Откриха ли българска следа при отравянето на Навални?

Асен Агоев: Всеки, който се изправи срещу Путин, бива ликвидиран
28 авг 2020 22:30, Анисия Иванова
32

Откриха българска следа с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. Какво се знае дотук?

"Интересно е това, че германските лекари са потърсили помощта на българските лекари, за да съвместят усилията си и да видят как Емилиян Гебрев е бил излекуван. Днес разследващият журналист Христо Грозев от "Белингкат" каза, че по същия начин, така както Гебрев е бил отровен с поставена отрова върху дръжката на вратата на колата му, така най-вероятно е посегнато и на живота на Навални. Хората се чудеха от какво е станало това нещо, но очевидно сега откриха следи от същото вещество, което беше открито и при Гебрев, и при случая "Скрипал" в Лондон", каза журналистът Асен Агов за "Денят ON AIR".

Той допълни, че по думите на Грозев - Гебрев е изпаднал в кома по същия начин, тъй като тази отрова предизвиква колосална болка.

Още по темата

"Разследващият журналист чака Навални да се събуди от комата, за да види дали има още едно доказателство. Гебрев е имал много халюцинации, което ако и при Навални се е случило, няма да има никакво съмнение, че е използвано същото вещество. Звучи странно точно в този момент, когато расте скандалът с Навални, а Русия, разбира се, отрича", коментира Агов пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни позицията на Русия, в която се казва, че не виждат смисъл да започнат разследване.

"Когато стана скандалът със Скрипал - България беше единствената страна, която не изгони руски дипломати и не предприе никакви мерки. Според анализи, които прочетох днес, най-вероятно Русия има интерес да порази Гебрев, за да може да измъкне България от конкурентен-въоръжаем пазар. Другото, което е много озадачаващо, е, че тримата руснаци, които бяха назовани, всичките са оперативни работници на главното разузнавателно управление на министерството на отбраната, но никога българската прокуратура не е предявила искане за екстрадицията им. Не е пуснала международна заповед за арест, дори не знам дали има санкции срещу тях", добави Асен Агов.

Според него всеки, който се изправи срещу Путин, бива ликвидиран по този начин.

"В Омск и Новосибирск се намира един от големите епидемиологични центрове в Русия. Много интересно, че там стана взрив миналата година, опасенията са, че Навални е отишъл да разследва този взрив и дали коронавируса не е тръгнал именно там. Екип на този център е отишъл в Китай. Разбира се, това може да е теория на конспирацията", каза още журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪПРОСТова ирония ли е или...?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До po sledite na izceznПиши на български бе. То и тогава някой едва ли щеше да разбере какво искаш да кажеш, но пък сега съвсем. Стига сте го кълчили този български език, не ви ли омръзна?
3
2
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Подкрепям Асен Агов , сега чакам да се изкажат още Иво Инджев и Плевнелиев за да ги подкрепя и тях .
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е що а глупости са това сега? какво общо имаме ние с Навални и неразбориите в Русия? АБСОЛЮТНО НИЩО! Не знам защо някой иска да ни набутва в тези игри. Агов май, защото сега намери начин да изпълзи отнякъде. Откога стана експерт по конспирациите не ми е ясно. А пък за Скрипал не искам да говоря. Този шпионин ренегат няма нищо общо с Навални, че да се сравняват. Това са просто простотиите на Агов който се мисли за голям журналист. Писна ми от прашасали антики.
1
2
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
.....Асен Агов това е майтап нали ?