговори
xfbdb преди 3 години
Познайте защо е изчезнало веществото!Ако беше руско производство ,нима западните страни не биха разобличили отровителите?Или може би нещо друго?
8
4
 
6
 
! Отговори
FBI преди 3 години
До Анонимен 9последните 96 часа е бил в запой.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Органофосфати има, например в пяната на пожарогасителите, в пестицидите, в някои битови препарати, в БОВ като зарин и т.н., но и някои лекарства потискат холинорецепторите в организма. Трябва да се събуди Навални и да опише последните 24 часа преди да припадне, какво е ял и пил и къде, какви заболявания има и какви лекарства взима. Така нищо определено не може да се каже
6
8
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Всичко е една измама и хибриден пропаганден кьорфишек на запада!Толкова е истинско колкото оръжията на Садам и офиациалната вервия за 11-ти септември и лохненското чудовище!
5
0
 
14
 
! Отговори
убавец преди 3 години
-Oръжейната фирма на Емилиян Гебрев фигурира в забранителен списък на Държавния департамент на САЩ, със забрана да търгува с американски фирми. Емко е единствената компания от България в списъка. -Името на Емилиян Гебрев фигурира и в т.нар. черен списък, пратен до българското външно министерство от Руската федерация.-Обвиняем в България за пране на пари при покупката на Дунарит.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българският бизнесмен Емилиян Гебрев не може да каже има ли прилика във веществата в неговия казус и този на Навални."Откога трафикантите на нелегално оръжие ги наричаме "бизнесмени"?
3
4
 
17
 
! Отговори
баце Коз преди 3 години
Тоя Навални, мине не мине време и вземе че глътне нещо, най-вероятно водка менте), колкото да не го забравят.
2
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Отровното трио трови с глупостите си цял народ - и нищо! Ни разследване, ни съд...
1
4
 
17
 
! Отговори
95924 преди 3 години
Стига вече! Този шум е за отвличане на вниманието от по-съществени въпроси. Когато руснак е решил да убие някого, той го убива. Всичко останало си е пропагандни евилибристики. да не забравяме, че Навални дължи огромни суми. Никой не убива длъжник. Проетете биографията на Навални и ще се убедите, че ако такъв като него оглавява опозицията в Русия, то Путин е бетониран завинаги.