Гръцки хотелиери благодарни на българските туристи

Стотици българи са на почивка в Северна Гърция
5 сеп 2020 12:38, Елка Василева
74
Гръцки хотелиери благодарни на българските туристи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици българи са на почивка в Северна Гърция въпреки мерките заради коронавируса, а част от бизнеса предлага дори безплатни нощувки за привличане на туристите.

Хотелиерите в Северна Гърция заявиха днес пред медиите, че са благодарни на българските туристи, които пристигнаха дори само за три дни.

Стотици българи използват хубавото време и почивните дни за плаж, съобщават от остров Тасос.

Повечето пристигнали българи вчера са резервирали от три до пет дни почивка на Халкидики. Цените за септември са по-ниски от миналата година, като собствениците на малките семейни хотели дори дават една нощувка безплатно, за да компенсират поне част от разходите за задължителния тест за коронавирус.

От остров Тасос туристическите агенции информират, че български и румънски туристи пристигат с резервации поне за седмица. На острова няма огнище на коронавируса и се прилагат само мерките по дистанция и носене на предпазни маски в затворени пространства.

За Халкидики все още е задължително носенето на маска навън, валидна е и забрана за събиране на групи от хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
6
 
! Отговори
Ясас преди 3 години
Защо трябва все да плюете бе хора? Едните плюят българското, другите плюят гръцкото. И на тяхното и на нашето море е хубаво , макар че кое е тяхно и кое наше, вече е относително. Ако си на 20 год. Слънчев бряг е рай, гюрултия, момичета, заведения... Ако търсиш спокойно, тихо селце-курорт , отиваш на Халкидики. Айде усмихнете се и ходете където ви е кеф, и не се подигравайте на другия избор. Бъдете здрави.
52
5
 
3
 
! Отговори
Хайхафте Сокересов преди 3 години
Бай Грантьо... Във вода гази жаден ходи. Бай Грантьо не иска родното левче. Друго си е долар от НПО. От къде на къде ще подпомага родната си икономика.
51
1
 
1
 
! Отговори
Чичо Долфи преди 3 години
Знаете само една Мантра ,а има толкова по хубави места само ,че за там се иска мъни ,а на ГРАНТЬО не му се дават ,не защото не иска, а защото няма. По лесно е да минеш тънко ако може и без пари ,винаги ще си останете НПО мизерници.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
53 аз съм вкъщи, мед.сестра съм с иска заплата и две деца. Може би ходят хора с високи доходи или просто са спести ли за някоя почивка. Не всички са бедни, но не сме и богати, но ти не гледай кво има в мола, излез извън него. Виж пенсионерите например... Гърция е близо, но виж на Малдиви те не всеки може да си позволи...
49
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Българи моля ви отговорете ми... Карате лъскави коли, ходите на море в чужбина, харчите повече от колкото получавате обаче не спирате да ревете че нямате пари. Как го правите това?
48
6
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Бай ***... Във вода гази жаден ходи. Бай *** не иска родното море то е кисело. Друго си е у Гърция. От къде на къде ще подпомага родната си икономика.
47
3
 
11
 
! Отговори
Мен преди 3 години
ЗНАЧИ ВСИЧКИ , КОИТО ИМАТ КЪЩИ В ГЪРЦИЯ СПОРЕД ВАС СА *** !???!ГОСПОДИ , КОЛКО ГЛУПОСТ И ЗАВИСТ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ , ГОСПОДИ.....
46
8
 
3
 
! Отговори
Отмъстителят преди 3 години
Плевнелиев няма да се радва още дълго на имота си в Уранополи. Стават разни природни бедствия, инциденти, пожари и т.н. Никой не се е опазил от всенародната любов.
45
7
 
3
 
! Отговори
СОФИЯНЦИ преди 3 години
Да си купиш къща в Гърция .....е МНОГО ГЛУПАВА РАБОТА !!! ..... Има МНОГО БГ...който емат къщи ........НО ...ТОВА им е първата къща...ДАЛИ са ВС. СПЕСТЯВАНИЯ....ЗА ДА СА БАРОВЦИ !!!!!!!! . Президента Плевнелиев има къща на Халкидики....НО ТОЙ има къща и в СИНЕМАРЕЦ.....но ТОЙ е МИЛИОНЕР ПРЕДИ да влезе в политиката !!! В СИНЕМОРЕЦ къщи имат...СТОЙЧКОВ...ПЕНЕВ ...но не да живеят лятото...а ЗАЩОТО са МИЛИОНЕРИ...а в СИНЕМОРЕЦ е последното ПРИСТАНИЩЕ ЗА ЯХТИТЕ ИМ...и оттам- Средиз. море...МОНАКО ...
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"крак от октопод дзазики и едно детско узо една шапка с пари отиват"Те гърците надушват нейчъръл борн баллъкс и веднага им пробутват третия крак на октопода. Хахахаха. Ти си тоз " клиент"
43
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много убаво нема що каманак и морски таралежи с обувки се влиза в морето а в кръчмата крак от октопод дзазики и едно детско узо една шапка с пари отиват
42
2
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Ха, ти тия, за които четеш в нета за свои познати ли ги броиш? Аз имах предвид своя кръг - хора, с които имам приятелски и професионални връзки. По твоята логика, обаче, познавам целия свят. Съжалявам те, човеко, толкова си самотен.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42, отново 500 минуса.....Сметай.
40
4
 
15
 
! Отговори
Михайлов преди 3 години
*** не пиши глупости ! Никъде на Халкидики не е задължително от 1.09. маски на вън ! нито на плажа ! Вчера се върнах от там ! Преписвачи-селкори !
39
3
 
14
 
! Отговори
Ж преди 3 години
Защо сайтът ми цензурира думата с-еляндури? Защо да не я употребява? Някой го приема лично може би....?Спокойно, нали сте НА София вече..
38
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяните са си селяни.. Те пък голямото море направили! Висят по опашки, отидат в някое треторазрядно хотелче, изпият 5 фрапета и узота, снимат се с порция калмари и после се бият в гърдите. Че и с маски на открито трябваЧе водата е по-чиста съм съгласен. Но да отидат разни *** да ми пиянстват в кварталното ресторантче с разпасаните шкембета, да висят с потните си *** по няколко часа на границита, после да ми кажат че много го разбират живота и в България е гадно, айде моля ви се...
37
6
 
37
 
! Отговори
Док преди 3 години
Който търси бетон, шум, чалга, наркотици, евтини жени и пр. да си ходи знаете къде. Нормалните хора търсят чисто, тихо, приветливо. Точно това го има много в недолюбваната Северна Гърция. Успяхме да отидем в средата на юни като олабиха за момент мерките. Еми толкова чисто море, морски дарове на корем, безкрайни плажове, залив след залив, след залив... Догодина пак, задължително.
36
4
 
9
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
До ХориАтистотелисЛидл е магазин и за бедните гърци. Има доста такива. А ти ако беше прав защо имаш 300 минуса на коментара си, хАристократе?
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тотам няма. Нищо освен поляни и море."Именно де. Точно това търся. Бетон и фалшиви услуги не ми трябват.
34
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в чужбина повече от 15г. При Всяко прибиране в БГ през 2-3години ако имам време отделяме няколко дена за Гърция. Харесвам малките курорти, семейните ресторанти и кафетериите без помпозност и натрапчив псевдо лукс. Напомня ми нашето черноморие отпреди 30г. Предпочитам да почина качествено отколкото да си късам нервите с неуредиците по нашето море, които чувам не са малко. За последно бях на свети влас и несебър 2007. Разочаровах се от строителното безхаберие и грандомания.