Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит

Според криминалиста да се говори за отвличане било несериозно
31 авг 2020 08:54, Нели Христова
33
Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит
Снимка: БГНЕС

"Още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане". Това каза по БНТ криминалистът Ботьо Ботев във връзка с изчезването на Янек Миланов и разследването около изчезването му.

Още по темата

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно към етапа на започване на разследването. "Трябва да се мисли за най-лошото", допълни още той.

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по който трябва да се движи", каза още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Петя да бе отлетяла за Франция , щеше да е по спокойно. Така е , сега отваряне на нови криминални казуси, пари за слушители, оапки, разпити, дрънкане и писане. А е време да се прави домашната лютеница, виното, ракията.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До3. Нещо се заблуждаваш. Добре де , ако това е мотива, че е Тръгнал и само затова да го трепа. Е лудост. Та при такива намерения сумати мъже ще се изтрепеме. Не е тия мотива.
7
2
 
15
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Простете, този криминалист велик, разкрил ли е поне едно знаково престъпление ?! Ама разкриване означава до довеждане на осъдителни присъди!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвличат някой с много пари с цел откуп. От него какво ще измъкнат че да го отвличат. Явно не е бил мулти милионер.
5
0
 
23
 
! Отговори
23860 преди 3 години
То за това стават такива неща, защото за всички е винаги "нормално" всичко да се случи и хората го приемат като услловие за живота им. Така мишата мисъл се предава от поколение на поколение и живота си върви
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А добър ден, това и баба Пена гледала няколо серий на Престъплението Маями ще ви го каже. Но.. както всичко тук сме бавно развиващи, слабо можещи и много мързеливи
3
9
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Добре д е, този Янек тръгнал да помпи жената на мутрата. Толко ли не е имало други дами. Не е ли предполагал какво ще му се случи?
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са предполагаемите причини за убийство? До сега не попаднах на инфо. Какъв е бил конфликта
1
6
 
20
 
! Отговори
real преди 3 години
Ами, това не може да бъде, как така от началото ще тръгнат те да се занимават с някакво си там убийство. Те бившите хранители не правят такива неща. Града е чист като сълза, няма мафия и никога не е имало, всеки стриктно следи да спазва правилата и обществения ред там. Полицията без да бърза си е свършила работата ПРОФЕСИОНАЛНО, за което едно огромно браво от мен, нека все така да върви за по-добра България!