Колесникова е задържана на границата на Беларус с Украйна?

Това станало при опит за незаконно преминаване
8 сеп 2020 10:15, Елка Василева
42
Колесникова е задържана на границата на Беларус с Украйна?
Снимка: архив, БГНЕС

Мария Колесникова, член на опозиционния Координационен съвет в Беларус, е задържана тази нощ при незаконно минаване на границата с Украйна, докато е била подложена на контрол наред със съратниците й Антон Родненков и Иван Кравцов. Това съобщи в Телеграм държавната телевизия "Беларус-1", като се позова на беларуските гранични власти, предаде ТАСС.

Все още няма официални данни за задържането на Колесникова.

Говорителят на беларуския Държавен граничен комитет Антон Бичковски заяви за ТАСС, че посочените лица са "минали граничен контрол на КПП "Александровка" в 4 ч. сутринта".

Още по темата

Телевизията обаче съобщи, че Колесникова, Кравцов и Родненков, наричани от нея "членове на координационния съвет за превземане на властта", по време на допълнителна проверка "си пробили път със сила" през границата с Украйна. В съобщението се казва, че Колесникова е задържана.

Друг съратник на опозиционерката, Максим Знак от Координационния съвет, заяви, че нито Колесникова, нито Родненков, нито Кравцов са планирали да напускат страната, добавя ТАСС, цитирана от БТА.

Вчера беше съобщено, че Мария Колесникова е била отвлечена от неизвестни лица от центъра на Минск. Те я принудили да се качи в микробус и я отвели. Не е ясно кои са били тези хора и дали те са от държавните силови структури. От беларуското МВР обаче съобщиха, че не разполагат с информация за задържане на опозиционерката.

Главният съперник на Александър Лукашенко на проведените през август президентски избори Светлана Тихановская определи изчезването на Колесникова, Родненков и Кравцов като отвличане с цел сплашване на опозицията и проваляне работата на Координационния съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДругарю комунист, в Гуантанамо (докато съществуваше) нямаше консулства и посолства, тъй че явно не говореше за там преди малко.А в Гуантанамо попадаха само отявлени терористи. Поне аз не съм чувал там да са попадали читави хора. Иначе, е добре, че се издаваш, че смяташ Беларус за едно Гуантанамо. Като нищо може да се окаже, че е точно така, както едно време България беше едно голяма Гуантанамо, където престъпниците комунисти правеха каквото си искат.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колесникова е била качена в буса от украинци и беларуски опозиционери, работеши за украинците. Единия от другите даде интервю с обяснение защо е ИЗБЯГАЛ в Украйна, така че не е отвлечен. Колесникова си е скъсала паспорта за да не могат украинците да я прекарат насила през границата.
33
0
 
8
 
! Отговори
Шеварнадзе преди 3 години
Га зимаа долари напред от мериканците им беше добре сега ревът
32
5
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Браво на Беларус - Действат като Борисов - при опит за преврат се пращат преоблечени Мутри в Полицеиски униформи със знаци и оръжие от БГ МВР , след това следва НАП , МВР , ДАИ , Полиция .
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоБългарските червени продажници се радват, че демократични хора са мачкани от червени режими. Нищо ново.
30
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"тогава ти остава само да поискаш убежище в Консулство/Посолство на друга държава"Тц другарю комунист. В нормалните държави ти остава съдебен процес, в който да докажеш каквото искаш да докажеш. Разбира се, в комунистическите диктатури това е сведено до формална пародия, нямаща нищо общо със справедлив процес.
29
10
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До мазепаЯвно когато властите ти вземат личната карта и те "пуснат" да пресечеш границата е "незаконнно", макар че и това е съмннително.Най-вероятно ако въобще са се занимавали с инсценировка, са я закрали на границата с обещаннието, че ще я пуснат ако не се връща и там отново са я задържали. Диктаторските комунистически режими имат сравнително сади*тични идеолози.
28
8
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Всеки може да напусне Беларус в посока Украйна само с лична карта. Какво значи незаконно?
27
1
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Това ли успяха да измислят.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази със сигурност е член на ЛГТБ обществото.Под крилото на чичко Сорос
25
0
 
13
 
! Отговори
--- преди 3 години
бягат като бити, явно това е оптималната стратегия за справяне със соро..ди
24
16
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
Значи Лукашенко ги отвлича и след това прави опит да обясни задържането им с инсценирана/измислена случка?И изобщо, какво означава, че се е опитала "незаконно" да мине границата? Беларус да не е концлагер по подобие на източния блок едно време? Ако е така Лукашенко да излезе и да каже на гражданите на Беларус, че вече нямат право да излизат от страната. Обаче не му стиска, като на всички под*и страхливи диктатори.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом го казва '' държавната телевизия на Беларус '' няма начин да не е вярно
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Пробваха преврат - не стана, след това замряха нещата, медийте млъкнаха.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После ЕС ще сложи един Бойко да направи приватизация и да опоска ресурсите на Беларус,
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин и Русия са виновни !той Путин плаща на опозицията в Беларус да мъти водата на Лукашенко ..и така Лукашенко за да остане на власт ... моли Русия и Путин за за помощ !ако не е Путин са Комунистите!ако не са Комунистите .... са синовете и внуците на Комунистите.... ако не са те са виновни Рептилите.... мдааааааа ...тъй да знаете всички тука !а даааа...и Земята е плоска !
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки си плаща за свободата. Справка: Афганистан, Ирак, Либия, Украйна и бегето.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендо 15Много си осведомен за това какво чака народът на Белорус.Не знам каква военна помощ от НАТО имаш предвид. Това за САЩ и бизнес. Плащат им за помощта.
17
1
 
8
 
! Отговори
А бе преди 3 години
И за беларуските *** ли ще берем кахър?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят се на отвлечени, на отровени, на бити. Циркаджии на Запада. Ще станат мултимилионери и ще избягат с парите.