"Канал 3" е напът да стане собственост на "Нова Броудкастинг груп"

Само преди дни медийната компания придоби 100% от "Нет инфо"
Обновена: 1 сеп 2020 16:45 | 1 сеп 2020 16:45, Нели Христова
33
"Канал 3" е напът да стане собственост на "Нова Броудкастинг груп"

Телевизия "Канал 3" е на път да стане собственост на "Нова Броудкастинг груп", съобщават от "24 часа". Медийната компания вече е подала документи за сделката в Комисията за защита на конкуренцията, е видно от сайта на КЗК.

Заедно с тв канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и "Елит Медиа България" ЕООД - дружеството, което излъчва Канал 3. Действителен собственик е Гергана Стефанова Данова, пише в сайта на Канал 3.

Информационната телевизия, известна с преките си предавания на важни събития, има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.

Според запознати сделката вероятно ще мине през КЗК, тъй като пазарният дял на Канал 3 бил около 3%, т.е. достатъчно малък, за да не позволи на "Нова Броудкастинг груп" да получи пазарно надмощие над изискваното от закона.

Само преди 10-ина дни "Нова Броудкастинг груп" придоби официално и 100% от онлайн групата "Нет инфо". Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове.

Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици - "Дарик радио" на Радосвет Радев и "Уеб Финанс" на Христо Христов.

“Нет инфо" е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с това ще сме закотвени на дъното по свобода на медийте за много време напред. Олигарсите си купуват медии, с които после промиват мозъците на матряла. Да ни е честита клептокрацията, която само на хартия прилича на демокрация. Оставка, съд и затвор за Буда, който ни доведе до това положение!
8
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък почнах да гледам Нова когато Канна Рачева по божков тв почна да си измисля протести в чужбина
7
5
 
18
 
! Отговори
Борис преди 3 години
Сега остава и таблоидите Телеграф и Монитор, както и ТВ Европа на водопроводчика Харизанов и готово! Истинска партийна телевизия
6
5
 
23
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Кирчо и Дебелян са от едно и също котило. Нека Кирчо си купи каналчето на Шиши, от много години и Нова, и Канал3 не гледам!
5
14
 
22
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами канал 3 не е това което беше преди няколко години при големия Сашо Диков !!! Сега е телевизия на мутрите,***, джендърите и евроатлантическите загубеняци.....
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #1Не с ГЕРБ.С ДПС.А това, че медийно рекламира ГЕРБ е играта на ДПС. Малко са хората, които я разбират. Канал 3 преди години се прехвърли на съпругата на подставено лице Любо Минчев - фирма "Телелинк". Истинският собственик е ШИШИ. Известно време съдружник беше инициатора за създаването на фирмата Спас Русев. Човек на ДПС. По точно на едни разбойници от ДС, създали ДПС. Те, заедно с едни номенклатурни кадри от БКП лансираха ББ в политиката и доограбиха България. Сега крадът от еврофондове
3
29
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Ако е вярно, честито на господин Домусчиев ! Прекрасна телевизия с истински професионалисти ! Много успехи и занапред!
2
3
 
20
 
! Отговори
Лингвист преди 3 години
Да знаете журналисти,че думите: радио,видео и любов нямат множествено число и написаното от вас ,,радията" е грешна форма.
1
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домус ага пазарува здраво медии, вестници и теливизии, за да може всичко, което достига до хората да бъде пряко съгласувано с ГЕРБ.