Гръцки хотелиери благодарни на българските туристи

Стотици българи са на почивка в Северна Гърция
5 сеп 2020 12:38, Елка Василева
74
Гръцки хотелиери благодарни на българските туристи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици българи са на почивка в Северна Гърция въпреки мерките заради коронавируса, а част от бизнеса предлага дори безплатни нощувки за привличане на туристите.

Хотелиерите в Северна Гърция заявиха днес пред медиите, че са благодарни на българските туристи, които пристигнаха дори само за три дни.

Стотици българи използват хубавото време и почивните дни за плаж, съобщават от остров Тасос.

Повечето пристигнали българи вчера са резервирали от три до пет дни почивка на Халкидики. Цените за септември са по-ниски от миналата година, като собствениците на малките семейни хотели дори дават една нощувка безплатно, за да компенсират поне част от разходите за задължителния тест за коронавирус.

От остров Тасос туристическите агенции информират, че български и румънски туристи пристигат с резервации поне за седмица. На острова няма огнище на коронавируса и се прилагат само мерките по дистанция и носене на предпазни маски в затворени пространства.

За Халкидики все още е задължително носенето на маска навън, валидна е и забрана за събиране на групи от хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
9
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
"това означава непрекъснато да ходиш на едно и също място"Логика на безпарковец, панелкаджия, НПО грантьор.
32
1
 
8
 
! Отговори
Марк Глупелий преди 3 години
Дестинаций Кретиний Тъпелий Завистник III. Прочут византийски хигиенист обслужващ тоалетните на XXII-ти гръцки легион.
31
15
 
13
 
! Отговори
Бивш софиянец преди 3 години
"Да си купиш къща в Гърция ...до морето.......е МНОГО ГЛУПАВА РАБОТА", верно си е, това означава непрекъснато да ходиш на едно и също място, а като сметнеш, ще видиш, че за тия пари, 20 години ще йодиш на различни места
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да си купиш къща в Гърция ...до морето.......е МНОГО ГЛУПАВА РАБОТА !!!"Да, да, а един мармот завива бонбоните с целофан.
29
2
 
9
 
! Отговори
ff преди 3 години
... втори съвет за търсене.. напиши хотела на К. Нинова.., пояснение, там акостира яхтата на Божков,... случайно.
28
26
 
7
 
! Отговори
СОФИЯНЦИ преди 3 години
Да си купиш къща в Гърция ...до морето.......е МНОГО ГЛУПАВА РАБОТА !!!!Струвала по-ефтино от апартамент в СФ.......И КАКВО от ТОВА !!! Ставаш като " ЗАЛОЖНИК" ....като забодена буболечка в хербарий ....Трябва да я даваш под наем ЗНАЧИ ставаш хотелиер...забравяш за други дестинаций....РОБ ! А зимата ?????
27
47
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашето море е в пъти по яко от тея камаци там с бедни села. И в пъти по евтино. В Гърция на едно сядане имам поне 25 евра. В България с 50лв ще се убия от ядене. Да не говорим, че тука има адски красиви места.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Не познавам никой с имот в Гърция...При наличие на интернет си доста не информиран! Не знам каква е причината, може и да е умствения ти багаж, защото друго обяснение нямам!Искам да ти помогна малко Пиши в търсачката - имот Плевнелиев Гърция, може и в Тубата! Така, че вече ще имаш един познат с имот и няма да сиракуваш в българските медии! Весел уикенд на всички които могат и не могат (възпрепиятствани)
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,сега ходят само богатите ,тези дето не им пука да платят тестове 520 лв ! гледах ги вчера на Кулата само скъпи коли ! немъчени пари лесно се харчат !
24
3
 
30
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Тестовете бяха договорка между ББ и Гърция с цел да спрат всички да заминат за Гърция и да стимулират нашия умрял туризъм. Затова само българи правят пср тест и то за 140лв. Във Франция е безплатен. Хващате двупосочен билет за 40 лв с уизер или раянер и си правите качествен тест на летището безплатно!!
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато не махнат изискването за глупавите тестове не отивам
22
41
 
14
 
! Отговори
Аристотелис преди 3 години
Айде нема нужда! Докато българите ходят на плаж с пликчета с хляб и домати от Била и Лидл - файда никаква от такива почиващи!
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24: В грешка сте. Супербогатите много ясно не ходят по тези села, но много заможни българи имат вили там, както и има много добри и скъпи хотели. На
20
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Тотам няма. Нищо освен поляни и море.Супер изостанали са тея гръцки частни. За това й ходят бедните Българи с чували храна. Богатите туристи не ходят на тея гръцки села. Гърция е малко широко понятие. Ако ме разбираш.
19
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея дето преди 10г се смяха на България и пенсионерите ни открито за малките пенсии и заплати... Сега зависят от нас. Как се завъртя колелото на живота. Добре, че има комплексирани шопи да идват на селата ви, че сте заминали от глад, както сте големи гърци.
18
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Такива и пак ще го кажа трябва да ви изселят и да ви забранят да се връщате обратно в България."Злобното кууку взе да изселва и да налага санкции. Типичен грантаджия недоволен от оскъдното заплащане.
17
42
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15На какво да завиждам на осраните ви... Аз каквото има съм си го постигнал. Такива и пак ще го кажа трябва да ви изселят и да ви забранят да се връщате обратно в България.
16
7
 
47
 
! Отговори
МНОГО УМЕН преди 3 години
В Южна БългАРИЯ, на брега на Бяло море няма подпорни стени тип хотели, а пък хотели тип подпорни стени хич и съвсем. За мое щастие. Няма и селчовци с политически чадъри които да ми искат пари за чадъри. Доста е добре положението там. Абсолютната свобода и безкрайната морска шир за нормалните хора.
15
8
 
30
 
! Отговори
МНОГО УМЕН преди 3 години
Както вече казах там където съм АЗ това е БългАРИЯ. Независимо дали на документи ще се казва Гърция или Тамбукту. Това е патриотизъм, а тези които от злоба не могат и да схванат какво съм написал да продължават да злобеят тук и да вярват в коронавируса.
14
1
 
39
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Защо да е предателство да имаш ваканционен имот? Като цяло в коментара ти виждам само злоба и завист. И двете убиват, да знаеш. Не тези, на които завиждаш, а теб.