Лукашенко смени шефове на Службите за сигурност

Беларус се бори сама с външен агресор, рече той
24
Лукашенко смени шефове на Службите за сигурност
Снимка: БГНЕС

Беларуският лидер Александър Лукашенко издигна на ръководни постове в службите за сигурност верни свои хора, привърженици на твърдия курс, опитвайки се да засили контрола си над бившата съветска република след седмици на масови протести и стачки, предаде Ройтерс.

В словото си пред новоназначените той заяви, че страната се бори сама с външен агресор и хората не бива да го обвиняват, че е прекалено мек.

Лукашенко отстрани от поста Андрей Равков, председателя на Съвета за сигурност, който координира работата на всички служби в сферата на сигурността, и го замени с Валерий Вакулчик, бивш ръководител на Комитета за държавна сигурност.

На мястото на Вакулчик беше назначен Иван Тертел, бивш ръководител на Комитета за държавен контрол, разследващ икономически престъпления. В това си качество Тертел е водил разследването срещу банкера Виктор Бабарико, което доведе до забрана той да се кандидатира на изборите миналия месец.

Начело на Комитета за държавен контрол беше назначен Василий Герасимов, също поддръжник на Лукашенко. Анатолий Сивак, кметът на Минск, беше назначен за вицепремиер. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя все още не е имал снимки и записи, а европейските лидери тях цял свяг ги знае какава стока са и как спят като Римски императори във злато, диаменти и пачки със пари. На кой да вярваме на ЕС или на Лукашенко ?