Лукашенко не можел просто така да напусне поста си

Ако си отида, кой ще защити беларусите, пита той
28
Лукашенко не можел просто така да напусне поста си
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза пред руски медии, че не може "просто така" да напусне поста си, както настоява опозицията.

Това съобщи главният редактор на радио "Говорит Москва" Роман Бабаян, който е бил в групата руски журналисти, взели днес интервю от Лукашенко, предаде ТАСС.

Още по темата
"Няма да си отида просто така. Аз четвърт век изграждах Беларус. Освен това, ако си отида, ще колят моите привърженици!", цитира журналистът в профила си в Телеграм думите на президента.

Според радиожурналиста Лукашенко обяснил появата си с автомат на един видеозапис така: "Появата ми с автомат означаваше само едно - никъде не съм избягал и съм готов да защитавам своята страна докрай".

Пред пратениците на руските медии Лукашенко признава, че може би "се е позаседял" на президентския пост, но заявява , че само той може "да защити беларусите".

"Да, възможно е, аз малко се позаседях, може би ме показват не само от телевизора, но и от ютията и чайника. Но наистина сега само аз мога да защитя беларусите", цитира думите на Лукашенко кореспондентът на телевизия "Русия-1" Евгений Рожков.

Александър Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г.

Рожков добавя, че според Лукашенко зад демонстрациите в Беларус стоят Съединените щати чрез свои центрове в Полша и Чехия. Той смята също, че протестите са движени от две нови поколения и формиралата се в страната малка класа на стремящи се към властта "буржоазчета", използвайки презрително-разговорната руска дума "буржуйчик".

Пред руските журналисти Лукашенко оправдал с "нагорещяване на емоциите" действията на правоохранителните органи срещу демонстранти, включително журналисти. Но по думите му милиционерите и спецчастите ОМОН са защитили и спасили страната от блицкриг, каза Рожков.

Според Бабаян Лукашенко не е изключил възможността в Беларус да се състоят предсрочни избори след подготвяната промяна в конституцията на страната. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е прав. Ако напусне запада ще им изпозатвори заводите, а те имат страхотно машиностроене... И не само...
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им даде властта, след 5 години ще има 10 СДС-та , както стана в БГ и ще си назначат пожизнен Бойко.
24
4
 
7
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 3 години
Само така батка, никакъв отпор на англосаксонската ***, която иска да прилапа Беларус и после Русия......
23
2
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Фатална политическа грешка да кани Помоейо да си прави агентура.От нефтена Играчка с Русия ще стане Плачка. Беларус е основен канал за контрабанден внос на Полски стоки в Русия. Путин с право го отряза защото подрива Руската икономика. Вместо да си седне на *** почна да изнудва. Това ми напомня на Виденовите икономически експерти. Когато изнасяхме Деу на трупчета за Русия като резервни части. Хората там да не са глупави.
22
9
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Беларусите не могат да го дишат вече тоя. Всеки който те управлява 32г.(26+6), става противен. Ходи с АК и бронеилетка, нарича народа си ''овце'', ''плъхове'', ''***'', ''народец'', смята е без него Беларус няма да съществува. Избива опонетите си, назначава главния прокурор, председателя на съда, правителството, ЦИК, разпуска парламента, главнокомандващ и шеф на ОМОН.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният диктатор. 45та година... мрачна за половината Европа. Още още остатъците на болшевиките тлеят и тормозят хората в полза на тяхната си държава. Беларус и Украйна трябва да се съюзят и да премахнат узурпатора от територията си.
20
2
 
4
 
! Отговори
Do 18: преди 3 години
Пишеш пълни лъжи.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България също е колонизирана от ес-сащ-нато все едно им е частна собственност.Кога ще се освободим от неоклонизаторите?
18
9
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До До 11:Можеш да си пропагандираш каквото си искаш, но народа ще гласува за когото той иска. Така е и в САЩ и в Беларус. Лукашенко пропагандира своя си шериат, а народа гласува против него. Защо крият протоколите от изборите? Във всяка страна те се публикуват ден-два след изборите? Защо няма наблюдатели, защо няма камери, 1511000 бюлетини снимани с телефон от гласуващите за Тихановска са публикувани. Само тези бюлетини дават 52% резултат.
17
4
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
То и ние си имаме един крадец които твърди,че без него държавата щяла да се "счупи#####Ами знаем как управляваха ко му ня ги те.Фалиране на държавата купони за хляб и бензин, режим на тока,празни магазини и заплата ,пет долара. Все такива благини. И сега ,такива лу М *** ни ,като теб искат пак да преживеем това.
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахаха Беларуския народ е добре да прочете най големия Български девиз - Свобода или Смърт. Ако чакате окупатора до вас да ви пусне ей така... Много се лъжете.Без бой няма да се освободите.
15
3
 
9
 
! Отговори
До 11: преди 3 години
Вярваш ли си в това, което си написал?Можеш ли да ми кажеш какво ще стане с мен и жена ми, ако отидем в САЩ и започнем да пропагандираме да речем шериат с върховен лидер на САЩ да бъде аятолаха на Иран?
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, Бацко, милиционерите и спецчастите ОМОН защитиха и спасиха Белорусия от блицкрига, но ти не трябва да отслабваш вниманието. Сценаристите имат разработена многотомна методология за провеждане на майдани. Щом не успее блицкригът, те започват бавно и постъпателно да натягат гайките и пружините, докато се скъса.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатор - ***...Няма по-лоша комбинация през 21 век.
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той се има за бащицата на Беларус... Все едно му е фамилна къща, а не държава ...Нашия Фигурант му е почитател.
11
11
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До 48344След като Лукашенко вкара опонента Тихановски в затвора, съпругата му, въпросната ''домакиня'' знаеща три езика, спечели изборите с 70-80% (доказателства за това има). ОМОН я изнудва чрез мъжа и (съобщават и как го изстезават), а Лукашенко е незаконно узурпирало властта лице. Просто е.
10
4
 
8
 
! Отговори
До 4: преди 3 години
Стоял е малко повече от баба Меркел, която пък напълни Европа с терористи на ИДИЛ.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този няма да пусне кокала и номенклатурата му го подържа и настройва за репресии Възможно е да подпали войната между руснаци и НАТО.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото има смисъл каквото правят и двамата, а не като Тръмп.
7
10
 
7
 
! Отговори
48344 преди 3 години
Що за малоумие е една обикновена домакин да има претенции и да злоупотребява с известни свободи в съвременните държави! Законът позволява - кандидатирала се за президент - не я избрали. това е нейният актив като политик. Завършила педагогически институт, специалост филология, преводачка с немски и английски. притежава две компании заедно с мъжа си, който е инициирал кандидатурата й за президент. Обидно е за гражданите на белорус да им се поднася такава супер калинка. Познат сценарий...