Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит

Според криминалиста да се говори за отвличане било несериозно
31 авг 2020 08:54, Нели Христова
33
Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит
Снимка: БГНЕС

"Още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане". Това каза по БНТ криминалистът Ботьо Ботев във връзка с изчезването на Янек Миланов и разследването около изчезването му.

Още по темата

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно към етапа на започване на разследването. "Трябва да се мисли за най-лошото", допълни още той.

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по който трябва да се движи", каза още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Предполагам, че с киселина са го разтопили и сега няма доказателства и този от хунтата на братя Галеви отново ще коли и беси...Между другото Майчето Манолова също е част от тяхната бригада!Без коментар! Бог да накаже гадовете дето 30 години унищожиха милиони!
28
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ако беше член на ГЕРБ или БСП още на втория ден щяха да преровят всичко!
27
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
След толкова време заличени следи.Издирването приключи.Още един безследно изчезнал човек,за който се знае че е убит от Каплата.Отказвайте се....
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е убит къде е трупа? Или оръжието на престъплението? Не става!
25
2
 
5
 
! Отговори
действайте така! преди 3 години
Всички кримки в периметъра за алиби на детектора който се издъни при чичкото със косматите ръце кажи признай ,нема сън нема вода и може малко вода ама с малко сол вътре ,кажи признай ,никакъв сън ,да ходи до ада и да се връща...,
24
0
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Защото има вещество затова Ботьо държа украинците цял месец в ,,къщата на ужасите,, и ги докара целите в синьо в съда ,чудно защо ли не им даде веществото ,може би е би любител на средновековното признание ? За което съм чувал че любимо и се използва масово . А щатските експерти пък ги давят ,вместо да им дадат малко лекарство..,
23
1
 
2
 
! Отговори
квартална клюкарка преди 3 години
Какво гениално прозрение!
22
0
 
10
 
! Отговори
до к.21 преди 3 години
Има ги старите криминалисти- повечето са в Библиотекарския университет, ген.Бобев мисля, че все още преподава; Р.Йорданов е при Цв.Цв. Обърнете се към тях ако не сте си оА-каЛи връзките си с тях. Разбирате, че "милиционер" е едно, а грамотен криминалист - съвсем друго.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напътствията на Ботьо Б. са общи. Би следвало да се говори за убийство от един човек и завличането на трупа на малко разстояние. Т.е., за предварително подготвен гроб. Трябва да се установи непосредствена връзка с възможни свидетели на посочената дата и при негативен резултат да се потърси следа с познат/приятел на убиеца, който да зарови трупа на друго място. Второ: През 50-60-те години беше създадено в-во, което отключва контрола на нервната с-*** и разпитваният отговаря на почти всички въпроси
20
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ганю преди 3 години
Няма ги компетните в МВР за съжаление
19
4
 
8
 
! Отговори
Но дано има Господ! преди 3 години
Не се гневете Толкова си може Каскетът и Шпиц-командата му.Важното е да се снима с нахлупен на очи каскет до оградите,плетовете и в дворовете на изнасилените бабички и да си затваря очите за пълните с пари нощни шкафчета.
18
1
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Късно е чадо.Жалко за човека. Само симулират работа.Защо се сети уважаемия Гешев близо месец след изчезвнето му да го търси. И защо го търси в полето когата камерите показват че е ходил на вилата си. Пропуснали били . За кой ли път го правят.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма престъпление, особено пък тежко, без участието на милиционер!Да търсят кой милиционер е в основата му!
16
3
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
30 години демокрация, 2 милиона "изчезнали "като този, но все пак времето е наше, нали искахте това време, получихте го ;) !!!
15
7
 
8
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Ботьоооо, изтрезней поне веднъж, Ботьпоо
14
3
 
14
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи прав е човека! Но как да искаш от сегашния "ни" главен прокурор въобще да знае такива неща!Той знае само как да се подчинява на ахмед доган и ДПС и на бойко борисов! Той такива неща за раследване следствие и прочие и прочие от сорта не съм сигурен, че е чувал даже! Та прав е човека, но те нещата при нас са такива! Оправя ни ахмед доган в комбинация с бойко борисов и другото са калинки! Вижте бившия "ни" съдебен министър! Той не знаеше ни как работи съдебната система ни нищо за съда! Та....
13
1
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Защо разследващите ченгета не са арестувани очевидно е че са корумпирани от бодигарда на галеви и играят заедно?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви са тия раболепни коментари бе, толкова ли обичате милиционерите?Изчезнал преди ЕДИН МЕСЕЦ, късно вечерта, след като си е оставил ключовете на колата на масичка пред блока. Какви отровни гъби какъв дявол. Местния главен милиционер в джоба на мутрите - толкова, разбрал е с кой си е имал работа и решил да бави и забави случая.Или защото Дупница е с Гроб вече колко време, трябва от кумова срама да се правите на ударени.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Често Ботьо коментира засукани криминални игри. Не неможели , при всеки случай в самоти началоти да се пита Ботьо. Така щесе намали разхищениети на народна пара, човешки ресурс.
10
16
 
16
 
! Отговори
Да дам и аз версии преди 3 години
Може пък да е отишъл за гъби..И -набрал си гъбки, седнал да си ги изпече на някой закътана полянка ,а те гъбките-оказали се отровни!И ...така! По тази версия може също да работят "криминалистите"..Или пък-отишъл за риба ,подхлъзнал се и паднал в реката/язовира,блатото/-и хоп-удавил се.Може пък да е и на протестите-за 50 лв.надник-анонимно се крие някъде да изкара някой лев човека! Абе версии да искаш..